Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Dámské boty Kari Traa Sprade

V dnešní recenzi se podíváme na stylové plátěné tenisky od Kari Traa, které unosíte do práce i do města na procházky.

 

Obsah

Dámské boty Kari Traa Sprade jsou volnočasové a městské boty, které oplývají stylem a jsou ideální pro každodenní nošení.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Sprade

Výrobce: Kari Traa
Typ výrobku: Městské / volnočasové boty
Určení: Dámské

Svršek:

Bavlna

 

  • pohodlná obuv pro denní nošení
  • svršek z bavlněného plátna
  • tlumící tvarovaná výstelka
  • gumová protiskluzová podrážka

 

Střih

Střih bot Kari Traa Sprade je nízký se snížením okraje, což zvyšuje jejich prodyšnost. Jsou tvořeny dvěma hlavními materiály a to obsázkou, špičkou a okopem z gumového materiálu a svršek včetně tkaniček a jazyka z pevného a prodyšného bavlněného plátna. Tato kombinace zajišťuje botám vysokou kvalitu, kdy při chůzi se v těchto botách cítíte jistě a zároveň pohodlně.

Pocit pohodlí podpoří také tvarovaná výstelka, jež nezatěžuje nohu při delší chůzi. V neposlední řadě jsou, stejně jako všechny ostatní produkty od této značky, promyšleny do detailů, a proto vás potěší například oko na jazyce, které je velice nápomocné při nazouvání/vyzouvání nebo vyšitý znak ve stejné barvě jako má svršek.

 


Kari Traa není jen šampiónkou v lyžařských freestyle disciplínách se třemi medailemi z olympiád, ale také tvůrkyní úspěšné sportovní značky. Příběh Kari začíná ve městě Voss, malém městě rozkládajícím se mezi norskými fjordy a horami, kde se narodila a vyrůstala. Její norské dědictví dalo Kari nejen talent pro sport, ale také cit pro design a vášeň pro tvořivost. Dokonce i během vrcholů své kariéry v lyžování si Kari našla čas pro rozvíjení své kreativity. Mezi tréninkem a závody Kari začala plést kulichy a čepice pro přátele a přizpůsobovala si vlastní lyžařskou výbavu svému vkusu. Návrhy se staly tak populárními mezi přáteli a kolegy lyžaři z celého světa, že se zrodila značka Kari Traa.

Společnost na prodej sportovního zboží založila v roce 2002. Od té doby získala mnoho ocenění za unikátní design své kolekce.

 

První dojmy

Zmínila bych především, že při prvním nazouvání mě překvapila jejich pevnost. Na tuto jistotu jsem si u Kari Traa Sprade rychle navykla. Dále si velice považuji detailu ve formě oka na jazyku, což je prvek, který je velice nápomocný při nazouvání bot (nedochází ke srolování jazyka dovnitř boty).

Za špatného počasí oceníte i mírně vyšší gumovou obsázku, která je pro používání ve městě příjemná – boty nejsou hned mokré. A jako třešničku na dortu bych chtěla vyzdvihnout jejich krásnou hořčicovou barvu, která rozzáří každý outfit.

 

 

Adéla Juříková

Jmenuji se Adéla Juříková a jsem studentkou na FLD ČZU v Praze a jsem také velice akční a vášnivou sportovkyní všech rekreačních sportů. Ráda lezu po skalách, horolezím, běhám a jsem srdcař do české krajiny. Nebojím se výzev a razím v praxi větu: "Není špatného počasí, ale špatného vybavení". :)

 

Průběh testování

Testování probíhalo během podzimních měsíců v Praze (jak v městských uličkách, tak i parcích) a i mimo město – na turistických stezkách v typické české krajině a tedy z hlediska materiálu dostaly boty hned zabrat. Vše ale zvládly na jedničku a jsou vhodné i pro mírně náročný terén. Jejich gumová podrážka v mírném terénu zabraňuje uklouznutí a zároveň vyšší obsázka je, oproti jiným "plátěnkám" schopná zabránit i namočení. Četné používání také úspěšně prověřilo opravdovost prodyšnosti bavlněného plátna. Mimo to tento materiál (bavlněné plátno) udržuje částečně nohy v teple. To dělá Kari Traa Sprade ideálním společníkem od jara do podzimu.

 

Hodnocení: 95 %

+

  • pevné, ale pohodlné i při delším nošení
  • oko na jazyku pro lepší úchyt a rozvazování / zavazování bot
  • špička s gumovým okopem, která se jen tak nezničí
  • propracované detaily – znak, barva

-

  • snadno se zašpiní (ale vhodnými přípravky to jde zase jednoduše odstranit)

 

Závěrečné shrnutí

Boty Kari Traa Sprade jsou skvělým společníkem jak do městského prostředí, tak i na lehkou turistiku do přírody. Jejich pevnost a zároveň pohodlnou chůzi zajišťuje pryžová obsázka a okop, tvarovaná výstelka, plátěný svršek a bavlněné šněrování. Provedení ve žluté barvě je esteticky velmi přitažlivé, což ještě podtrhují detaily v podobě oka na jazyku a kotníku boty, či kovová provlékání na konci šněrování bot. Boty jsou pohodlné, a proto ideální na pravidelné nošení.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Adéla Juříková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 199  (40.47 %) 1 309 

Porovnat

3 099  (40.66 %) 1 839 

Porovnat

3 499  (40.58 %) 2 079 

Porovnat

2 999  (12 %) 2 639 

Porovnat

3 899  (46.17 %) od 2 099 

Porovnat

2 999  (40.68 %) 1 779 

Porovnat

2 799  (40.73 %) 1 659 

Porovnat

Dámské běžecké boty On Running Cloud 5

3 990  (35.36 %) od 2 579 

Porovnat