Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Pánská vesta Warmpeace Drake

Péřovou vestu od české značky Warmpeace testoval v Nízkých Tatrách cestovatel Marcel Fronko.


Obsah

Ultralehkou péřovou vestu Drake od české značky Warmpeace jsem vzal provětrat na 4denní, 100
kilometrů dlouhý přechod celým hřebenem Nízkých Tater. Byl sice květen, ale na hřebeni stále dominovala zima. Při těchto túrách, když máte na zádech oblečení do každého počasí, jídlo a elektroniku, se počítá každý dekagram. Vesta DRAKE se svojí váhou jen 220 gramů proto nemohla ve výbavě chybět. Váha je uvedená pro velikost XXL. Já nosím standardně M a tato velikost mi sedla ideálně.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Drake

Výrobce: Warmpeace
Produktová řada: Drake
Určení:  Pánské
Hmotnost: 220 g
Materiál oblečení: 100% Polyamid / Peří
Materiál: Colibri DWR – 100% polyamid

Izolační náplň:

Kachní peří 90/10, 600 cuin
Typ izolační náplně: Peří
Počet kapes: 3
Kapuce: Ne
Prodloužený zadní díl: Ano
Podle aktivit: Městské / Turistické

 

  • prodloužený zadní díl
  • 2 přední kapsy na zip
  • 1 vnitřní kapsa na zip
  • 2 velké vnitřní kapsy
  • stahování límce pružnou tkanicí
  • transportní obal připevněný k vnitřní kapse
  • průramky a dolní lem zakončeny pružnou lycrou
  • plnění: kachní peří 90/10, 600 cuin
  • hmotnost: 220 g

 

Výplň

Vnitřek vesty Warmpeace Drake je vyplněný kvalitním kachním peřím v poměru 90/10. To znamená, že 90 % výplně tvoří jemné prachové peří a zbylých 10 % malá pírka. Dalším parametrem je označení "cuin". Představuje jednotku plnivosti. Čím vyšší číslo, tím je produkt kvalitnější. Outdoorové bundy mají plnění od 500 do 850 cuin. Vesta Drake má plnivost 600 cuin, což je v poměru k její ceně dostačující. Primárním cílem péřových produktů je hřejivost, tuto vestu můžete použit jako spodní vrstvu například pod nepromokavou bundu v případě deště nebo jako vrchní vrstvu v mrazivém počasí bez přeháněk. Stejně tak ji využijete i ve městě při chladnějším počasí v kombinaci třeba s tričkem.

 

 

Marcel Fronko

Pochází z malé vesnice pod Kriváňem ve Vysokých Tatrách. Od dětství byl vedený k turistice, horám a přírodě, ale trvalo několik let než si hory opravdu zamiloval. Jeho láska k nim ovšem roste rok od roku víc a víc, což dokazuje i výstup na 6tisícovku v Bolívii - Huayna Potosí.

Z velkého množství zemí, které navštívil, nejraději vzpomíná na Guatemalu, Kanadu, Chile, Kostariku, Peru, Vietnam, Norsko nebo Barmu.

Svou tříměsíční cestu z peruánské Limy až do města Punta Arenas na jihu Chile popisuje v knize s názvem 90 DNÍ JUŽNE.

Během svých cest využívá stopování i kempování a má rád kvalitní, lehké, funkční vybavení, na které se může vždy spolehnout.


Více najdete na webu elmundo.sk.

 

Vrchní vrstva

Díky DWR úpravě vrchní vrstvy je vesta vodoodpudivá. Osobně se však snažím co nejvíc vyhýbat střetu peří s vodou. Vnější materiál má tendenci k oděrům při velké zátěži. Proto by jsem ji nenosil pod plně naložený batoh, který při chůzi odírá vrchní vrstvu. Na funkčnost to nemá vliv, ale esteticky to nevypadá vůbec dobře.

 

Vyjádření výrobce

„Závěr testera odpovídá záměrům, které jsme při konstrukci vesty měli. Vesta je navržena jako zateplovací, ne jako svrchní hardshellový kousek. Proto je jako vnější materiál použit lehký a sbalitelný jemný nylon, který však nemá takovou odolnost proti mechanickému poškození." 

Pavel Habětín, Warmpeace

 

Sbalitelnost a kapsy

Součástí vesty je i integrovaný obal ve vnitřní kapse. Vestu do něho můžete sbalit do několika vteřin a v batohunezabírá téměř žádné místo. Vesta má dostatečný počet kapes, konkrétně 5. Dvě vnější kapsy na zip a tři vnitřní. Z nichž jednu taktéž na zip. Ideální je na drobnosti, jako klíče, peněženka, telefon, čelovka či foťák. Prostě dostatek místa na všechno, co potřebujete mít neustále po ruce.

 

Další detaily

Vesta Warmpeace Drake je bez kapuce, což oceňuji. Ušetřila se váha a péřová kapuce je podle mě k ničemu. V zimních podmínkách je třeba mít u sebe kvalitní hřejivou čepici. Obvod límce se dá jednoduše regulovat pomocí pružné šňůrky. Spodní okraj a okraje ramen jsou zakončené pružnou lycrou. Zadní díl je mírně prodloužený, což zabezpečuje maximální tepelný komfort.

 

Video - Představení vesty Warmpeace Drake

 

Hodnocení: 90 %

+

  • hřejivost
  • minimální váha
  • atraktivní design
  • dostatek kapes
  • integrovaný obal
  • snadná sbalitelnost

-

  • odírání vrchní vrstvy pod batohem

 

Závěrečné shrnutí

Vesta Warmpeace Drake se prodává v atraktivních barvách - modré a červené. Není vhodná jen do hor, ale oceníte ji i při procházce ve městě. Je skutečně lehoučká a příjemná na dotyk. Překvapila i odolností vůči větru. Na hřebeni místy foukalo až o síle 100 km za hodinu a vesta dostatečně tlumila nepříjemný mrazivý vítr. Zipy jsou kvalitní, nijak se nezasekávají, či nezadrhávají. Vestu Warmpeace Drake určitě doporučuji všem outdoorovým nadšencům a fanouškům kvalitních českých produktů.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Marcel Fronko

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Pánská vesta Zulu Nevis M

1 599  (62.54 %) 599 

Porovnat

Pánská vesta Kilpi Riello

2 599  (50.02 %) 1 299 

Porovnat

Pánská vesta Kilpi Flow-M

1 899  (50.03 %) 949 

Porovnat

1 650  (40.06 %) 989 

Porovnat

Pánská vesta Regatta Lankin V

2 199  (70.03 %) od 659 

Porovnat

4 700  (39.17 %) 2 859 

Porovnat

2 299  (64.81 %) 809 

Porovnat

Pánská vesta Hi-Tec Luman

1 249  (15.21 %) 1 059 

Porovnat