Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Funkční oblečení MOOA

Hledáte funkční set oblečení na outdoorové aktivity? Komplet značky MOOA pro vás otestovala naše testerka Katka Balcarová.

 

Obsah

 

Úvod

Není funkční prádlo jako funkční prádlo. V čem vyniká značka funkčního oblečení MOOA, jsem testovala po dobu 30 dní. K dispozici jsem měla tílko MOOA Beth, podprsenku MOOA Bina, legíny MOOA Lesa a ¾ legíny MOOA Jasmit.

 

Charakteristika


Název:

Beth, Bina, Jasmit, Lesa
Výrobce:  MOOA
Materiál oblečení: Elastan / Polyamid
Podle aktivit:  sportovní / běžecké / fitness
Barva: černá / petrol / vínová

 

  • prodyšné a rychleschnoucí
  • ploché švy předcházející podráždění kůže
  • materiál: 80% polyamid, 20% elastan 

 

Testování 

Oblečení jsem testovala zejména při vnitřních aktivitách – jóga, bouldering, lezení na umělé stěně, částečně i při outdoorových aktivitách – kolo, turistika, běh. Teploty se v období testování pohybovaly od 0 do 7 °C.

 

Celkový dojem

U oblečení MOOA musím vyzdvihnout příjemný materiál, který nikde nekouše, netlačí ani nedře. Každý kousek z testovaného setu je velmi vhodný pro klidnější aktivity, při kterých se příliš nezapotíte a kde oceníte zejména pohodlí – lezení, jóga, turistika, sportování s malými dětmi atd. 

 

Tílko MOOA Beth

Tílkodokonalý střih, zejména zadní díl. Pokud už nějakou dobu cvičíte jógu nebo lezete, určitě se rády pochlubíte vypracovanými zády. V kombinaci s příjemným materiálem, volnějším střihem a všitou podprsenkou se tílko stalo okamžitě mým nejoblíbenějším lezeckým. A že těch tílek mám opravdu hodně a jsem v jejich výběru poměrně náročná. Tílko nedoporučuji na běh a to kvůli podprsence, která by právě na běh měla být těsnější a více zpevňovat. Kvůli materiálu nedoporučuji i na další vysoce intenzivní aktivity, při kterých materiál nestíhá odvádět pot.

 

Podprsenka MOOA Bina

Podprsenka krásně obepíná a zároveň nikde netlačí. Lze jí použít buď pod tričko/tílko nebo samostatně jako top. Pokud se hodně zpotíte, spodní guma, kde se (možná jen pocitově) kumuluje pot, může být na těle nepříjemná, proto podprsenku opět doporučuji spíše na klidnější aktivity. Skvělá je na jógu, lezení, posilování, nenáročnou cyklistiku nebo turistiku, procházky i běžné nošení. Podprsenka je poměrně objemná, proto bych jí nedoporučila na treky, kde máte jako jednu z priorit skladnost a hmotnost.

 

3/4 legíny MOOA Jasmit a dlouhé legíny MOOA Lesa

Legíny využijete na široké spektrum aktivit, v chladnějším počasí dokonce i na běh. Jsou extrémně pohodlné, dobře vypadají, umožňují široký rozsah pohybu. Nic nikde netlačí, a tak je oceníte zejména při józe. Legíny MOOA LESA navíc mají elastickou kapsičku, kam si při procházce nebo běhu můžete strčit nějakou drobnost (klíč, kapesník, bankovku,..)

 

Praní 

Mooa oblečení jsem několikrát prala dle doporučení výrobce (30° C) a na šetrný program jsem i sušila v sušičce, ačkoli sušení v sušičce výrobce nedoporučuje. Nedošlo k žádnému poškození materiálu.

 

Hodnocení: 85 %

+

  • příjemný materiál 
  • neomezuje pohyb 
  • skvělý střih 
  • perfektní na jógu, lezení a další méně intenzivní aktivity 

-

  • nevhodné na vysoce intenzivní aktivity

 

Závěr

Oblečení MOOA je pro mě jasnou volbou při méně intenzivních aktivitách jako je lezení, jóga, procházky nebo jednodenní turistika. Přednosti vidím jednak v extrémně pohodlném a pěkném střihu a velmi příjemném materiálu. Na treky a intenzivní aktivity jako je běh mám ale své favority jinde.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Katka Balcarová 

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Dámské tílko MOOA Beth

790  (41.9 %) 459 

Porovnat

Dámské legíny MOOA Lesa

850  (53.06 %) 399 

Porovnat

Dámské 3/4 legíny MOOA Jasmit

650  (50.92 %) 319 

Porovnat

Podprsenka MOOA Bina

650  (47.85 %) 339 

Porovnat

129  (38.76 %) 79 

Porovnat

Pomůcka na cvičení Dare 2b Yoga Brick

449  (64.59 %) 159 

Porovnat

579  (41.45 %) 339 

Porovnat

Balanční podložka Dare 2b Balance Board

999  (68.07 %) 319 

Porovnat