Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Materiály tropika stanů Outwell

Dánská značka Outwell spolupracuje na vývoji materiálů pro tropika svých rodinných stanů. Na jejich stanech jsou použity materiály z polyesteru a polybavlny.

Dánskou firmu Outwell vám určitě nemusíme nijak zdlouhavě představovat. Jedná se o společnost s pověstí dodavatele nejkomfortnějších rodinných stanů, které jsou na našem trhu k dostání, a nám je ctí, že je tato značka jednou z vlajkových lodí našeho eshopu a Výstavy stanů.

Značka Outwell spolupracuje na vývoji a výrobě materiálů pro své rodinné stany. Použité materiály díky tomu splňují náročné požadavky značky na design a především na co nejlepší funkčnost. Tropika jsou vyrobena buď ze 100% polyesterových vláken odolných proti UV záření a vhodných do náročných podmínek, nebo z polybavlny (směsi bavlny a polyesteru) pro maximální prodyšnost a pohodlí v různých venkovních teplotách.

Polyesterová tropika mají PU zátěr zajišťující potřebnou voděodolnost. Jemně tkaná tropika z polybavlny mají vodoodpudivou úpravu, ale umožňují průchod vodní páry, aby nedošlo k jejímu srážení na povrchu.

Tropika rodinných stanů Outwell jsou vyrobena z následujících materiálů:

Outtex 3000 Select

Outtex 3000 Select je odolný polyester vhodný pro občasné kempování. Je vybaven PU zátěrem s vodním sloupcem 3000 mm. Tento materiál naleznete na přístřešcích a párty stanech z kolekce Utility Tents, například u stanů Day Shelter M nebo L.

Outtex 3000 Silver Pro

Outtex 3000 Silver Pro je polyester s PU zátěrem s vodním sloupcem 3000 mm. Na vnitřní straně je navíc potažen vrstvou stříbra, která odráží vnitřní teplo a udržuje tak tepelný komfort uvnitř stanu.

Outtex 3000 Peak

Outtex 3000 Peak je nejodolnějším materiálem z řady Outtex 3000. Poskytuje rovnováhu mezi hmotností a odolností a splňuje požadavky na pravidelné kempování. Samozřejmostí je PU zátěr s vodním sloupcem 3000 mm.

Outtex 4000 Select

Outtex 4000 Select je odolný polyester vhodný pro pravidelné kempování. Je vybaven PU zátěrem s vodním sloupcem 4000 mm. Tento materiál je použit na výrobu tropik stanů z kolekcí SelectAir a Privilege. Naleznete ho například na stanech Cedarville 3A, Reddick 5A, Chatham 6A, Dayton 4 nebo Willwood 6.

Outtex 6000 Pro

Outtex 6000 Pro je extra pevný a odolný polyester vyrobený pro luxusnější kolekce stanů značky Outwell. Tento materiál s PU zátěrem a vodním sloupcem 6000 mm je vhodný pro celoroční kempování. Tropikem z materiálu Outtex 6000 Pro se mohou chlubit nafukovací stany z kolekce Smart Air (například Mayville 6SA nebo Belleville 5SA) a stany s prutovou konstrukcí z kolekce Premium, mezi něž patří například stany Birdland 5P, Nevada 4P nebo Montana 6P.

Outtex Airtech

Outtex Airtech je vyroben z polybavlny, tedy ze směsi bavlny a polyesteru. Jde o prodyšný materiál s vodoodpudivou úpravou. Hustě tkaná vlákna zabrání prosáknutí vody a díky kombinaci přírodního a umělého materiálu nedochází ke srážení vodní páry uvnitř stanu. Tento prodyšný materiál nalezneme u nejvyšší řady nafukovacích stanů Imperial Air, konkrétně u stanů Rock Lake 3ATC a Rock Lake 5ATC.

Testovací centrum stanů Outwell (eng):

Desatero rodinného stanu

Rodinné stany Outwell