Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Jak vybrat gril pro venkovní použití

Grilování je současným hitem trávení volného času. Úpravy jídla se účastní celá sešlost a užívá si při tom nezaměnitelnou atmosféru vůní a chutí. Popřemýšlejte, zda zvolit gril plynový, či na dřevěné uhlí.   

Grily na dřevěné uhlí 
Jsou lehčí, skladnější a levnější. Nevýhodou je horší manipulace s palivem – dřevěným uhlím. Zapalování chce cvik a šikovnost, nejednou pomůže i horkovzdušná pistole. U lepších grilů je možné plynule regulovat přívod vzduchu a tím i ovládat teplotu. Dobré je mít možnost umístit rošt do různých výšek nad rozpálené uhlí. Maso grilované na dřevěném uhlí je nezaměnitelné. -> Grily na dřevěné uhlí

Grily plynové
Jsou podstatně pohodlnější na obsluhu. Připojíte propanbutanovou láhev a poté je vše stejné jako doma u sporáku. Otočením piezoelektrického ovladače gril zapálíte a plynule regulujete teplotu. U plynových grilů je výhodný poklop, pod kterým horký vzduch cirkuluje a maso lépe propeče. Pomůže i teploměr, díky kterému můžete kontrolovat teplotu grilu. Dalšími součástmi mohou být postranní odkládací stolek, doplňkový vařič na přípravu omáček, výklopný rošt na pozvolné ohřívání, zvýšený rošt pro rozpékání pečiva. Obvyklé jsou háčky pro odkládání grilovacího náčiní. Samozřejmostí velkých grilů jsou kolečka pro snadnou manipulaci a u některých uzavřená skříňka pod grilem, kam uschováte všechny grilovací potřeby. Design plynových grilů je opravdu různorodý – od nerezových grilů vhodných i do profesionálních kuchyní až po dřevěné v barvě vašeho zahradního nábytku. -> Plynové grily

Elektrické grily
Jsou vhodné na malé terasy a balkony s dosahem elektrické zásuvky. Déle trvá, než se gril nahřeje a není zde rozdíl mezi jídlem upraveným v kuchyni, a na tomto grilu.

Příslušenství ke grilování
Nákupem grilu to samozřejmě nekončí! Je nutné pamatovat také na grilovací kleště, obracečky, doplňkové rošty, nepromokavé obaly na grily a mnoho dalšího. -> Příslušenství 

Tipy na další články o grilech a grilování:

Tým 4camping.cz

Jak si vybrat to správné místo na kempování v Čechách

Poradna

Chcete s přáteli, rodinou nebo jen sólo vyrazit někam pod stan. Ale kam zamířit – do kempu nebo mimo kemp? A jaké vybavení budete potřebovat? Poradíme vám v tomto článku.

Jak se zbavit zápachu z bot

Poradna

Zápach bot. Prima téma. Moc nevoní, mluvit se vám o něm nechce, příjemné pocity nevyvolává. Někdo se s ním trápí denně, někoho zápach z bot překvapí jen výjimečně. Zabojujte s ním společně s námi!

Jak vybrat boty na turistiku

Poradna

Aneb jak vybrat boty na trek. Ideálně zvolená turistická obuv = základ úspěchu a dobrého pocitu z výpravy. Abyste nešlápli vedle jako mnozí experti v městských teniskách nebo dokonce žabkách, přečtěte si, jak správné boty vybrat.

Vybíráme pro vás

7 999  (34.88 %) 5 209 

Porovnat

2 830  (50.21 %) 1 409 

Porovnat

1 480  (16.96 %) 1 229 

Porovnat

1 110 

Porovnat

850  (4.82 %) 809 

Porovnat

3 720  (26.91 %) 2 719 

Porovnat