Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Alpenverein - mnohem víc, než jen pojištění

V dnešním článku vám představíme našeho nového partnera - Alpenverein, v ČR zastoupeného kanceláří OEAV.CZ.


Obsah

Kdo se zajímá o horolezectví, skalní lezení, skitouring, ale třeba i běžnou vysokohorskou turistiku a další aktivity provozované v horách, setká se s pojmem Alpenverein nejpozději ve chvíli, kdy v Alpách přijde na některou z horských chat a neudělá se mu dobře při zjištění, že jako nečlen (tedy host) alpského svazu zaplatí za ubytování dvakrát více než držitelé členské karty.

 

      

 

Hrdý partner Alpenverein - OEAV.CZ

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

Činnost Alpenverein

Rakouský Alpenverein sdružuje více než 545 tisíc členů. Základ organizační struktury svazu tvoří 217 sekcí, které fungují podobně jako naše horolezecké oddíly po celém Rakousku. Alpenverein má však nezastupitelnou roli v činnostech jako je údržba horských stezek a provozování horských chat, péče o životní prostředí Alp, kompetentní vzdělávání instruktorů, práce s dětmi a mládeží apod.

 

   

  

 

Exkluzivní sleva 7 % na nákup zboží v e-shopu 4camping.cz pro držitele členské karty Alpenverein OEAV.CZ na rok 2020

Staňte se členem Alpenverein OEAV.CZ a získejte tak po celý rok 2020 exkluzivní slevu 7 % na nákup v e-shopu 4camping.cz.

Sleva se vztahuje na veškeré, i zlevněné, zboží a zboží ve výprodejích.

Je to jednoduché - v prvním kroku objednávky zadejte slevový kód Alpv20. Do poznámky pak uveďte vaše členské číslo. Sleva vám bude automaticky odečtena.

 

150 let historie

Bohatá tradice sahá až do roku 1862, kdy byl založen Rakouský Alpenverein ve Vídni. Jeho prvotním cílem bylo "objevovat Alpy, cestovat jimi a hory představovat široké veřejnosti". Dlouhou cestu si Alpenverein prošel jako DuOeAV společně s mezitím dávno samostatným Německým Alpenvereinem. Milníky jeho počátků spočívaly ve zřizování cest a výstupů, ve stavbě chat a ve vydávání ročenek a časopisů. Dnes existuje síť 40 000 km stezek a 230 chat v celém Rakousku, které jsou spravovány a udržovány Německým a Rakouským Alpenvereinem. Organizace horských průvodců, horských záchranářů a vývoj alpinistického vybavení mají své počátky v Alpenvereinu.

Již velmi záhy si ohrožení hor v podobě těžké techniky vynutilo rozšíření svazových cílů o "udržování původního rázu a krásy" Alp.

Tak zanechaly různé éry svoji stopu ve velkém, pluralistickém Alpenvereinu. Jako aktuální příklady lze uvést rozvoj sportovního a závodního lezení, vznikání stále nových a nových druhů moderních sportů, práce pro veřejnost v oblasti zážitků a služeb, stále silnější mezinárodní vazby a nové informační a komunikační technologie.

Alpenverein v České republice

Nemalý počet členů Alpenvereinu je také z České republiky. Zdejší popularita se opírá zejména o fakt, že členové mohou čerpat celou řadu zajímavých výhod. Především se jedná o balík pojistek, které jsou ve členském poplatku automaticky zahrnuty. Jedná se o celosvětově platné pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění záchranných a pátracích akcí, na území Evropy platné pojištění odpovědnosti za škodu a pojištění soudních výloh. Všechny pojistky kryjí popsaná rizika i při provozování horských aktivit běžnými pojišťovnami považovanými za rizikové či úplně vyloučené!

 

   

 

  

 

Exkluzivní sleva 7 % na nákup zboží na Výstavě stanů a vybavení do přírody pro držitele členské karty Alpenverein OEAV.CZ na rok 2020 

Staňte se členem Alpenverein OEAV.CZ a získejte tak exkluzivní slevu 7 % na nákup zboží na Výstavě stanů a vybavení do přírody, která se koná v termínu 29. 5. - 16. 8. 2020 na výstavišti PVA Expo Praha Letňany.

Sleva se vztahuje na veškeré, i zlevněné, zboží a zboží ve výprodejích.

Je to jednoduché - sleva vám bude přiznána na pokladně po předložení vaší členské karty.

 

Na horských chatách za půlku

Nejméně 10 €/noc (obvykle 50 % běžné ceny) členové ušetří za nocleh ve více než 500 horských chatách rakouského, německého a jihotyrolského Alpenvereinu. Slevy poskytují také horské chaty ve Švýcarsku, Francii, Itálii, Španělsku, Slovinsku, Lichtenštejnsku, Belgii, Lucembursku, Nizozemsku včetně některých chat na Slovensku.

Na chatách Alpenvereinu mají členové právo na přednost při přidělení místa před nečleny, mohou si objednat nocleh předem a mají nárok na levnější stravu a pití (tzv. Bergsteigeressen) pro horolezce i vodu na přípravu čaje.

Zdarma klíč od Winterraum

Winterraum je v zimním období veřejně přístupná část horské chaty, vybavená nutnými potřebami pro přenocování. Je součástí většiny chat Alpenvereinu. Za nocleh se platí symbolický obnos do kasy. Členové OEAV.CZ si mohou vypůjčit klíč ZDARMA v kanceláři na Údolní 57 v Brně nebo v celé řadě kontaktních míst, což jsou vybrané outdoorové prodejny v Praze, Brně, Ostravě, Jihlavě, Kladně a v dalších městech. Nutná je pouze vratná záloha 1 000 Kč. Doporučujeme rezervaci předem!

Mapy Alpenvereinu výhodně

Členové Alpenvereinu mají výraznou slevu na mapy z kartografického oddělení Alpenvereinu. Většina mapových listů má "ideální měřítko 1:25 000" s intervalem vrstevnic po 20 metrech. Uživatel tak má k dispozici detailní znázornění terénu a může se pustit i mimo značené trasy. V současné době je k dispozici 56 mapových listů pro horské oblasti východních Alp a 18 tzv. expedičních map mimoevropských území.

Výhody pro členy z ČR

Jednotlivé sekce mohou výše popsané výhody dále rozšiřovat. V ČR zastupuje Alpenverein již od roku 1998 kancelář OEAV.CZ. Každý člen zde rovnou se členskou kartou získá možnost nakupovat zboží a služby u více než 30 spolupracujících partnerů se slevou až 20 %. Oblíbenou službou této kanceláře je rychlá registrace přes web alpenverein-express.cz. Platba probíhá on-line a prakticky obratem na e-mail obdržíte i členský průkaz. Platnost pojištění pak začíná o nejbližší půlnoci

Hlavní kancelář OEAV.CZ najdete v Brně na ul. Údolní 57, zastoupení pak v řadě dalších měst. Detailní podmínky pojištění a členství v Alpenvereinu najdete na www.oeav.cz.

Užitečné odkazy

Zdroje: oeav.cz

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?

Vybíráme pro vás

Turistický batoh Zulu Summit 45l

2 999  (50.02 %) 1 499 

Porovnat

6 599  (20 %) od 5 279 

Porovnat

3 490  (28.97 %) od 2 479 

Porovnat

4 499  (27.56 %) od 3 259 

Porovnat

3 690  (32.28 %) od 2 499 

Porovnat

3 099  (66.47 %) 1 039 

Porovnat

4 799  (15.42 %) od 4 059 

Porovnat