Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Batoh Thule AllTrail 35L Men's

Univerzální, prostorný batoh, který je postaven tak, aby odolal každému počasí a bezpočtu činností denního i sportovního rázu, testoval kolega Honza.


Obsah

Vyhlášená švédská značka Thule je samozřejmě známá pro své střešní nosiče, nosiče jízdních kol a vysoce kvalitní střešní boxy. Navíc značka nabízí také velmi zajímavou řadu cestovních tašek a batohů pro aktivní sportovce nebo cestovatele. A z této poslední kategorie prozkoumáme pánský model Thule AllTrail o objemu 35 litrů.

Charakteristika

 

Název:

 

AllTrail 35L Men's

Výrobce: Thule
Určení: Pánské
Hmotnost: 1,26 kg
Rozměry: 32 × 30 × 61 cm
Objem: 35 l
Materiál: 420D Dobby Poly, 330D Polyester Ripstop
Spodní vstup: Ne
Přední vstup: Ano
Pláštěnka: Ano
Výškově nastavitelný zádový systém: Ano
Nastavitelné ramenní popruhy: Ne
Boční vstup: Ne
Příprava na hydrovak: Ano
Kapsa na notebook: Ne

 

  • nastavení míry trupu v rozmezí až 10 cm
  • bederní pás přizpůsoben pro příslušenství Thule VersaClick
  • součástí dodávky držák turistických hůlek
  • odnímatelná pláštěnka
  • prodyšné ramenní popruhy
  • polstrovaná záda a bederní část
  • konstrukce pro hydrovak
  • boční zip
  • oddělovač spacáku

Určení

Stejně jako vše co Thule dělá, je i batoh AllTrail 35L špičkou ve svém oboru. Thule AllTrail 35L Men's je především velký jednodenní batoh, ale dobře promyšlené vnější pásky k uchycení vybavení z něj dělají i dobrého pomocníka na víkendové toulky s přespáním.

Vzhled

Thule se řídí jednoduchými principy během vývoje svých produktů. Jednoduchost, funkčnost a čisté linie, a možná proto je batoh tak povedený i z designového hlediska.

Hlavní komora

Hlavní komora je v dolní části užší, takže i když je batoh plný, váha zůstává nahoře na ramenou, spíše než na bederním pásu. Délka trupu je nastavitelná jednoduše jedním velkým dílcem na suchý zip, což považuji za velmi snadné a přesně padnoucí na každého z nás. Úpravy probíhají intuitivně a bez obtíží. Přístup k věcem v batohu můžete uskutečnit buď z velkého horního otvoru, který je opatřen užitečným dlouhým táhlem zipu nebo z přední kapsy.

Ramenní popruhy

Ramenní popruhy jsou předtvarovány a vyrobeny z meshového materiálu. Pří zatížení přes více jak deset kilo již popruhy mohou začít tlačit, ale pro takové užití již batoh nebyl konstruován.

Bederní pás

Bederní pás Thule VersaClick je přizpůsoben ke kompatibilitě i s jiným výměnným vybavením Thule VersaClick. Tkanina na bederním pásů podporuje cirkulaci vzduchu a jeho prodyšnost je díky tomu na velmi dobré úrovni. To činí pás jedním ze silných bodů modelu, což zvyšuje celkový komfort pro uživatele. Hmotnost věcí v batohu, se pohodlně rozloží na boky a odlehčí ramena. Boční kompresní popruhy spolu s popruhem hrudním zajišťují další stabilizaci zátěže.


Thule VersaClick

Levá strana bederního pásu má nacvakávací sponu systému Thule VersaClick, která je charakteristickým prvkem nejen modelu AllTrail 35L, ale i dalších batohů Thule. Účelem je zavěšení a upevnění trekových holí. Myšlenka je to zajímavá, ale na základě rozdílných minimálních rozměrů modelů trekových holí, které v současné době nabízí trh (od méně než 40 cm do více než 70 cm), to vnímám jako ne tak důležité. Můžete využít klasické pásky pro připevnění k batohu.

Naproti tomu využití VersaClick je možné i s dalšími adaptéry, které jsou vyměnitelné. Nejvíce zajímavé mi přijde připnutí Pouzdra Thule VersaClick DSLR Camera Holster na digitální zrcadlovku.

Další vychytávky

Konstrukce určená pro vkládání hydrovaku (není součástí batohu) je připravena na ramenních popruzích. Model AllTrail 35L má také dvě vnější boční kapsy. Batoh je také vybaven integrovanou pláštěnkou, která je přístupná z kapsy ve spodní části batohu, má výraznou barvu pro lepší bezpečnost.

Dámský model

Batoh se vyrábí i v dámské variantě. Stejně jako pánský model má i ten dámský Thule AllTrail 35L Women's více barevných variant. Největší rozdíl je kromě rozměrů a barvě materiálů v délce zádového systému. Thule bere v úvahu, že ženy mají obecně o něco kratší trup než muži. Oba modely jsou k dostání ve dvou velikostech - 35 litrů a 45 litrů.

Video - Představení batohu Thule AllTrail 35L

Hodnocení: 90%

+

  • nastavitelný zádový systém v rozmezí až 10 cm
  • bederní pás přizpůsoben pro příslušenství Thule VersaClick
  • odnímatelná pláštěnka
  • příprava na hydrovak
  • prodyšné ramenní popruhy

-

  • bez negativ

Závěr

Batoh Thule AllTrail 35L Men's se stal mým věrným společníkem a nedám na něj dopustit. Nikdy mě nezklamal a nemůžu tedy jinak než ho vřele doporučit.

Zdroje: archiv autora

Recenze dalších produktů:

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

4 390  (20.52 %) 3 489 

Porovnat

3 900  (22.08 %) 3 039 

Porovnat

2 690  (21.23 %) 2 119 

Porovnat

3 570  (24.4 %) 2 699 

Porovnat

Turistický batoh Zulu Summit 45l

2 999  (50.02 %) 1 499 

Porovnat

6 599  (17.43 %) od 5 449 

Porovnat

4 499  (26.45 %) od 3 309 

Porovnat