Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Dámské tenisky Kari Traa Byks

Pohodlné dámské boty Kari Traa Byks jsou vyrobeny z prodyšné měkké textilie. Pro ještě vyšší pohodlí mají u paty neoprenový lem. Přečtěte si, jak dopadly v našem testování.

 

Obsah

Dámské tenisky Kari Traa Byks jsou pohodlné boty pro denní nošení. Prodyšná svrchní textilie je doplněná neoprenovým lemem kolem paty. Noha tak v botě perfektně sedí a chůze je velmi pohodlná. Pružná mezipodešev z EVA pěny tlumí nárazy. Gumová podešev neklouže a jen tak se neošoupe. 

 

Profil testera

Irena Bártíková

Jsem profesionální fotografka nadšená do poznávání nových míst, lidí a kultur. Svoje dny strávené v ateliéru a u monitoru prokládám cestováním po Evropě, které mi dodává pozitivní energii. Miluju Itálii pro její historická města i Alpy, žiju si svůj malý sen na cestách mezi Prahou a přírodou. Správné vybavení je pro mě tak naprostým základem. Ať už jsou to objektivy nebo pohorky - jsem věrná svým nejoblíbenějším značkám, které se mnou vždy došly až na vrchol. Ráda ale dávám šanci i novým kouskům, které si třeba moje srdce teprve získají.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Byks

Výrobce:

Kari Traa

Určení:

Dámské

Mezipodešev: EVA pěna
Svrchní část: Textil / Neoprén

 

  • pohodlná obuv pro denní nošení
  • kompresní mezipodešev z EVA pěny
  • gumová protiskluzová podrážka
  • svršek z měkké a prodyšné textilie
  •  

 

První dojem a obutí

Dámské tenisky Kari Traa Byks jsou na první pohled i obutí příjemným překvapením. Na noze i v batohu budou lehké jako peříčko. Na rozdíl od mnoha outdoorových bot s tímto stylem hravě zapadnete i v kanceláři nebo ve škole. Střih i vzhled bot je laděný do nejmenšího detailu, a navíc splňuje všechny funkční prvky.

 

Podešev a svrchní část

Vysoká podešev z pěny je na došlap velmi měkká a příjemná jak při výletu po kopcích, či dobíhání tramvaje. Zajímavým prvkem je také neoprenový proužek na patě, který eliminuje prach a kamínky, které by se vám do bot dostaly při procházení po prašném terénu. Jelikož je však podrážka téměř hladká (dle výrobce protiskluzová), volila bych pro jistotu rovnější a suché terény, kde nehrozí že by vám boty bez hrubšího vzorku sklouzly. Prodyšnost svrchní vrstvy tenisek Kari Traa Byks je lehce vyšší, tedy se boty budou skvěle hodit na jakýkoliv pohyb.

 

Pružný lem kolem kotníku

Výhodou, kterou jistě už mnozí z nás znají, je pružný lem kolem kotníku. Pružné lemy drží boty Kari Traa Byks na místě a umožňují rychlé nazouvání bez nutnosti rozvazování tkaniček. Tahle vychytávka je jedním z důvodů, proč bude ranní rozhodování u botníku rychlou volbou právě pro tyto krásky.

 

Možný nedostatek

Jediným nedostatkem, který bych botám Kari Traa Byks vytkla, je šíře špičky a prostoru pro prsty (tzv. toe-box). Pokud jste zvyklí na boty se širší špičkou, či máte prostě nohu trochu širší než dámský standard, předpokládejte, že si vašich vyčnívajících prstů z neoprenové textilie všimnete už po pár obutích. Záleží tedy jen na vás, jakou šířku špičky u svých bot preferujete. Tento nedostatek je rozhodně individuální.

 

Hodnocení: 95 %

+

  • prodyšný materiál
  • lehké jako peříčko
  • ploché tkaničky
  • perfektní designový vzhled
  • měkká podešev z EVA pěny

-

  • lem kolem kotníku z poměrně hrubého materiálu
  • velmi úzký 'toebox' (prostor pro prsty ve špičce boty)



 

Závěrečné shrnutí

Dámské tenisky Kari Traa Byks jsou určitě těmi, které si oblíbíte při prvním výletu. Na první pohled mají kvalitní a neokoukané materiály. Vzhledově krásné a kvalitní zpracování se kombinuje se skvělou funkčností tenisek, které vás pronesou celou letní sezónou. Značka má u mě určitě plusové body za jednoduché pojetí denní obuvi a skvělé obohacení o prvky outdoorových bot.

 

Užitečné odkazy

Autor: Irena Bártíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

2 799  (40.73 %) 1 659 

Porovnat

3 099  (40.66 %) 1 839 

Porovnat

3 499  (40.58 %) 2 079 

Porovnat

2 999  (12 %) 2 639 

Porovnat

2 999  (40.68 %) 1 779 

Porovnat

3 899  (12.82 %) 3 399 

Porovnat

1 199  (46.71 %) 639 

Porovnat

Dámské běžecké boty On Running Cloud 5

3 990  (35.36 %) od 2 579 

Porovnat