Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Historie značky Pinguin

Historie produktů značky Pinguin se počala psát kolem roku 1986 v jednopokojovém bytě v Brně.

Slavný rok 1986

V roce 1986 se na českém trhu začaly objevovat produkty pro potřeby cestovatelů, dobrodruhů, horolezců a dalších nadšenců pobytu v přírodě.

"Prvotním impulsem byla potřeba vybavit se, v době ještě předrevoluční, nedostupným outdoorovým vybavením, které jsme znali od kamarádů ze západu nebo z televizního vysílání."

Zdeněk Král, zakladatel značky

Tento impuls dal vzniknout myšlence malovýroby pro kamarády a známé a nakonec vyústil v rozjetí sériové výroby. Od té jsme však ještě relativně daleko.

 

Spartánské začátky

První výrobky byly ručně vyráběny v brněnském jednopokojovém studentském bytě. Šlo výlučně o zakázkovou výrobu péřových bund a spacích pytlů, šitých na míru konkrétním zákazníkům. Netrvalo dlouho a domácí manufaktura se stala známou a vyhledávanou po celém městě. Na konci osmdesátých let nebyly výjimkou dlouhé fronty nedočkavých zákazníků čekajících na další dodávku zboží Pinguin.

Divoká léta devadesátá

Oficiální založení firmy se vzhledem k možnostem soukromého podnikání v Československu datuje do roku 1989.

Pak přišla léta devadesátá, kdy firma jako jeden z prvních českých výrobců začíná s vývojem lehkých dvouplášťových stanů pro turistiku a horolezectví. Vzniká první verze dodnes vyráběného (již inovovaného) velmi oblíbeného stanu s kříženou konstrukcí Gemini. Zpočátku s podomácku soustruženými duralovými segmenty prutů.

V roce 1996 se výroba produktů značky Pinguin přesunula z Brna do Velkého Poříčí ve východních Čechách a počet zaměstnanců se zvýšil ze dvou na 20.

Nalezení domova

Deset let poté, v roce 2006, se z důvodu nedostačujících provozních a skladových prostor firma přemístila do nedalekého okresního města Náchod, kde sídlí dodnes.

Od té doby se sortiment značky Pinguin značně rozšířil a obsahuje širokou nabídku vybavení pro aktivní pobyt v přírodě. Jedno se však nezměnilo: výborná kvalita, funkčnost a životnost produktů. A právě díky tomu se Pinguin těší takové oblibě.

CELÝ PŘÍBĚH ZNAČKY PINGUIN>

Zdroje:

pinguin.cz

170 let vlněného oblečení Devold

O značkách

Devold slaví narozeniny. Znáte tuto značku?

Představení vlastních značek: Zulu, Warg, MOOA

O značkách

Ve 4camping přenášíme své odborné zkušenosti do privátní výroby.

Kolekce stanů Outwell Deluxe Air Collection

O značkách

Deluxe Air Collection je nová kolekce od značky Outwell, kterou ocení malé i velké rodiny. Kolekce zaujme prostorem, nafukovací konstrukcí a praktickými vychytávkami, které zpříjemní pobyt v kempu.

Vybíráme pro vás

Dětský spacák Boll Patrol Lite

1 789  (18.45 %) od 1 459 

Porovnat

1 790  (52.57 %) od 849 

Porovnat

1 879  (41.51 %) 1 099 

Porovnat

1 690  (39.7 %) 1 019 

Porovnat

1 790  (49.22 %) od 909 

Porovnat

1 699  (42.97 %) 969 

Porovnat

1 889  (42.88 %) 1 079 

Porovnat

Dětský spacák Vango Atlas Junior

1 090  (31.28 %) 749 

Porovnat