Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Sportovní podprsenka Kari Traa Frøya

Dobře padnoucí a kvalitní sportovní podprsenka je nutnou součástí výbavy dívek a žen jak při cvičení, tak i různých delších aktivitách. V této recenzi se na jednu sportovní podprsenku od značky Kari Traa zaměříme.

 

Obsah

Výběr kvalitní sportovní podprsenky je alfa a omega sportovního výkonu ženy. Pokud hledáte doopravdy kvalitní, z příjemného materiálu a hlavně skvěle padnoucí může být výběr někdy pořádná fuška, co si budeme povídat. Bez takové, která vám perfektně sedne, se nedá ani kvalitně trénovat, ani následně vyhrávat soutěže a závody. Pokud máte tedy podobné požadavky jako já, tak by pro vás tahle recenze mohla být skvělým tipem.

 

Charakteristika

 

Název:


Frøya

Výrobce:

Kari Traa

Určení: Dámské
Materiál oblečení: Elastan/Polyester
Funkční materiál: Syntetika

  • třívrstvá elastická tkanina
  • tenké a nastavitelné ramenní popruhy
  • odnímatelné košíčky
  • účinný odvod vlhkosti
  • široká guma
  • síťový panel
  • materiál: 86 % polyester, 14 % elastan

 

Motto značky

Značka Kari Traa je známá svým heslem For girls by girls (pro dívky od dívek). Podle toho také vypadá jejich vývoj a design sportovního oblečení. V dnešní recenzi se zaměřím konkrétně na sportovní podprsenku Froya, kterou jsem měla možnost testovat zhruba měsíc.

 


Kari Traa není jen šampiónkou v lyžařských freestyle disciplínách se třemi medailemi z olympiád, ale také tvůrkyní úspěšné sportovní značky. Příběh Kari začíná ve městě Voss, malém městě rozkládajícím se mezi norskými fjordy a horami, kde se narodila a vyrůstala. Její norské dědictví dalo Kari nejen talent pro sport, ale také cit pro design a vášeň pro tvořivost. Dokonce i během vrcholů své kariéry v lyžování si Kari našla čas pro rozvíjení své kreativity. Mezi tréninkem a závody Kari začala plést kulichy a čepice pro přátele a přizpůsobovala si vlastní lyžařskou výbavu svému vkusu. Návrhy se staly tak populárními mezi přáteli a kolegy lyžaři z celého světa, že se zrodila značka Kari Traa.

Společnost na prodej sportovního zboží založila v roce 2002. Od té doby získala mnoho ocenění za unikátní design své kolekce.

 

Fixace prsou

Díky své střední fixaci prsou je model Frøya vhodný například na běh, tenis ale i jógu. Jelikož pravidelně chodím tančit dancehall, využila jsem ji hlavně tam. Jedná se o tanec z Jamajky a nějaké kroky jsou celkem rychlé a náročné na provedení. Proto jsem hlavně ocenila vysokou fixaci prsou. Také jsem ji použila při celodenním výletu v okolí Budapeště, kde jsem o ní skoro nevěděla.

 

 

O autorce

Barbora Novotná

Když nejsem ve škole nebo v práci, ráda si prokládám volný čas nějakou aktivitou. Ať už to je učení se nového tanečního stylu jako dancehall, učení se jeho nových kroků a choreografií nebo výlety po Česku a také do zahraničí.

Byla jsem během studia na Erasmu v Anglii, a tak jsem měla možnost cestovat jak tam i ve Skotsku. Kromě toho jsem byla i ve městech Liverpool, Manchester, Stoke-on-Trent, Birmingham a Londýn.

Také jsem od mala jezdila pravidelně na hory lyžovat a vždycky jsem to milovala. V Čechách jsem projezdila snad všechny sjezdovky, od Krušných hor až po Jeseníky. Nic se ale nevyrovná Alpám, kam jsem měla možnost se podívat ve Francii i v Rakousku.

 

Další vlastnosti

Froya vyniká nejen svým elegantním vzhledem, ale také svou funkčností. Pro ty z vás, pro které je důležitý také vzhled, nemůžete s tímto výběrem šlápnout vedle. Co jsem ovšem ocenila asi ze všeho nejvíce, byl příjemný materiál, vyjímatelné košíčky a hlavně volitelnost délky ramínek, což není u každé sportovní podprsenky samozřejmost. Díky tomu mě také nikde neškrtila a sedla jako ulitá.

Jediné minus, které mě napadá, by bylo, že se musí přetahovat přes hlavu a nemá vzadu rozepínání, což ne každému může vyhovovat.

 

Hodnocení 95 %

+

  • atraktivní design
  • příjemný materiál
  • střední opora pro pohybově náročnější sporty
  • nastavitelnost délky ramínek

-

  • absence zadního zapínání

 

Závěr

Výhradně dámská značka Kari Traa vyvíjí už několik let atraktivní a promyšlené sportovní oblečení pro ženy. Sportovní podprsenka Froya je dalším důkazem jejich kvality a myslím, že ať už děláte náročnější sporty nebo středně náročné, neuděláte s ní krok vedle.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Barbora Novotná

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.