Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Cesta Kolem světa za 2 dny

Také jste se vždycky chtěli vydat na cestu kolem světa? Teď k tomu nepotřebujete ani balík peněz, ani několikaměsíční dovolenou. Dnes je ještě v Plzni, za 14 dní dorazí festival Kolem světa do Prahy.

O víkendu 14. a 15. března proběhne v Národním domě na Smíchově festival Kolem světa. Tisíce návštěvníků láká na exotická jídla, přednášky českých i zahraničních cestovatelů, interaktivní workshopy tradičních afrických a asijských řemesel a stovky rukodělných výrobků z různých koutů světa. Můžete se těšit na padesát komentovaných videoprojekcí i na výstavy cestovatelských fotografií z celého světa.

Hlavní hvězdou letošního Kolem světa je německý dobrodruh Christoph Rehage, muž stojící za slavným videem The Longest Way 1.0, který pěšky přešel Čínu z východu na západ. Pouť trvala rok a ušel při ní téměř 5 000 km. Na jeho přednášku se můžete těšit v neděli navečer.

 

Dalším významným zahraničním hostem bude Leon McCarron a bude mít přednášky hned dvě. Cestovatel ze Severního Irska se proslavil přechodem Rub al-Chálí (Velké arabské pouště), o kterém byl natočen film Into the Empty Quarter, a expedicí, při které prošel Karun, nejdelší íránskou řeku, od pramene k ústí do moře (film The Karun River – from source to sea).
Dále pozvání přijali slovenský filmař Pavol Barabáš, spisovatel Vladimír Plešinger nebo třeba šéfredaktorka časopisu Lidé a Země Lenka Klicperová.

Promítat se bude celý víkend od rána do večera ve třech sálech, festival navíc nabízí opravdu bohatý doprovodný program. Více informací najdete na www.kolemsveta.cz

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?