Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
ForCamping s.r.o. - vybavení do přírody Menu
  • zimní výprodej oblečení a vybavení

Vymrazování (lyofilizace)

Dodatečné informace k produktům

Vymrazování je nová technologie uskladňování potravin, která skvěle zachovává jejich chuť a vůni.

Jaké jsou výhody vymrazování oproti jiným metodám skladování potravin?

Mražené potraviny si zachovají svěží chuť - ale musí být zmraženy.
Dehydrované a konzervované potraviny jsou stabilní pro skladování - ale zpracování při vysokých teplotách snižuje jejich chuť, texturu, barvu a obsah živin.
Vymrazování v sobě spojuje to nejlepší z těchto zpracovatelských metod, pomocí znalostí dnešní vědy a techniky uchováme chuť a obsah živin, barvu, strukturu a aroma potravin a zároveň poskytujeme skvělou trvanlivost pro skladování. 

Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?

Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin, sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.

Chuť
 - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.

Hmotnost
 - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například, 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.

Dlouhá trvanlivost - vymrazované potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.

Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory.

1. 1. 2017

Použíté materiály značky Sensor

Dodatečné informace k produktům

Drop

Dodatečné informace k produktům

Především u běžeckých bot je důležitým parametrem pro výběr obuvi.  Drop Heel-to-Toe označuje rozdíl výšky tlumícího prvku pod patou a špičkou, tedy sklon chodidla. Čím nižší číslo, tím přirozenější došlap (přes špičku) nám bota umožňuje.

Je to záležitost hodně individuální a je nutné zkoušet, co vám vyhovuje, obecně se ale dá říci, že:

  • boty s dropem 0 – 4 mm jsou určené zkušeným běžcům, pro rychlý běh
  • boty s dropem 5 – 9 mm umožňují došlap přes špičku/střed chodidla
  • boty s dropem 10 – 12 mm volte, pokud dopadáte na patu, nebo máte větší nadváhu

Jak pečovat o produkty značky Northfinder

Dodatečné informace k produktům

Aby vám prádlo značky Northfinder sloužilo co nejdéle, je potřeba vědět, jak se o něj máte postarat.