Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Kempiči v extrému - 2. Jeskynní bludiště Výpustek

Kempiči jsou zpět! Sotva rozdýchali první výzvu, už je tu další výživná nálož v podobě jeskynního bludiště Výpustek. Dokáží Vojta a Štefi přečkat noc v absolutní tmě uvnitř bývalé nacistické fabriky?

 

  


Kempiči v Extrému - použité vybavení

Určitě vás zajímá vybavení, jaké naši otrlí borci použili na cestě za sebepoznáním v nehostinných koutech čarokrásné přírody. Tak tady máte jeho seznam!

>>> ČÍST DÁL <<<

Něco navíc ohledně místa, kde se natáčelo

Tento jeskynní systém patří mezi nejvýznamnější systémy v Moravském krasu. Jako většina těchto systémů byl vytvořen činností potoka, zde konkrétně Křtinského. Dnes se tam lze podívat s průvodcem a projít si tak trasu, která zabere v průměru 75 minut. Minulost tohoto systému je ale smutná, možná až děsivá a právě proto Vítek vybral úkol klukům právě zde. Z vchodové haly se totiž dostáváme do bývalých kasáren, především ale do betonového krytu -  bývalého záložního velitelského stanoviště vojsk české a dříve československé armády. Celé to existovalo pro případ válečného konfliktu, ve kterém by hrozilo použití tzv. zbraní hromadného ničení.

Systém si prošel i mohutnou přestavbou, kdy se zde budovala německá továrna v zájmu tajné výroby zbraní. Působivé jsou i ruiny dřívější nacistické kotelny. 

Celý tento komplex rozhodně navštívit doporučujeme!

 

Galerie fotek z natáčení 2. dílu:

 

Užitečné odkazy

 

Zdroj: archiv autora

Kempiči - 6. díl: recenze Autocampu Osek

Kempiči

S koncem sezóny přichází i poslední díl Kempičů, tentokrát se inspektorát podívá na zoubek Autokempu Osek v Ústeckém kraji. Kolik kolíků dostane poslední kemp letošní série?

Kempiči - 5. díl: recenze Kempu Keramika

Kempiči

Kempičí krasojízda po českých kempech pokračuje. Dnes budou kluci rozdávat kolíky v Kempu Keramika na břehu Hracholuské přehrady. Jaké hodnocení si tento kemp odnese?

Kempiči - 4. díl: recenze Westernového městečka Šiklův mlýn

Kempiči

Dnes se kluci z pořadu Kempiči podívají netradičně do zábavního parku Šiklův mlýn. Jak tento díl dopadne? Dozvíte se v dnešním videu.