Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

LADOBORCI: Tři zvědaví hoši z Vysočiny.

Kluci z Vysočiny, kteří se vydávají na cesty v sovětské klasice Ladě. No, uznejte sami, tuhle zajímavou kombinaci jsme nemohli nepodpořit!


Obsah

Představení

LADOBORCI jsou 3 kamarádi z Vysočiny, kteří vyrážejí na cesty v legendárním sovětském automobilu značky Lada.

  • Lukáš - nejdůležitější člen výpravy. Moc toho nenamluví, ale v autech se vyzná. Stará se o to, aby vůz vždy šlapal tak, jak má, a zachraňuje situaci, když náhodou Sygnál sjede z cesty.
  • Jan - bohém, který pro změnu zmlkne jen, když spí. Na starost má konverzaci s místními a diskutovaná témata. Za volantem zatím ještě neexceluje, ale to se prý poddá. Jo, a nikdo mu neřekne jinak než Sygnál.
  • Radek - iniciátor celého projektu. Perfekcionista, který všechny neustále popohání a nikdy není s ničím dostatečně spokojený. Na výpravě zachytí všechny důležité momenty a postará se o výsledný produkt.

  

 

 

      

 

Hrdý partner projektu LADOBORCI

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

 

Jak se vidí LADOBORCI

 „Nepovažujeme se za velké dobrodruhy, ani jsme nespolkli všechnu moudrost světa. Přišlo nám ale líto, že v dnešní době existuje tolik snímků, ve kterých jde primárně o dopravní prostředek a strasti s ním spojené. O projížděné zemi se často nedozvíte nic a kontaktu s místními je v nich také pomálu. A právě to chceme změnit. Neprahneme po tom, aby nás někdo plácal po zádech za to, že jsme ujeli pár tisíc kilometrů starším autem. Chceme projíždět země, ve kterých vidíme potenciál, točit dokumenty, které vás budou bavit a zároveň se v nich i něco zajímavého dozvíte. Ale hlavně si chceme užívat toho pocitu, že jsme na cestě. A to i přes to množství práce, které s sebou takovéhle projekty přináší."

 

Proč LADA?

Klukům se zkrátka zalíbila představa projet zemi autem, které z ní pochází a je pro ni typické. Expediční vozidlo by tak mělo být nástrojem, který místním pomůže překonat strach z neznámého a usnadní cestu ke společné konverzaci. A protože původní cesta měla vést přes několik států bývalého SSSR, vybrali si Ladu. Přesněji je to Lada VAZ 2105, z roku 1984, pracovně pojmenovaná Matilda.

 

LADOBORCI: Tentokrát na východě

Cesta okolo Černého moře, o které měl vzniknout cestopisný seriál. Všechno vypadalo slibně, přípravy byly v plném proudu, ale kvůli koronakrizi byli LADOBORCI nuceni cestu o rok posunout. Nezbývá než doufat, že se situace ve světě zlepší a v létě 2021 budou konečně moci vyrazit za splněním svého snu.

 

LADOBORCI: Slunce, seno, karanténa

Pandemie sice překazila LADOBORCŮM původní plán na výpravu okolo Černého moře, ale oni se nevzdávají. Před několika dny vyrazili na cestu po Česku a Slovensku, během které navštíví méně známé a turisty opomíjené krásy obou zemí. 

Pokud během prázdninového putování jejich modrou Matildu s logem 4camping.cz zahlédnete, tak neváhejte a vyfoťte si ji. Na Instagramu jsme si pro vás totiž připravili soutěž, více informací naleznete ZDE.

 

Video - Po Česku v Moldavsku

 

Další články s Ladoborci

 

 

Užitečné odkazy

Autor: Lenka Moravcová

Zdroje: travelnlive.cz

Výstava stanů je tady!

Novinky

Od 31. 5. do 25. 8. 2024 probíhá na Výstavišti v Praze Letňanech v pořadí již 27. Výstava stanů.

Doprava zdarma!!!

Novinky

Od 30. 4.-13. 5. 2024 máte dopravu na DPD výdejní místa ZCELA ZDARMA!

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Vybíráme pro vás

949  (42.15 %) 549 

Porovnat

1 249  (30.42 %) od 869 

Porovnat

Pánské triko Kilpi Garove

999  (50.05 %) 499 

Porovnat

Pánské triko Kilpi Giano

1 299  (51.58 %) 629 

Porovnat

3 199  (38.14 %) 1 979 

Porovnat

Pánské ponožky Warg Trek Merino

249  (20.08 %) 199 

Porovnat

2 799  (37.87 %) od 1 739 

Porovnat

599  (45.08 %) 329 

Porovnat