Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Cestovní taška Thule Chasm 40L

Produkty značky Thule jsou proslulé svým precizním zpracováním, funkčností a promyšlenými detaily. Cestovní taška Chasm 40L z následující recenze není výjimkou.


Obsah

Poměrně často někam vyrážíme nebo posíláme děti k babičkám, takže balení zavazadel je pro mě, dá se říct, rutinní záležitost. 

Dlouho nám ve výbavě chyběla sportovní taška přiměřené velikosti. Nakonec se nám do rukou dostala taška Thule Chasm 40L a já nemohu jinak, než se podělit o zkušenosti s touto taškou. Taška je v permanentním zápřahu už několik měsíců, takže si myslím, že mohu s čistým svědomím zhodnotit její kvality.

Charakteristika

 

Název:

 

Chasm 40 L

Výrobce: Thule
Určení: Pánské / Dámské
Hmotnost: 1,3 kg
Rozměry: 56 x 32 x 25 cm
Objem: 40 l
Materiál: Potah TPE, spodek nylon 1000D
Kapsa na notebook: Ne
Kolečka: Ne

 

  • jednoduchý přístup k obsahu
  • mimořádně široké víko
  • všechny popruhy lze skrýt, když se nepoužívají
  • vyztužené dno chrání náklad od země
  • vnější stahovací popruhy
  • uzamykatelná postranní kapsa na zip (zámky se prodávají samostatně)
  • vnější skrytá kapsa
  • velký prostor

Detaily produktu

Taška je vyrobena z nepromokavého materiálu TPE, spodní část z nylonu 1000D. Taška má dva vnější YKK zipy – boční malá kapsa má zip voděodolný, zip velké hlavní kapsy je sice klasický, ale je umístěn pod "víkem" tašky, takže je dostatečně chráněn proti vlhkosti zvenčí. V horním víku jsou umístěny 2 síťové kapsy na zip, které jsou velmi praktické.

Varianty produktu

Taška Thule Chasm se vyrábí v několika barevných variantách a různých litrážích (40 l, 70 l, 90 l, 130 l). Chtěla jsem zatím vyzkoušet spíše menší litráž pro sebe nebo pro děti někam na víkend. Velikost 40 l považuji za naprosto optimální.

Tašku lze nosit několika způsoby – buď jako tašku v ruce nebo přes rameno nebo jako batoh. Popruhy na batoh jsou lehce odnímatelné.

Funkčnost

Přístup do velké hlavní kapsy je pomocí obousměrného zipu. Víko se dá lehce celé odklopit, takže ve vnitřním prostoru můžete dobře manipulovat s věcmi. Síťované kapsy na víku jsou šikovně umístěné a praktické pro lepší přehlednost. Zip po celou dobu funguje naprosto bez problému a nezamotává se do něj ani síťka, ani ochranný přesah víka. Úložný prostor tedy hodnotím jako velmi dobře uspořádaný a přehledný a nemám žádných připomínek.

Skladnost

Taška Thule Chasm 40L je velmi dobře skladná, nemá žádné pevné části (jako např. pevně vyztužené dno), takže ji můžete srolovat do skříně a nezabírá moc místa. Zároveň je materiál natolik odolný, že ani při smotání nedochází k jeho poškození přehyby apod.

Popruhy a poutka

Zvenku je taška vybavena stahovacími popruhy, které slouží zejména při nošení tašky na zádech – tak aby věci v tašce necestovaly.

U vnějších stahovacích popruhů jsou umístěny ještě menší popruhy s cvoky, kterými lze jednoduše upevnit ruční popruhy k tašce. Ty pak nepřekáží při užití tašky jako batohu, nehrozí zachycení zavazadla např. při odbavení do letadla apod.

Na každém kratším boku tašky je umístěno ještě poutko pro snazší manipulaci se zavazadlem.

Objem

Velikost 40 l je ideál pro jednoho dospělého člověka nebo pro dvě malé děti. Většinou se mi podaří sbalit vše, co potřebuji na cca týdenní výlet (vyjma zimních měsíců, kdy má člověk většinou více objemné věci a lyžařské vybavení – tam bych pak volila větší variantu tašky).

Video - Představení tašek Thule Chasm

Hodnocení: 100 %

+

  • kvalita materiálu
  • přehledné uspořádání
  • odnímatelné popruhy
  • precizní zpracování

-

  • nic

Závěr

Celkově hodnotím tašku Thule Chasm 40L na výbornou. Předčila má očekávání a určitě nezůstaneme jen u jedné, ale pro naše rodinné cestování vyzkoušíme i větší variantu. Rozhodně tuto tašku s klidným svědomím mohu jen doporučit. Kvalitní, praktická a i hezká záležitost.

Užitečné odkazy

Další zajímavé články:

Autor: Tereza Hrušková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

3 420  (21.37 %) 2 689 

Porovnat

3 890  (21.62 %) od 3 049 

Porovnat

4 390  (22.35 %) od 3 409 

Porovnat

4 640  (23.73 %) 3 539 

Porovnat

999  (51.05 %) 489 

Porovnat

1 099  (48.23 %) 569 

Porovnat

3 099  (50.34 %) 1 539 

Porovnat