Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Historie a vývoj spacáků Mountain Equipment

Vývoj a výroba expedičního oblečení a spacích pytlů je základem anglické značky Mountain Equipment už více než 55 let. První péřový spacák byl vyroben v roce 1962 a Mountain Equipment byla jedna z prvních značek, která vyráběla spací pytle a oblečení pro potřeby expedic a horolezců. Mnoho zlomových výstupů, které psaly a píší historii světového horolezectví, byly uskutečněné ve spacácích a oblečení od Mountain Eqiupment. Jedním z nejvýznamnějších byl první výstup na Everest bez kyslíku Reinholdem Messnerem a Peterem Habelerem v r. 1978 a taktéž prvovýstup jižní stěny Anapurny v r. 1970, dále prvovýstup JV stěnou Everestu v r. 1975, výstup alpským stylem na Broad Peak v r. 1983, první přechod Antarktidy bez podpory v r. 1993, prvovýstup severní stěnou Changabangu v r. 1997, prvovýstup severní stěnou Chang Himal v r. 2009, big wallová cesta “Arctic Monkeys” na Bafinových ostrovech v r. 2010, výstup Petera Hámora na Lhotse v r. 2013 a nespočet dalších expedic.  Ve vybavení od Mountain Equipment se uskutečnily všechny anglické prvovýstupy na osmitisícovky, více jak 175 expedicí na Everest a byly navštívené oba póly zeměkoule.

Funkčnost v nejnáročnějších horských podmínkách, odolnost, kvalita, čistý design, vývoj na základě testování v laboratořích a zpětné vazby od lezců, horolezců a expedicí, pro které jsou naše produkty určené, jsou hodnoty, které Mountain Equipment ctí již více jak 55 let. Mountain Equipment klade důraz v první řadě na konstrukci produktů a použití nejvhodnějších materiálů, které ochrání uživatele v náročných horských podmínkách. Proto tvar kapuce, umístění kapes, střih rukávů, tvar a parametry komor, použití materiálů s nejlepšími parametry a životností jako GORE-TEX Pro a Active, WINDSTOPER Soft Shell, POLARTEC Neoshell, POLARTEC Power Shield Pro, Schoeler, DRILITE, husí peří 850+, Primaloft One, Helium 30 a 50, EXOLITE, YKK Aquaguard a mnoho dalších materiálů a technologií, které jsou základem každého návrhu produktů od Mountain Equipment.

Značka Mountain Equipment po dobu své historie vyvinula množství technologií, konstrukcí a materiálů, které jsou dnes používané i jinými výrobci. Zákazníci tyto prvky požadují nutně při výběru produktů. I proto je Mountain Equipment firmou, která je volbou profesionálních sportovců, horské služby, horských vůdců, instruktorů a jiných profesionálních či náročných uživatelů, kteří vyžadují nejvyšší možnou funkčnost, odolnost a nízkou váhu v náročných horských podmínkách. Za úspěšným vývojem produktů Mountain Equipment od počátku stáli lezci, horolezci, polárníci a cestovatelé, kteří přinášeli do vývoje svoje poznatky z těch nejnáročnějších výstupů při extrémních podmínkách.

Dodnes je silnou stránkou Mountain Equipment spolupráce a rady od vrcholových horolezců a badatelů. Vývoj spacáků je kombinace zkušeností z použití v reálném prostředí s výzkumem a testováním v laboratořích. Odbor pro odolnost materiálů a výzkum oděvů na Univerzitě v Leedsu, která je už více než 30letým partnerem pro vývoj a návrh našich produktů, a spolupráce na množství PhD výzkumných prací přinesla poznatky, které jsou aplikované ve výrobě spacáků u mnohých výrobců dodnes a všechny nejnovější poznatky jsou použité v nové kolekci spacích pytlů, které vám představujeme.

170 let vlněného oblečení Devold

O značkách

Devold slaví narozeniny. Znáte tuto značku?

Představení vlastních značek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Ve 4camping přenášíme své odborné zkušenosti do privátní výroby.

Kolekce stanů Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekce od značky Outwell, kterou ocení malé i velké rodiny. Kolekce zaujme prostorem, nafukovací konstrukcí a praktickými vychytávkami, které zpříjemní pobyt v kempu.