Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Jak udržet nohy v teple

Když prochladnou prsty na nohách, je oříšek je dostat zpátky do varu. Vyznavači vysokohorské turistiky určitě znají, jak dopadá zanedbání voskově vyhlížejících prstů (ve zkratce to jde: modrá-černá-pápá).


Obsah

 

Rady, které udrží vaše nohy v teple

Pojďme si říct pár rad týkajících se nohou. Začneme těmi nejlevnějšími.

1. Pořádné fusekle - V létě chcete pohodlné ponožky, abyste předcházeli puchýřům, v zimě chcete hlavně chodidlo držet v teple. Nádherně v tomto ohledu funguje silné merino, ještě lépe potom membránové ponožky.

   

 

Test: Nepromokavé ponožky SealSkinz WF Warm Weather Mid

Test ponožek od SealSkinz pro ty s vás, kteří běžecké boty po celý rok nechcete sundat z nohou a hledáte řešení, jak být v suchu a teple.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

2. S membránou a impregnací - V nízkých teplotách a nízké vzdušné vlhkosti udrží teplo u nohou nejlépe boty s membránou, ideálně v kombinaci s kůží. Kůže ale potřebuje extra péči a hodí se do ní teplem vmasírovat trochu Sno-Sealu, legendárního vosku k impregnaci.

   

 

Jak udržet ruce v teple

Zkřehlé prsty jsou běžným jevem - ve městě to tolik nevadí, ale když nezvládáte nacvaknout tropiko na tyčku stanu před sněhovou bouří, koledujete si o malér. Jednou ze základních pomůcek pro boj se zkřehlými prsty jsou rukavice.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

3. Kupte si pořádné boty - Do sněhu jsou super pohorky s vysokou obsázkou, která bude chránit svršek před oděrem. Podívejte se i přímo do kategorie Zimní boty, kam naši specialisté předvybrali boty do mrazivého počasí. Pokud jdete zmrzlou vrstvou sněhu, krystalky především kůži obrušují a po chvíli z ní dostanou impregnaci a bota začne pomalu vlhnout. Chtějte vysokou obsázku (gumový lem kolem špičky) a tvrdost B-C, ať se vám dobře nakopávají "schody" do zamrzlého svahu a nemusíte se bát obout je do maček.

 

Bonusový tip: igeliťáky v pohotovosti - Máte mokré boty a venku mrzne? Nezoufejte, zabalte chodidlo i s ponožkou do igeliťáku, všechno to nasoukejte zpět do mokré boty a nejkratší cestou se vydejte hledat útočiště. POZOR: tato rada je vhodná jako řešení nouzového stavu. Noha v igeliťáku vám může v botě trochu klouzat, můžete mít nepříjemný čvachtavý pocit nebo se vám nohy mohou začít zapařovat, ale určitě lepší menší diskomfort, než omrzliny. Za pár halířů je tenhle trik jak z příručky Ládi Hrušky.

Igeliťáky nevedeme, ale v naší Poradně najdete skvělý článek s názvem Pár triků, jak porazit chlad. 

   

 

Pár triků, jak porazit chlad

Je jedno, jestli čekáte na tramvaj, zapínáte vázání na snowboardu před nádherným polem prašanu nebo zatloukáte poslední kolík před nocí pod zasněženým vrcholem, v teple chcete být kdykoliv.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Užitečné odkazy

Zdroje: pixabay.com

Běžecké závody pro začátečníky, nadšence i vytrvalce

Poradna

Běhání je čím dál oblíbenější koníček, ale někdy je těžké udržet motivaci do dalších tréninků. Přihlašte se na běžecký závod, abyste před sebou měli jasný cíl. Podívejte se, jaké závody patří mezi ty nejhledanější na internetu a rovnou se zaregistrujte. Náš datový specialista připravil unikátní žebříček!

Jaká je nejlepší ocel na nože?

Poradna

Otázka, na kterou neexistuje jednoduchá odpověď. Výběr nejlepší oceli pro váš nůž je totiž hledáním kompromisu mezi trochu protichůdnými vlastnostmi. Na co si tedy dát pozor?

Jak si vybrat to správné místo na kempování v Čechách

Poradna

Chcete s přáteli, rodinou nebo jen sólo vyrazit někam pod stan. Ale kam zamířit – do kempu nebo mimo kemp? A jaké vybavení budete potřebovat? Poradíme vám v tomto článku.

Vybíráme pro vás

Pánské ponožky Warg Trek Merino

249  (20.08 %) 199 

Porovnat

189  (47.62 %) 99 

Porovnat

359  (36.21 %) 229 

Porovnat

199  (25.13 %) 149 

Porovnat

Kompresní podkolenky Zulu Run Compression W

359  (39 %) 219 

Porovnat

Kompresní podkolenky Zulu Run Compression M

359  (39 %) 219 

Porovnat

(7.82 %) 589 

Porovnat

Dámské ponožky Warg Trek Merino

249  (20.08 %) 199 

Porovnat