Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Pánské boty Bennon Terrenno High

V dnešní recenzi pro vás Andrej Urbanec otestoval pánské turistické boty Bennon Terenno High. Jaké jim dal náš tester hodnocení po výšlapu v Krkonoších?

     

  Obsah

Na otestování jsem tentokrát dostal vysoké turistické celokožené boty od značky Bennon. Načasování bylo ideální, protože jsem se právě chystal na víkend na zimní turistiku do Krkonoš. Prostředí horských svahů pokrytých kamením, sněhem a ledem jsou ideálním terénem na zátěžový test stability, pohodlí a voděodolnosti obuvi do sněhu

 

Charakteristika

 

Název:


Terenno High 

Výrobce:

Bennon

Určení: Pánské
Hmotnost (pár): 1,3 kg
Podešev: Vibram
Svršek: Useň
Membrána bot: Regi-Tex

 

  • protiokopová špice 
  • celopryžová podešev Vibram
  • vyrobena z materiálu Crazy Horse
  • systém rychlého šněrování
  • stabilní obuv

 

Česká značka Bennon

Nikdy předtím jsem se s touto značkou bot nesetkal. V outdoorových prodejnách ji většinou zastíní slavnější konkurenti zvučnějších jmen. Při hledání informací jsem však zjistil, že se jedná o českou značku, která byla založená na obuvnické tradici Tomáše Bati ve Zlíně v roce 2009. Značka Bennon vyrábí hlavně pracovní a volnočasovou obuv a zakládá si na kvalitě, pohodlí a bezpečnosti vyrobených bot.

 

O autorovi

 

Andrej Urbanec

Andrej Urbanec miloval výlety do přírody už jako malý kluk. Cestování se postupně stalo jeho životní vášní. Žil na Novém Zélandu i v Kanadě, kde navštívil Rocky Mountains a národní parky. V Jižní Americe přešel Salkantay trek na Machu Picchu, vystoupil na Huayna Potosi v Bolívii a podnikl několikadenní pochod pralesem ke "Ztracenému městu" na severu Kolumbie.

 

Testování na horském svahu

V Krkonoších jsem si boty Bennon Terenno High obul poprvé hned na parkovišti před výšlapem na hřebem k naší horské chatě. Nejprve jsem byl mile překvapen systémem rychlého šněrování a kvalitně přichycených tkaniček, díky kterým byly boty hned připravené. Kvalitní vnitřní stélka je dobrým předpokladem k tomu, že bude bota pohodlná. A ano, jsou opravdu pohodlné. Díky užšímu střihu mi padly jako ulité a celou dobu držely na noze naprosto pefektně. Celokožená bota s aplikovanou voděodolnou membránou s technologií Regi-Tex, podešev značky Vibram a protiokopová špice patří mezi hlavní přednosti tohoto typu bot. Nižší hmotnost a dobrá stabilizace kotníku u pevnější konstrukce této bot z nich dělá ideálního parťáka do náročného terénu a na vysokohorskou i zimní turistiku. Integrovaný jazyk spolu s voděodolnou membránou Regi-Tex zabrání prosáknutí vlhkosti nebo promoknutí z vrchu. 

 

Hodnocení: 85 %

+

• kvalitní celokožené provedení 
• systém rychlého šněrování 
• voděodolná membrána Regi-Tex
• podrážka Vibram
• špička proti okopání
• integrovaný jazyk připevněný pevnou textilií k botě
• příznivá cena - dobrý poměr ceny a kvality
• podpora lokální značky

-

• jazyk připevněný textilem může časem ztratit voděodolnost
• užší střih nemusí vyhovovat na širší noze
• u světlého provedení kůže se může časem tvořit rozdíl v odstínu

 

Závěrečné shrnutí 

Boty Bennon Terenno High jsou velmi vydařeným modelem. Nabídnou vám relativně hodně muziky za málo peněz. Při příznivé ceně něco málo přes dva tisíce korun jsem byl velmi mile překvapen kvalitními materiály a jejich zpracováním. Při zimní turistice v Krkonoších boty nezklamaly a nebojím se je vzít i na náročnější výstup do Alp. Značku Bennon a jejich turistickou obuv rád doporučím i kamarádům a známým, kteří budou hledat kvalitu za rozumnou cenu. 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archiv autora

 

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 399  (10 %) 2 159 

Porovnat

2 399  (10 %) 2 159 

Porovnat

2 199  (10 %) 1 979 

Porovnat

4 690  (35.2 %) od 3 039 

Porovnat

4 690  (24.97 %) 3 519 

Porovnat

Pánské turistické boty Merrell Moab 3 Mid Gtx

4 399  (30.69 %) od 3 049 

Porovnat

4 190  (42.74 %) od 2 399 

Porovnat

4 190  (42.98 %) 2 389 

Porovnat