Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Jak vybrat kempinkový nábytek

Ve 4camping jsme pro Vás připravili největší přehlídku kempinkového nábytku v České republice. Na co se při výběru soustředit, to zas najdete v tomto článku.

Nábytek můžete vybírat jak velmi dostupný, tak naprosto jedinečné designové kousky, za které by se nemusel stydět ani Váš byt. K dispozici jsou kempinkové židličky, stolky, skříně a kuchyně od firem OUTWELL, FERRINO, COLEMAN, HUSKY, PINGUIN, VANGO a EASY CAMP.

Na co si při výběru kempingového nábytku dát pozor? V úvahu připadá hned několik parametrů, jejich důležitost musí však každý posoudit podle svých požadavků a možností.

Variabilita

Těžko si na dovolenou povezete křeslo, jídelní stůl a kanape. Vaše židle vám musí nabídnout rozumný kompromis od všeho. Židle tedy obvykle mají polohování opěráku, některé do vodorovné polohy, jiné jen částečně. Stoly mají zasouvací, či šroubovací nohy. Někdy jen 2 výšky, někdy 3 – 4 výškové úrovně. Stůl tak můžete použít k hlavnímu jídlu (zcela nahoře), odpoledne ke kafíčku (níže) a večer ve stanu na hraní karet, nebo „člověče nezlob se“ (zcela dole).

Snadnost sbalení a rozbalení

Kempinkový nábytek většina lidí použije jen párkrát do roka. Budete si však za půl roku pamatovat, jak se skládá právě váš hlavolam? Na Výstavě stanů si to jednoduše nechte ukázat, sami to vyzkoušejte a posuďte, zda je systém dostatečně jednoduchý, či naopak moc složitý.

Hmotnost

Kempinkový nábytek jezdí autem, proto hmotnost není tím nejdůležitějším. Takřka vše se nyní vyrábí s hliníku, a pokud je hmotnost vyšší, stůl bude masivnější a tedy pevnější a déle vám vydrží.

Rozměry

Nezapomeňte se při rozhodování řídit rozměry vašeho stanu a zvláště pak berte v úvahu zkosení ve výšce. Vámi vybraná vysoká skříňka by se vám taky mohla uprostřed stanu pěkně zajídat. Na Výstavě stanů vám personál jistě pomůže vyzkoušet vámi vybraný nábytek ve stanu, který máte doma, nebo v podobném.

Skladnost

Mnoho lidí se zamiluje do těch nejkomfortnějších židlí. Je třeba si ale vyzkoušet, jak dobře jdou složit a jaký je rozměr po sbalení. Do toho zakalkulujte vaši další výbavu a zvažte, zda na dovolenou jedete fiátkem „pětistovkou“, kombíkem, či velkoprostorovým obytným vozem. Stejně tak u stolů – všechny jsou samozřejmě skládací, skládatelnost je ale relativní. Uvítáte spíše tenkou rozměrnou placičku, nebo menší, ale tlustší kufr, kdy je stolní deska lomená napůl?

Pohodlí

Kempinkový nábytek je hlavně o skladnosti. Komfort a pohodlí je navíc velmi subjektivní pocit a rozhodně nemáte šanci to poznat z obrázků. Proto doporučujeme posedět si, vyzkoušet polohování židle, výškové možnosti stolu.

Tipy na další články o kempingovém nábytku

 

 

Tým 4camping.cz

 

Běžecké závody pro začátečníky, nadšence i vytrvalce

Poradna

Běhání je čím dál oblíbenější koníček, ale někdy je těžké udržet motivaci do dalších tréninků. Přihlašte se na běžecký závod, abyste před sebou měli jasný cíl. Podívejte se, jaké závody patří mezi ty nejhledanější na internetu a rovnou se zaregistrujte. Náš datový specialista připravil unikátní žebříček!

Jaká je nejlepší ocel na nože?

Poradna

Otázka, na kterou neexistuje jednoduchá odpověď. Výběr nejlepší oceli pro váš nůž je totiž hledáním kompromisu mezi trochu protichůdnými vlastnostmi. Na co si tedy dát pozor?

Jak si vybrat to správné místo na kempování v Čechách

Poradna

Chcete s přáteli, rodinou nebo jen sólo vyrazit někam pod stan. Ale kam zamířit – do kempu nebo mimo kemp? A jaké vybavení budete potřebovat? Poradíme vám v tomto článku.

Vybíráme pro vás

649  (30.82 %) 449 

Porovnat

1 690  (30.24 %) 1 179 

Porovnat

2 040  (45.64 %) 1 109 

Porovnat

4 100  (27.83 %) 2 959 

Porovnat

569  (10.54 %) 509 

Porovnat

449  (33.41 %) 299 

Porovnat

1 950  (30.82 %) 1 349 

Porovnat