Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Mountain house

Mountain House používá k přípravě stravy metodu vakuového vymrazování, také známou jako lyofilizace. Cílem metody je dostat ze stravy za pomoci procesu vymrazování co možná nejvíce vody a současně zachovat chuť, vůni, strukturu, obsah živin a dostatečnou výživovou hodnotu. Tím se liší od prosté dehydratace (vysušení). Mountain House si navíc zakládá na faktu, že jídla nejdříve kompletně uvaří a teprve pak projdou procesem lyofilizace. Tento způsob je náročnější na výrobu, ale dává zpravidla chutnější výsledek než pouhé smíchání jednotlivých vymražených ingrediencí. Lyofilizované potraviny mají trvanlivost třeba i 30 let, jsou lehké a skladné. Porce mají hmotnost obvykle od 110 do 190 g.