Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Pánské funkční kalhoty Zulu Macin M

Jak říká náš tester Lukáš - neexistuje špatné počasí, ale jen špatné oblečení. V dnešním testu otestuje kalhoty značky Zulu.

 

Obsah

 

Úvod

Turistické kalhoty Zulu Macin M jsou ideální pro outdoorové aktivity, při kterých člověk potřebuje odolnou svrchní vrstvu do jakéhokoliv počasí. Zde platí pořekadlo, že neexistuje špatné počasí, ale jen špatné oblečení.

 

Charakteristika


Název:

Macin M
Výrobce: Zulu
Určení: Pánské
Velikosti: S/M/L/XL/XXL
Hmotnost: 270 g
Materiál oblečení: DWR / Elastan / /Nylon / Polyester
Počet kapes: 2
Barva: modrá / černá

 

  • pánské turistické kalhoty
  • vyrobeny z nylonového materiálu 4Strech
  • vodoodpudivá úprava DWR
  • pásek s magnetickým zapínáním 
  • nízká hmotnost
  • tvarované kolení švy
  • reflexní logo na zadní straně

 

Postřehy z testování

Kalhoty Zulu Macin M jsou velice lehké (270 g) a skladné, takže v batohu téměř nezabírají místo. Materiál je rychleschnoucí, větruvzdorný a vzhledem k úpravě DWR vodoodpudivý. První kapky stékaly, po delší době sice materiál začal vodu nasávat a propouštět, ale po konci deště celé kalhoty velice rychle uschnuly. Materiál kalhot je velmi příjemný, jedná se o nylonový materiál 4Stretch (95 % nylon, 5 % elastan), což je materiál s nízkou gramáží a vysokou elasticitou, která zaručuje komfortní nošení.

 

V pase mají kalhoty gumu a zapínání na zip a knoflík. S kalhotami je dodáván také lehký černý pásek s magnetickou sponou. Ta drží moc dobře, ani jednou se mi nestalo, že by se pásek rozepnul. Nastavená velikost se nepovoluje.

 

Kapsy kalhot jsou na zip, což jistě uvítá mnoho uživatelů, protože zip dodává jistotu, že z nich nic nevypadne. Hloubka kapes však není nijak velká, až bych řekl, že pro nošení telefonu v kapse při určitých aktivitách nedostatečná. Měl jsem v nich typický dotykový telefon a při větším zvedání nohy (při lezení ferrat) jsem narazil na nedostatečnou hloubku kapes – telefon mě tlačil do kyčelní kosti.

 

Střih

Kalhoty jsou spíše moderního užšího střihu, takže vypadají na sportovní postavě dobře. Zároveň jsou velice elastické, takže člověka nijak neomezují v pohybu ani při náročnějších outdoorových aktivitách (např. lezení či ferraty, kde je potřeba zvedat nohy dost vysoko). Na koncích by však nohavice mohly být trochu širší, aby se daly přetáhnout přes kotníkové pohorky. Přetáhnout se mi je povedlo, avšak už došlo k poměrně velkému napnutí materiálu.

 

Průběh testování 

Kalhoty byly testovány v horských podmínkách rakouských Alp. Materiál kalhot (4Stretch) by měl být vhodný spíše pro letní období, avšak kalhoty jsem nosil bez spodní funkční spodní vrstvy v horském větrném a deštivém počasí s teplotami kolem 0–5 °C a pocit chladu jsem neměl, ale to je samozřejmě individuální. Kalhoty jsem používal i při slunečném počasí s teplotami kolem 15 °C a díky své prodyšnosti moc dobře větraly, takže se v nich člověk nezapařil a nebylo v nich horko.

 

Hodnocení: 90 %

+

  • Vodoodpudivost
  • Příjemný materiál
  • Elasticita
  • Dobrý střih

-

  • Užší konce nohavic
  • Pro některé aktivity mělké kapsy

 

Závěrečné shrnutí

Turistické kalhoty Zulu Macin M jsou výbornou volbou pro každého, kdo potřebuje odolnou, avšak příjemnou, elastickou a rychleschnoucí svrchní vrstvu. Vzhledem ke své prodyšnosti a vodoodpudivé úpravě DWR jsou kalhoty vhodné do každého počasí.

 

 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Lukáš Zych

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Pánské kalhoty Zulu Macin M

1 399  (42.89 %) 799 

Porovnat

4 390  (35.33 %) 2 839 

Porovnat

3 390  (42.8 %) od 1 939 

Porovnat

Dámské sandály Teva Terra Fi Lite

2 399  (46.69 %) od 1 279 

Porovnat

1 299  (48.5 %) od 669 

Porovnat

1 890  (14.87 %) 1 609 

Porovnat

1 599  (46.9 %) od 849 

Porovnat

Dámské sandály Teva Verra

1 999  (41.52 %) od 1 169 

Porovnat