Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Mizuno Wave Daichi 6 Gtx

Dnes vám přinášíme recenzi všestranné trailové obuvi Mizuno Wave Daichi 6 Gtx , která se nebojí poprat s každým terénem i nepřízní počasí.

 

Obsah

 

Dostala jsem k testování trailové dámské boty od mé oblíbené japonské značky MIZUNO a jsem nadšená. Nejsem profesionální běžec ani neběhám víkendově orienťák, hledala jsem boty, které budou mít perfektní přilnavost na blátě, podrží nohu v nerovném terénu, budou tlumit nárazy na patu a zejména budou mít prostor v přední části kvůli brždění z prudkého kopce. Dogtrek není obyčejná procházka se psy, pokud máte doma jako my smečku Husky a k tomu navíc mistrů ČR ve psím spřežení, už vážně potřebujete boty, co vás nenechají ve štychu. Model se navíc vyrábí i v pánské verzi.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Wave Daichi 6 Gtx

Výrobce:

Mizuno

Určení: Dámské
Hmotnost (pár): 520 g
Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: Michelin®
Svršek: AirMesh
Drop: 8 mm
Druh terénu: Trailové
Membrána bot: Gore-Tex

 

  • přizpůsobivost každému typu povrchu
  • vysoká míra stability
  • zpevnění přední části pro odolnost na ostrém povrchu
  • nastavitelný systém utažení
  • bezkonkurenční trakce Michelin podešve
  • nepromokavá membrána Gore-Tex

 

Vnitřek boty

Boty Mizuno Wave Daichi 6 Gtx jsem zatím testovala krátce, ale už při prvním obutí jsem neměla pocit, že tyto boty si budu muset rozchodit, jak to obvykle bývá. Velikost 41 naprosto odpovídá, boty jsou prostorné ve špici, což je perfektní právě pro ono brždění z prudkého kopce se psem.

 

 

O autorce

Karolina Ventluková

Jsem pravá i levá ruka musherova. Věnovala jsem se baletu, jezdím na koni a svému příteli Honzovi Svobodovi, mistru republiky ve sprintu se psím spřežení dělám handlera. Doma máme zatím 9 psů sibiřského Husky, se kterými se Honza chystá na mistrovství světa v mushingu do Švédska, takže se u nás vše točí okolo psů a tréninků s nimi.

Na tréninky jezdím většinou s Honzou a dělám závaží. Není to ale jen tak se vozit na káře tažené psy. Je třeba pohotově vyskakovat, když se psi zamotají do tažné šňůry nebo potkáme pejska na volno, co by se rád kamarádil, když se nám podaří zlomit kolo... Do velkých kopců se někdy musí po svých, často je třeba bez váhání rovnou do vody nebo bláta.

Když zrovna nejezdíme, chodíme na procházky se psy uvázanými kolem pasu a objevujeme nové trasy. Žijeme život podle knih Jacka Londona, co víc si přát?

 

Mezipodešev a podrážka

Tuhá mezipodešev EVA rozkládá náraz na podrážku a tím chrání nejcitlivější oblast chodidla, nedovolí mu pocítit ani nášlap na ostrý kámen. Technologie Mizuno Wave spojuje dva protiklady - a to odpružení a přilnavost, což jsou dvě vlastnosti bot, které vyhledáváme, abychom minimalizovali riziko zranění a přetížení spodní části nohy. Specifický design a zejména tvar přední části boty poskytuje stabilitu při bočních pohybech, prudkých změnách směru a podporuje střední část chodidla, aniž by blokoval pohyb. Oblast paty je příjemně zesílená a umožnila lepší zrychlení a snazší brždění z kopce díky 8mm dropu.

A konečně, gumová podrážka z materiálu od výrobce pneumatik Michelin. Ta dodává nejen pocit jistoty, ale skutečné sebevědomí na nezpevněném povrchu a navíc je top pro ty, co běhají v přírodě a sem tam do něčeho šlápnou. Podrážka má více rozmístěná a hlubší oka, která zabraňují ucpávání nečistotami na obzvláště blátivém povrchu, což přidává lepší trakci a přilnavost na všech površích a navíc se výborně čistí. Už žádné dloubání klacíkem!

 

 

Mizuno je japonská značka zabývající se výrobou sportovního vybavení s více než stoletou tradicí. Firmu založili v roce 1906 bratři Rihachi a Kenjiro Mizuno, když založili v japonské Osace první Mizuno Store. Ze začátku se firma zabývala převážně výrobou a dovozem vybavení na baseball. Postupem času se nabídka neustále rozšiřovala a velké oblibě se těšila výroba golfových holí. Největší slávu a uznání si firma vydobyla svými běžeckými botami s unikátní technologií Mizuno Wave.

 

Svršek

Svršek je vyrobený z materiálu AirMesh, který je příjemně prodyšný, drží tvar a nepustí dovnitř vodu ani když jsem proběhla blátem, mokrou trávou nebo dupla přímo do louže.

 

 

 

Běhání se psem

Hledáte sparing partnera na běhání, který vás nedemotivuje ani v nejkrutějších mrazech, ani v největším lijáku? Tak to bychom pro vás měli jeden tip!

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Hodnocení 100 %

+

  • tvar boty, umožňuje prudké změny směru a brždění z kopce
  • snadné nazouvání
  • lehkost
  • prodyšnost
  • výborné samočistící schopnosti podrážky
  • poměrně dobrá voděodolnost.

-

  • zatím mne nic nenapadá, uvidím až je budu mít déle

 

 

 

Mushing - týmový sport se psy

Mushing je sport, ve kterém člověk se psy tvoří tým a společnými silami zdolávají různě dlouhé tratě.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Závěrečné shrnutí

Trailové boty Mizuno Wave Daichi 6 Gtx jsou výbornou volbou pro ty, co běhají nebo chodí v náročném terénu. Podrží vás v opravdovém bahně, perfektně tlumí nárazy na tvrdém povrchu. Zejména ten, kdo běhá canicross a hledá spolehlivé boty, které snesou prudké brždění z kopce při silném tahu psa vpřed, tento tvar boty a podrážky ocení stejně jako já. Za mne zatím 100 %, uvidím jakou budou boty mít trvanlivost. Moje poslední Mizuno běžecké boty mi vydržely funkční 5 let. 😉

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Karolina Ventluková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

4 490  (47.46 %) 2 359 

Porovnat

3 390  (45.16 %) od 1 859 

Porovnat

Pánské běžecké boty Salomon Supercross 4

3 390  (15.07 %) 2 879 

Porovnat

Pánské běžecké boty Salomon Wander Gore-Tex

2 890  (36.37 %) od 1 839 

Porovnat

3 299  (14.85 %) 2 809 

Porovnat

Dámské běžecké boty Dynafit Feline SL W

3 900  (48.23 %) od 2 019 

Porovnat

3 990  (38.87 %) 2 439 

Porovnat

2 499  (44.82 %) od 1 379 

Porovnat