Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Vrchařská koruna Valašska

Vrchařská koruna Valašska (VKV) je masový projekt, který je určen všem milovníkům cyklistiky a cykloturistiky na Valašsku a v blízkém okolí. Letos se chystá již jeho 7. ročník.

Celoroční soutěž Vrchařská koruna Valašska pro všechny milovníky cyklistiky se v roce 2019 koná v termínu 30. března - 30. listopadu.

 

      

 

Hrdý partner 7. ročníku projektu Vrchařská koruna Valašska

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

Vize projektu

Cílem projektu je nenásilně motivovat veřejnost bez rozdílu věku, výkonnosti a pohlaví k aktivnímu pohybu v přírodě a tím podporovat zdravý životní styl a také (cyklo)turistický ruch na Valašsku. V roce 2018 se VKV účastnilo 991 cyklonadšenců, z nichž bylo 425 dětí.

Princip VKV

Účastníci hlavní kategorie VKV v časovém období duben - listopad zdolávají na kole předem vypsaných 20 vrcholů na Valašsku a v blízkém okolí. Startovné se neplatí a trasu si volí sami dle vlastních fyzických i časových možností, na každém vrcholu si musí pořídit dokumentační foto (selfie). Po získání fotografií ze všech předepsaných vrcholů zašlou celou dokumentaci e-mailem pořadatelům, tím se stávají držitelem Vrchařské koruny Valašska. Všichni držitelé se setkávají po skončení ročníku na slavnostním vyhlášení výsledků, kde jsou oceňováni.

Ocenění nejen pro hlavní kategorii

Vedle hlavní kategorie jsou oceňováni účastníci kategorie pro děti a mládež (VKV Junior) a kategorie pro handicapované, jezdce s přívěsnými vozíky a nově i jezdce na elektrokole (VKV bez bariér). Vyhlašovány jsou i různé podkategorie: nejmladší držitel, nejstarší držitel, nejvzdálenější držitel, nejlepší žena, Miss VKV, Missák VKV, autor nejlepší fotky, autor nejlepšího příběhu apod.

Propagace VKV

V rámci podpory projektu jsou během roku pořádány bezplatné veřejné vyjížďky s patrony VKV, jimiž jsou hvězdy světové cyklistiky (Tereza Němcová-Huříková, Josef Zimovčák, Svatopluk Božák, Tomáš Paprstka, Markéta Peggy Marvanová, Tereza Tvarůžková), či besedy s cyklistickou tematikou.

Benefice - novinka nadcházejícího ročníku

Novinkou roku 2019 je benefiční akce Véčkaři dětem. Jejím smyslem je od účastníků nashromáždit co nejvyšší finanční sumu, kterou na závěrečném ceremoniálu slavnostně věnujeme dětskému oddělení Vsetínské nemocnice.

Video ochutnávka z roku 2018

Nejenom na Valašsku

Myšlenka VKV zaujala v dalších regionech natolik, že vznikly a vznikají sesterské podniky, které VKV coby držitel ochranné známky „Vrchařská koruna“ zastřešuje. Jedná se např. o Vrchařskou korunu Jesenicka, Vrchařskou koruna Liberecka, Vrchařská koruna pražská, Vrchársku korunu Trenčianska, Vrchársku koruna Šariša a mnohé další. Ať už jste milovníkem cyklistiky z jakéhokoliv koutu České nebo Slovenské republiky máte vrcholy, které čekají až je zdoláte, na dosah!

Zdroje: archiv autora, youtube.comvkv-bike.cz

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?

Pozvánka na FOR CARAVAN + vstupenka zdarma

Novinky

Svátek všech karavanistů se letos uskuteční ve dnech 15. až 17. března 2024 v PVA EXPO v pražských Letňanech. 4camping - největší eshop pro milovníky pobytu v přírodě vás zve k návštěvě na svém stánku.

Vybíráme pro vás

1 699  (34.73 %) 1 109 

Porovnat

Pánské cyklistické kraťasy Protective 117001-999 P-VALLEY

1 950  (40.05 %) 1 169 

Porovnat

2 190  (47.53 %) od 1 149 

Porovnat

Pánské cyklistické kalhoty Silvini Maletto

2 490  (10.08 %) 2 239 

Porovnat

Cyklistické rukavice Axon 395

390 

Porovnat

Pánský cyklistický dres Silvini Stelvio

1 990  (30.2 %) od 1 389 

Porovnat

Pánský cyklistický dres Protective P-Beat the Rush

1 950  (40.05 %) 1 169 

Porovnat

Pánský cyklistický dres Protective P- Fast Gun

1 690  (39.7 %) 1 019 

Porovnat