Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Sensor Coolmax Impress pánské triko s kr. rukávem a trenýrky

Pánský funkční set Sensor Coolmax Impress je vyroben z certifikovaného úpletu, který je velmi příjemný na omak, skvěle odvádí pot od těla, je vysoce prodyšný, tvarově stálý a pevný. Přečtěte si jaký na nás tento set udělal dojem při testování.

 

Obsah

Pánské funkční triko Sensor Coolmax Impress je vyrobeno z elastického certifikovaného úpletu, který je velmi příjemný na omak, skvěle odvádí vlhkost od těla, je vysoce prodyšný, tvarově stálý a pevný.

Trvalá antibakteriální úprava společně s povrchovou úpravou Silver Plus s ionty stříbra zamezuje šíření zápachu a množení bakterií.

 

Recenzi zpracoval testerský tým časopisu Svět outdooru, který od roku 1997 strávil 14 000 hodin prověřováním přes 1000 výrobků na stovkách výprav do celého světa. Každé recenzi se věnuje několik lidí, včetně horských vůdců a špičkových sportovců, a její výsledek si nelze koupit. Další recenze najdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

Profil testera

Jakub Larysz

Ať je to rychlý výšlap na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, výpad do Vysokých Tater nebo na skály, bikepackingový výlet, či projížďka na kole v podhůří Beskyd – vždy souzní s přírodou. Své srdce a načerpanou inspiraci pak vkládá do stránek tohoto časopisu a na web SvetOutdooru.cz.

 

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Coolmax Impress

Výrobce: Sensor
Typ výrobku: Funkční oblečení
Určení: Pánské
Gramáž materiálu: 140 g/m2
Materiál: Coolmax / Lycra / Polyester
Funkční materiál: Syntetika
Podle aktivit: městské / turistické / běžecké

 

  • jemný, lehký a vysoce prodyšný materiál
  • propracovaný střih neomezuje v pohybu
  • ploché švy
  • trvalá antibakteriální ochrana s ionty stříbra
  • ochrana proti UVA a UVB záření UPF 50
  • vysoký podíl recyklovaného materiálu
  • 42% polyester LIGHT weight, 51% polyester COOLMAX Tech, 7% lycra

 

Představení setu

Sensor Coolmax Impress jsou stylové kousky oblečení, které jsou vyrobeny z recyklovatelného polyesteru získaného z PET lahví. Jedná se o set funkčních trenýrek a trika s krátkým rukávem.

 

Výroba a výhody setu

Využívat materiály více než jednou je v dnešní době trend, který se projevil i v rámci oděvního průmyslu. Tomuto trendu se začal věnovat také český výrobce Sensor. Pro výrobu jednoho trika Sensor Coolmax stačí pouze čtyři PET lahve. Coolmax EcoMade je vyroben z 97 % z recyklovaného materiálu, což šetří zdroje, ale zároveň si zachovává své původní vlastnosti. Úplet Coolmax Fresh s povrchovou úpravou vláken Silver Plus zaručuje prodyšnost a je ideální do teplých dnů. Úprava se stříbrem zvyšuje antibakteriální účinky a zabraňuje vzniku zápachu. Oblečení odolává UVA a UVB záření na úrovni ochrany proti slunci s indexem 50. Celý vzhled setu je doplněn o několik variant potisku v panské i dámské variantě.

 

Střih trika

Pro testování jsem využíval set o velikosti M. Materiál je na těle velmi příjemný. Triko má raglánový střih a není plně vypasováno. Při pohybu je triko Coolmax Impress komfortní, nikde neškrtí a nepřekáží. Kvůli potištěnému dílu v horní části hrudníku a zad je napříč veden jeden plochý šev. Zpočátku jsem šev vnímal ale později jsem si na něj zvykl a nevěnoval mu pozornost ani při běhu s běžeckou vestou. Jako negativum jsem osobně vnímal vyhrnování trika při při bouldrování a lezení s rukama vzhůru. To je ale individuální problém, někomu by to vůbec nemuselo vadit. Já mám raději trika s delším trupem.

 

Střih boxerek

Oproti triku jsou boxerky Coolmax Impress uplejší. V pase je pohodlná široká guma. Tvarovanou přední část bych nazval jako "tool box", protože pánské nářadí je v něm bezpečně uloženo. Přední část je tvořena ze dvou vrstev látek a díky tomu je tato část pevná. Samozřejmostí jsou ploché švy, které nikde netlačí.

 

Funkčnost materiálu

Pokud si představíte, že se oblékáte do PET láhví, nemusí to být vaše představa o pohodlí a možná ji můžeme nazvat jako bizarní. Pravdou ale je, že technologie postoupili a z PET láhví lze vyrobit velmi jemné vlákno. V případě Coolmaxu EcoMade je ještě ošetřeno ionty stříbra. Před testováním jsem byl malinko skeptický k proti-zápachovým vlastnostem a počítám spíše minuty než dny, kdy tričko zasmrádne. Sensor Coolmax Impress mě ale velmi příjemně překvapil. Triko jsem v tomto směru otestoval velmi intenzivně a set jsem nosil co nejdéle šlo. Měl jsem podezření, že triko a trenýrky Coolmax Impress nevydrží déle než jeden den, ale mýlil jsem se. Set obstál v testu dvoudenního nošení, poté jsem jej hodil do prádelního koše.

Další testovací funkcí trika je odvod potu od těla a musím ji hodnotit pozitivně. Při běhu v teplotě 15 °C jsem se téměř nepotil a triko po celou dobu zůstalo suché. Po zimní sezoně a s příchodem prvních teplot kolem 20 °C už jsem opravdu ocenil prodyšnost trička. I když jsem po doběhnutí 11km okruhu triko propotil, za mírně teplejšího počasí by na mně rychle uschlo.

Boxerky Coolmax Impress jsem testoval při běhu a jejich vlastnosti hodnotím rovněž kladně. V trenýrkách nehrozilo žádné opruzení ani přehřátí intimních partii.

 

Péče o materiál

Péči o materiál najdete popsanou na stránkách výrobce. I když po výkonu a propocení nemusí triko nutně zapáchat, výrobce doporučuje oděv vyprat, stejně tak bych postupoval také. Touto péči prodloužíte délku životnosti svému oblečení.

 

Při jakých příležitostech Sensor Coolmax Impress využít?

Pokud nejste zapřísáhlí vyznavači merino vlny a sháníte lehké triko a boxerky do teplého počasí, Coolmax Impress pro vás budou správnou volbou. Využití je v podstatě univerzální - na běh, kolo, lezení i Stand Up Padlleboard. Díky vkusnému potisku designu budete vypadat dobře přes den i večer u baru nebo na festivalu. Zkratka dnes není nošení funkčního oblečení na první pohled poznat a můžete ho využít i při běžném dni.

Obr.: detail prodyšné části trika

 

Hodnocení: 98 %

+

  • odolnost proti zápachu
  • prodyšnost
  • pohodlný střih
  • design

-

  • vyhrnování trika například při lezení

 

Závěrečné shrnutí

Funkční set Coolmax Impress hodnotím velmi pozitivně. Chválím především odolnost vůči zápachu a výbornou prodyšnost. Za zmínku jistě stojí i pohodlný střih a nadčasový design. Bonusem je pak univerzální využití a samotný design. Jako negativum jsem osobně vnímal vyhrnování trika při bouldrování a lezení s rukama vzhůru. To je ale individuální problém, někomu by to vůbec nemuselo vadit. Já mám raději trika s delším trupem.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Jakub Larysz

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Lezečky La Sportiva Tarantula

Testovna

Testerka Tereza vyzkoušela lezečky od značky La Sportiva. Pro koho se hodí? Jak se v nich leze? A jaké vychytávky bota má?

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

Vybíráme pro vás

Sportovní podprsenka Ocún Misty Bra

890  (24.83 %) od 669 

Porovnat

1 699  (29.43 %) 1 199 

Porovnat

Pánské triko Kilpi Garove

999  (50.05 %) 499 

Porovnat

Dámská tanga MOOA Ati

290  (55.52 %) 129 

Porovnat

1 899  (41.07 %) 1 119 

Porovnat

1 199  (10.01 %) 1 079 

Porovnat

Dámské triko MOOA Leena

490  (41.02 %) 289 

Porovnat

Dámské funkční triko Zulu Merino 160 Long

1 599  (37.52 %) 999 

Porovnat