Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Obliba dekových spacáků stoupá

Mnoho lidí nerado spí ve spacáku pro pocit stísněnosti a nepohodlnosti. Přesně to odpadá při použití dekového spacáku.

Ten má kromě řady nevýhod, na které vás upozorní každý namachrovaný prodavač v outdoorovém obchodě i řadu podstatných výhod. Zkusíme si zde výhody a nevýhody pospojovat a nakonec sami usoudíte, zda dekový spacák ano či ne.

1. Variabilita - zde jednoznačně vítězí dekové spacáky! Dekový spacák můžete celý rozepnout a použít jako deku na trávu, přikrýt se u táboráku, na daleké cestě autobusem, či zateplit děti na noční cestě v autě. Nyní na podzim a v zimě je možné jej použít jako zateplení matrace běžné postele, roztáhnout je na koberec dětem na hraní, či jim udělat prolézací tunel, či bunkr. Příkladem variabilního dekového spacáku je Coleman Pacific 220, Ferrino Travel nebo Trimm Tramp.

2. Pohodlí - spaní v dekovém spacáku je více podobné spaní pod peřinou. Když se potřebujete otočit, tak se otáčíte vy ve spacáku, ne celý spacák. Mezi luxusně pohodlné spacáky patří třeba Husky Guty s odepínatelnou fleecovou vložkou, Outwell Contour se zabudovaným polštářkem nebo péřový Ferrino Lightec Duvet.

3. Hmotnost - dekový spacák spotřebuje více materiálu. To však nehraje zásadní roli při nákupu lehkého letního spacáčku, kde je rozdíl v gramech. Při nákupu teplejší varianty už může být rozdíl větší. Je však na místě zvážit, zda spacák nebudete využívat spíše na cestování autem, než jej tahat na zádech.

4. Teplota - tím, že je vnitřní objem spacáku větší, trvá déle ho vyhřát. S tím je nutné počítat. Výběrem teplejší varianty většinou opět vzroste hmotnost - ale vadí vám to, když jej vezete autem, či používáte na chalupě?

5. Výrobci a dekové spacáky - donedávna byl dekový spacák na naprostém okraji zájmu a většinou jen jako jeden levný model, aby se neřeklo. To už cca 2-3 roky neplatí. Výrobci nabízejí dětské modely, lehké letní, velmi tlusté flanelové téměř peřiny, dvojité modely a řadu dalších.

Na Výstavě stanů se už dekové spacáky prodávají dlouho. Při zkoušení spacáků ve spacákovém ležení lidé rychle pochopí, že jim těch pár ušetřených gramů nestojí za ztrátu komfortu. Podívejte se do nabídky FORCAMPINGU, třeba zaujmeme i vás :-)

Kompletní nabídku naleznete v kategorii:

team Forcamping.cz


Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?