Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámský péřový kabát Warg Downjane W

V dnešní recenzi otestujeme dámský péřový kabát Downjane od značky Warg. Je to kabát jen do města nebo i na hory? Pojďme se na to v dnešním článku podívat.


Obsah

 

Úvod

Dilema, zda si v chladných dnech na sebe vzít něco slušivého na úkor hřejivosti, nebo jít v deseti vrstvách, pomůže vyřešit péřová bunda, která je v dnešních dnech u mnoha lidí již nepostradatelnou součástí výbavy. Co ale teprve, když by od mrazu nebyl promrzlý ani zadek a stehna? Takový elegantní a hřejivý péřový kabátek Downjane Warg by se mohl stát společníkem nejen pro městské využití, ale i do přírody, kde byla testována jeho odolnost a tepelný komfort.

 

Charakteristika 


Název:

Downjane W
Výrobce: Warg
Hmotnost: 683 g
Materiál: 100% Nylon / Peří
Určení: Dámské
Počet kapes:
Typ izolační výplně: Peří
Barva: černá / modrá

 

  • středně plněný dámský kabát
  • vodoodpudivá úprava DWR C6
  • dvoucestný zip YKK
  • kapuce se stahovací gumičkou
  • kachní peří 90/10 / 650 cuin 
  • vnitřní kapsa se zipem 
  • elastické menžety rukávů

 

Zahřeje?

Vydat se na hory v mrazivých dnech bez péřové bundy je dnes pro některé, zvláště pro zimomřivce jako jsem já, něco nepředstavitelného.

A zda kabátek zahřeje? Samozřejmě, ještě aby ne, když je péřový. Plnivost má 650 cuin, což by odpovídalo krásnému průměru. Poměr směsi peří je 90:10 – v tomto případě tedy zase hovoříme o udávaném ideálním poměru. Využito je kachní peří, ale v případě husího bychom se asi pohybovali v trochu jiných finančních částkách.

Když vezmeme v potaz, jaký má kabátek loft a jak velkou plochu na těle zaujímá, má velmi příjemných 683 gramů a bez problémů se vejde do batohu, aniž by zabíral mnoho místa.

 

Elegance a sport v jednom 

Ač by se na první pohled mohlo zdát, že využitelnost kabátu je spíše do města a menší výlety, dala jsem mu šanci předvést se i v náročnějších podmínkách na horách. Užší střih v pase zeštíhluje vizuálně postavu a dodává celkově elegantní vzhled. Díky rozšíření ve spodní části nad koleny se zamezilo jeho případnému vyhrnování a omezování při větším rozsahu pohybu.

 

Rukávy, kapuce, kapsy

Oceňuji zakončení rukávů příjemnou elastickou manžetou, skrz kterou nepronikne chlad k tělu. Rukávy jsou dostatečně dlouhé, aby se při vzpažení a manipulaci neshrnovaly a neobnažovaly zápěstí.

 

Na kabátě jsou 3 kapsy, z toho 2 klasické vnější se zipem, u kterých si nemůžu vynachválit vnitřní podšívku, jež je jemná na dotek a přináší pocit tepla téměř okamžitě. Třetí kapsa se nachází na vnitřní straně kabátu a zdá se být téměř bezedná, opět na zip.

Velká kapuce překryje bez obav celou hlavu i s přesahem. Pro stahování slouží dvě gumičky po stranách. Vysoký krční lem zamezuje profukování kolem krku. Proti skřípnutí brady má dvoucestný zip ochranné zakončení.

 

Průběh testování 

Když pomineme nošení po městě a po menších výletech, kabát Warg Downjane prošel zatěžkávací zkouškou v podobě několikadenního horského přechodu při teplotách až -10 °C. Zprvu jsem byla skeptická vůči velikosti, váze a využitelnosti, ale nakonec jsem byla mile překvapena. Díky délce nad kolena nahradil i funkci oblíbených péřových sukní pro dámy. Fungoval skvěle jako vrstva svrchní. Při neplánované večerní zacházce zafungoval i jako hřejivá střední vrstva – pod membránovou bundu se vejde, ale budete vypadat jako nafouknutý medvídek.

Známky opotřebení na ramenou a zádech nejsou znát ani po opakovaném nošení většího batohu o váze kolem 10 kg.

Po mrazivých dnech našel využití i v sychravém a vlhkém počasí v plusových teplotách při oblevě. Díky vodoodpudivé úpravě DWR zvládl kabát bez problému vlhkost vzduchu a mrholení, krátkodobě mírný déšť také. Záměrně do deště bych si ho však nevzala a raději bych ho nechala doma. 

 

Hodnocení: 90 %

+

  • poměr cena-výkon
  • vysoký krční lem 
  • zakončení rukávů elastickou manžetou
  • příjemný materiál uvnitř kapes
  • bezedná vnitřní kapsa
  • velká kapuce a možnost jejího stahování 
  • elastický dámský střih

-

  • žádné jsem nenalezla

 

Závěrečné shrnutí 

Kabáty, ani ty péřové, nejsou, jak se říká, můj styl. Raději nosím sportovní typ oblečení. Kabát má však řadu benefitů - tepelný komfort, sbalitelnost, nízkou váhu s ohledem na jeho velikost, elegantní dámský střih. I díky tomu ho v zimním období každodenně využívám jako svrchní vrstvu do města i do přírody. Sem tam z něj vypadne nějaké peříčko, ale to není nic neobvyklého. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Dámský péřový kabát Warg Downjane W

5 199  (42.32 %) 2 999 

Porovnat

Dámská zimní bunda Trimm Paco Lady

2 890  (35.33 %) 1 869 

Porovnat

Dětská bunda Reima Vantti

1 330  (32.41 %) od 899 

Porovnat

Pánská bunda Zulu Vergio M

2 199  (54.57 %) 999 

Porovnat

Pánská zimní bunda Trimm Paco

2 890  (35.33 %) 1 869 

Porovnat

Pánská bunda Sam73 Ron

2 099  (30.01 %) 1 469 

Porovnat

Dámská bunda Regatta Lustel

2 399  (54.93 %) od 1 081 

Porovnat

6 299  (51.91 %) od 3 029 

Porovnat