Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Bio kvalita

Je bio produkt opravdu zárukou kvalitnějších potravin?

Označení bio podléhá platnému certifikátu, který zaručuje, že produkt či surovina pochází z ekologického zemědělství. Označení bio znáte nejspíš především z potravinářského průmyslu. Výrobci produktů v bio kvalitě musí pravidelně absolvovat kontrolu s úřední organizací, která dohlíží na dodržování zákonných směrnic v rámci ekologického zemědělství. 

V České republice upravuje zásady ekologického zemědělství Zákon 242/2000 Sb. o ekologickém zemědělství vydaný Ministerstvem zemědělství a nařízení Evropské rady č. 834/2007

Biopotraviny vyprodukované v Evropské Unii musí uvádět logo eurolistu. Necertifikované produkty používající označení bio, ekoorganický nebo ekologický jsou v rozporu se zákonem a mohou být sankciovány. 

Bio produkty zaručují vyšší kvalitu, protože splňují specifické požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost. V ekologickém zemědělství se nepoužívají žádná umělá hnojiva, chemické postřiky nebo geneticky modifikované organismy. Chov hospodářských zvířat je v těchto případech ohleduplný a šetrný k životnímu prostředí. 

 

 

Zdroje: eagri.cz

170 let vlněného oblečení Devold

O značkách

Devold slaví narozeniny. Znáte tuto značku?

Představení vlastních značek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Ve 4camping přenášíme své odborné zkušenosti do privátní výroby.

Kolekce stanů Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekce od značky Outwell, kterou ocení malé i velké rodiny. Kolekce zaujme prostorem, nafukovací konstrukcí a praktickými vychytávkami, které zpříjemní pobyt v kempu.