Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Typy dutin karimatek Pinguin

Dutiny u karimatek značky Pinguin jsou různé a budoucí majitel karimatky by měl určitě vzít v potaz jednotlivé rozličnosti vlastností a užití.

Horizontální dutiny

Použití horizontálních dutin pro odlehčení pěny je nejlepším kompromisem mezi izolačními vlastnostmi a hmotností matrace. Tento typ odlehčení má vysoký tepelný odpor, protože vzduchový válec v dutině pěny je z horní i dolní části chráněn pěnou, která zabraňuje ochlazování vzduchu v dutině od země. Karimatky s tímto typem konstrukce jsou vhodné pro čtyřsezónní použití.

Vertikální dutiny

Hustě rozmístěné vertikální dutiny zaručují nízkou váhu karimatky a její velmi dobrou sbalitelnost. Tento typ karimatky je vhodný pro užití od jara do podzimu.

Horizontální/vertikální dutiny

Kombinací horizontálních a vertikálních dutin je dosaženo nejvyššího možného odlehčení karimatky. Tuto kombinaci však vzhledem k částečnému snížení únosnosti "dvojitě děrované" pěny používá značka Pinguin pouze v méně namáhaných oblastech karimatky - například u hlavy a nohou. V nejvíce exponovaných částech karimatky jsou použity horizontální dutiny, které zároveň zvedají izolační vlastnosti celé karimatky. Tyto karimatky jsou řazeny mezi čtyřsezónní.

Plné karimatky bez dutin

Plná pěna bez dutin je nejkomfortnější a nejlépe izolující variantou ze všech výše zmíněných typů na úkor horší sbalitelnosti. Tyto karimatky jsou použitelné po celý rok, ale díky jejich vyšší váze se nedají doporučit pro pěší turistiku.

Jak vybrat správnou velikost bot

Dodatečné informace k produktům

Jak na výběr správné velikosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikace dle normy EN 13537

Dodatečné informace k produktům

Údržba a praktické rady Zulu

Dodatečné informace k produktům