Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Lezecké kalhoty Rafiki Femio

Kalhoty na lezení i procházky v přírodě? Kalhoty Femio od značky Rafiki jsou parťák na téměř každou outdoorovou aktivitu. Otestovala je pro vás naše testerka Terka.

 

Obsah

 

Úvod

Sháníte dlouhé kalhoty na lezení, se kterými byste zároveň dělali parádu i ve společnosti? Pojďme se blíže podívat na lezecké kalhoty Rafiki Femio od českého výrobce a třeba to budou právě ony, které hledáte.

 

Charakteristika


Značka:
Rafiki
Určení: Dámské
Hmotnost: 230 g
Materiál: 94% polyamid, 6% elastan
Odepínací nohavice: Ne
Počet kapes: 3
Podle aktivit: sportovní / turistické / lezecké

 

  • lezecké kalhoty
  • odolný a rychleschnoucí materiál
  • pružná, elastická manžeta v pase a na okraji nohavic
  • navrženy pro ležení všeho druhu a kdekoliv

 

Vlastnosti

Rafiki Femio na první pohled nevypadají strečově, opak je pravdou. Díky jejich elastičnosti se nemusíte bát vyšvihnout klidně i provaz – při pohybu nijak neomezují. Zároveň jsou vyrobené z odolnějšího materiálu a snesou i sedření o skálu. Každá kapka vody je na nich vidět, ale s jejich prodyšností rychle uschnou a po mokrém fleku během chvíle není ani památky.

Mým oblíbeným prvkem na kalhotech od Rafiki je pro ně typická vysoká elastická manžeta. Příjemně obepíná pas a netáhne vám na bedra, ani při předklonu. Pro větší stažení kalhot jsou z vnitřní strany přidány tkaničky, osobně je však nemám potřebu využívat, manžetou kalhoty drží dobře. Ze zadní strany nohavic, které se ve spodní části zužují, jsou taktéž přidány červené manžety.

 

Do dvou předních a jedné zadní kapsy si schováte pár drobností. Přední kapsy jsou vcelku hluboké, vejde se do nich mobil větších rozměrů. Jestliže se prezentují o lezecké kalhoty, nepohrdla bych drobností v podobě poutka na kartáč.

 

Využití

Jelikož je Rafiki lezecká značka, k čemu jinému, než k lezení, by byly primárně navrženy. Jsou skvělým pohodlným parťákem na stěně a skalách. Nemyslete si však, že je nikde jinde nevyužijete. Vhodné jsou na různé procházky, sportovní aktivity, díky jejich civilnímu vzhledu si je s radostí oblékám i do města.

 

Na jakou postavu se hodí?

Figurantka na fotografiích s plavými vlasy je štíhlá s velmi úzkým pasem a vysoké postavy se 176 cm, má na sobě velikost 38. Při dřepu či pokrčení nohou docházelo k vyhrnování nohavic, ale nic zásadního to nebylo, v pase byly volnější. Mnohem lépe tato velikost seděla na mé postavě s výškou 168 cm, kdy k vyhrnování nohavic nedocházelo a v pase seděly tak akorát.

 

Testování

Rafiki Femio jsem otestovala v jejich přirozeném prostředí – na lezecké stěně a venku na skále. Nijak mě v pohybech neomezovaly, byly příjemné na dotek. Na skále snesly sem tam nějaké menší odření bez známek poškození a vad na vzhledu. Pár dní se mnou prožily i v práci v lanovém parku. Využívám je zároveň na procházky se psem, na kratší výlety v přírodě, aktivity sportovního rázu i na běžné nošení do města. Jsou pro mě tedy univerzálním kusem oblečení, po kterém lze sáhnout do šatní skříně pro všemožné účely.

 

Hodnocení: 100 %

+

  • Celkový vzhled
  • Vysoká manžeta
  • Elastičnost

-

  • Nemám co vytknout

 

Závěrečné shrnutí

Kalhotám z mé strany nemám co vytknout. Splňují všechny požadavky, které bych čekala od lezeckých kalhot – elastičnost a neomezování v pohybu, pohodlnost, manžety v pase a ve spodní části nohavic do gumy. Ač mají navíc šňůrku pro stažení pasu, v tomto případě není potřeba, manžeta pěkně obepíná boky a kalhoty nepadají. Jiné modely mají navíc i poutko na kartáč, který si ale můžete nechat např. na vašem maglajz pytlíku.

 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tereza Pavlíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 990  (10.07 %) 2 689 

Porovnat

2 399  (27.93 %) od 1 729 

Porovnat

4 249  (33.89 %) 2 809 

Porovnat

2 899  (10 %) 2 609 

Porovnat

3 999  (5 %) 3 799 

Porovnat

3 699  (5.41 %) 3 499 

Porovnat