Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Novinka pro vaření venku! Primus představuje udržitelnou kartuši

Rádi si na čundrech něco dobrého uvaříte a záleží vám na přírodě kolem? S novou udržitelnější kartuší od značky Primus může být vaše uhlíková stopa zase o něco nižší!

Švédský výrobce outdoorového vybavení Primus přináší na trh nový produkt v rámci programu Sustainable Improvement Program (SIP). Novinka v podobě plynu SIP Power Gas je tak dalším krokem ke snížení ekologické stopy značky Primus, ale i jeho zákazníků, kteří si nyní mohou dopřát outdoorové vaření bez výčitek z dopadu na přírodu. 

V porovnání s klasickým Primus Power Gas je kartuše stejně spolehlivě výkonná. Výroba nových kartuší však byla přesunuta do Evropy, a to od výroby samotného plynu přes materiál až po plnění kartuše. Primus tak výrazně snížil vzdálenost, kterou kartuš urazí po cestě ke svým zákazníkům. K plnění je používán bioplyn a značka se navíc zavázala k podpoře výroby bioplynu ze zbytků a odpadu z potravinářského průmyslu. Za každou nakoupenou kartuši SIP Power Gas tak nakoupí stejné množství bioplynu, který následně pošle nedalekému distributorovi k použití při výrobě lokálních produktů. 

 

Myšlenka ekologických kartuší má úspěch a stala se vítězem v kategorii "udržitelný produkt" na veletrhu outdoorového vybavení v Mnichově a je dále oceňována za přínos ve výrobě udržitelných paliv. 

SIP Power Gas si nyní můžete pořídit i na našem e-shopu. Jsme moc rádi, že značka Primus jde správným směrem, inspiruje a motivuje k vývoji udržitelnějších produktů na outdoorovém trhu. zároveň doufáme, že udržitelných produktů do přírody bude na trhu s outdoorovým vybavením jen přibývat. 

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?