Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Poradna

Životnost horolezeckých lan

Poradna

Vaše bezpečnost při lezení v největší míře závisí na dodržování metodiky jištění a správného používání certifikovaného lezeckého vybavení. Zároveň je důležité myslet na to, že lezecké vybavení většinou nemívá neomezenou životnost a je potřeba ho ve vhodné chvíli vyměnit za nové. Kdy je potřeba vyměnit lano?

8 tipů, jak dětem zpestřit turistiku

Poradna

Asi každý rodič se někdy dostal do situace, kdy se z očekávaného pohodového rodinného výletu stalo spíše martýrium pro všechny zúčastněné. Následující článek má za cíl eliminovat toto riziko na minimum.

Jak legálně přespat v přírodě - Slovensko

Poradna

Jestli při cestě po ČR stačí zapomenout na táboření, při kempování na Slovensku se budou hodit vynikající plánovací a vyjednávací schopnosti.

Ovce vědí, jak se obléct do přírody. Do merina!

Poradna

U nás v redakci jsme už dávno propadli lásce k funkčnímu oblečení z merino vlny, ale jak jste na tom vy?

Lékárnička a jak ji sestavit v 10 minutách

Poradna

Bezmoc. To je jediný pocit, který vámi rezonuje ve chvíli, když přiběhnete k zraněnému člověku a máte pouze holé ruce. V tomto případě platí více než jindy, že štěstí přeje připraveným.

Jednoduché houbové recepty

Poradna

Také patříte mezi ty, kteří na výletě koukají pod každý strom a nikdy si s sebou nezapomenou přibalit nožík a pytlík na nalezené houby? Jak s houbami po návratu domů nakládáte? Děláte smaženici nebo dáváte přednost řízkům z kloboučků?Máme pro vás pár tipů na houbové recepty, které rádi děláme a které byste rozhodně také měli vyzkoušet.

Vše, co jste chtěli vědět o softshellu

Poradna

Co vás napadne, když se řekne univerzální outdoorový materiál? Většina lidí se zkušenostmi s turistikou řekne softshell. S tím se dá jenom souhlasit. V čem je jeho kouzlo a má nějaké nedostatky?

Spaní v hamace - volnost, lehkost a krásné zážitky

Poradna

Jistě jste postřehli, že na Instagramu nějakou tu dobu probíhá nebývalý boom houpacích sítí. Někdo si ji pověsí na palmu, jiný u bazénu na zahradě, další ze sítě pozoruje noční oblohu.

Spacáky – izolační materiály a teplotní určení

Poradna

Vybíráte-li si spacák, je velmi pravděpodobné, že jste úplně ztraceni ve všech těch termínech a parametrech. Tento text Vás uvede do základní problematiky druhů izolačních náplní a nastíní, jak se vyznat v teplotní normě.  

Outdoorová pitevna #3

Poradna

Podívali jsme se na zoubek českému sportovnímu oblečení.

Outdoorová pitevna #2

Poradna

Vítejte u druhého dílu naší nové rubriky – outdoorové pitevny. (Minulý díl zde) V outdoorové pitevně do nejmenšího detailu rozebíráme vybrané produkty z eshopu 4camping.cz. 

Outdoorová pitevna #1

Poradna

Vítejte u prvního dílu naší nové rubriky-outdoorové pitevny.Vyvolává ve vás název pocit, že jste se ocitli na místě, kde se chce nacházet jen málokdo? Věříme, že vás přesvědčíme o opaku. Naše pitevna je totiž místo veskrze pozitivní, přinášející vám mnoho důležitých, pro správný výběr často zásadních, informací.