Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Husky Outdoor Ladies Majesty -10 °C

Dámy, zbystřete. Husky Ladies Outdoor Majesty je spacák, který si zamilujete. Zateplovací vak na nohy, možnost rozšíření díky vnějšímu zipu, vnější kapsička či zateplovací límec. To vše jsou vychytávky a prvky, které nejedna z vás ocení.

       

  Obsah

Tato recenze vychází jak z mé osobní zkušenosti, tak ze zkušenosti manželky, která jej taktéž testovala.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Outdoor Ladies Majesty -10 °C

Výrobce: 

Husky

Určení: Dámské
Hmotnost: 1,55 kg
Vnitřní materiál: Nylon
Vnější materiál: Polyester Ripstop
Izolační náplň: Hollowfibre
Sbalený rozměr: 35 x 20 cm

Komfortní teplota:

4 °C
Limitní teplota: 0 °C
Extrémní teplota: -10 °C
Střih: Mumie
Typ izolační náplně: Duté vlákno
Vnitřní materiál: Soft nylon
Možnost spojení: Ano
Výška postavy do: 175 cm
Délka spacáku: 200 cm

 

  • plněný čtyř kanálkovým dutým vláknem
  • odolný vnější materiál
  • systém levého a pravého zipu
  • možnost rozšíření
  • podélné zapínání
  • zateplovací límec
  • kompresní obal
  • vnější kapsa na drobnosti 
  • vak na nohy

 

Váha a velikost

Váha spacáku Husky Outdoor Ladies Majesty je přesně 1,55 kg. Není to zrovna málo, na druhou stranu na duté vlákno s komfortem 4 °C dobrý. Ve srovnání s modelem Hannah Sherpa 300 MT-P, který jsem také testoval, je tento co se týče objemu ve složeném stavu poloviční. Dílem proto, že je určený pro dámy, dílem proto, že izolační náplní není mikrovlákno, ale duté vlákno. Je tedy menší, lehčí, ale logicky také méně teplotně izolující. Jestliže jej složíte fakt šikovně, v pohodě jej dáte i do středního či menšího trekového batohu.

Některé recenze uvádějí, že je příliš široký. Záleží, na co jste zvyklí. Pokud máte rádi pohodlí na úkor úniku tepla, budete spokojeni. Pokud jste menšího vzrůstu a máte rádi spaní tzv. natěsno, bude pro vás opravdu příliš široký.

 

 

Mirek Píštěk

Jmenuji se Mirek Píštěk, je mi 28 let a více než 6 let se věnuji běhání. Zaměřuji se zejména na trailové běhy. S tím souvisí i to, že miluji hory a pohyb v nich. Outdoor, přespávání pod širákem, znalosti přežití v přírodě a učení se soběstačnosti. Nedílnou součástí při sportovní aktivitě i outdooru je kvalitní vybavení. Díky firmě 4camping mám možnost právě takové výrobky, oblečení a různá příslušenství testovat.

 

Materiál, komfort během noci a teploty

Již zmíněné duté vlákno nabízí komfortní teplotu 4 °C, limit kolem 0 °C a extrémní teplotu -10 °C. Opět bych se držel subjektivního pocitu než tabulkového hodnocení. V noci, kdy bylo kolem 6 °C, v něm nebylo chladno. Naopak, bylo potřeba si jej rozepnout.

Co se týče materiálu, tak vnější vrstva při manipulaci a pohybu během noci může působit rušivěji, šustí. Je to sice detail, ale preference každého jsou jiné. Spaní během teplotních podmínek kolem 4 až 6 °C zvládnete jak ve spodkách, tak i nazí.

 

Česká společnost Husky CZ s.r.o. byla založena v roce 1997 s cílem vyrábět a dodávat na trh campingové vybavení, turistické batohy a sportovní oblečení. V posledních letech se firma Husky vrhla i do výroby kempingového nábytku, který je mezi zákazníky velmi oblíbený a žádaný.

 

Přednosti a vychytávky spacáku

Těch má Husky Outdoor Ladies Majesty opravdu hodně. První je například oboustranný jezdec zipu. Může se to zdát jako maličkost, ale když si v noci potřebujete dotáhnout spacák nebo naopak rozepnout, v polorozespalém stavu nechcete svítit čelovkou a hledat zip. Navíc samotná manipulace je snazší a rozepínání jednodušší. Pokud byste z jakéhokoliv důvodu chtěli spacák rozšířit, máte tu možnost, na vnější straně nad hlavním zipem je zip, díky kterému toho docílíte.

Vevnitř ve spacáku je u chodidel vak na nohy. Je odnímatelný, takže pokud vám bude teplo, a to vám při 6 °C bude (nám bylo), jednoduše jej dáte pryč. I kdybyste jej nevyužili přímo na chodidla, máte tak další vrstvu tepelné izolace.

Dalším pozitivem je zateplovací límec, který je z boku vybaven suchým zipem. Opět tak zvyšujete termoizolační schopnosti spacáku.

 

Komu je určen?

Určitě bude vhodný pro všechny ženy, které si zakládají na pohodlném a teplém spaní. Praktické drobnosti, jako je límec či přídavný vak na chodidla, komfort lehce ženou dopředu.

Do vysokohorského terénu bych Husky Outdoor Ladies Majesty vzal pouze v případě, že nehlásí pocitovou teplotu pod bodem mrazu. Je zařazen mezi třísezónní spacáky, od jara do podzimu má univerzální využití. V případě spaní na sněhu nebo během tužších zim bych volil jinou variantu, buď nějaký péřový nebo materiálově obsáhlejší a lépe izolující (podobně jako je tomu u syntetického Sherpy 300 MT-P).

 

Video - Představení spacáku Husky Outdoor Ladies Majesty -10 °C

 

Hodnocení 93 %

+

  • oboustranný zip
  • vnější kapsička na drobnosti
  • odnímatelný vak na nohy
  • zateplovací límec
  • v této kategorii zajímavá cena

-

  • šířka spacáku a velikost obecně, je třeba vyzkoušet
  • při pohybu pocitově více šustí
  • sice třísezónní, ale volil bych mírnější část jara a podzimu

 

Závěr

Husky Outdoor Ladies Majesty -10 °C je příjemný, relativně lehký a kompaktní spacák, určený pro ženy. Ale nejen pro ně, pokud jste muž menšího vzrůstu, nevadí vám nálepka "Ladies", vyspíte se pohodlně tak či tak. Asi největší předností tohoto modelu je komfortní teplota za přijatelnou cenu, množství vychytávek a dobrá skladnost. Vnitřní vak na chodidla zvyšuje jeho využitelnost a tepelný komfort. Problematická může být velikost. Jestliže jste menšího vzrůstu a potřebujete spacák, který vás bude obepínat ze všech stran, budete zklamáni. Když naopak preferujete větší míru volnosti, budete spokojeni.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Mirek Píštěk

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 290  (20 %) 1 832 

Porovnat

1 390  (33.17 %) od 929 

Porovnat

4 599  (18.05 %) 3 769 

Porovnat

3 150  (17.17 %) 2 609 

Porovnat

2 199  (45.48 %) 1 199 

Porovnat

1 790  (10.67 %) 1 599 

Porovnat

2 199  (45.48 %) 1 199 

Porovnat

2 199  (45.48 %) 1 199 

Porovnat