Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Karimatka Vango Trek Pro 5 Standard

Pokud hledáte karimatku, na které se budete cítit jako v posteli, potom zbystřete. Vango Trek Pro 5 Standard vám tento pocit dopřeje.

 

Obsah

Samonafukovací karimatka Vango Trek 5 Standard kombinuje recyklované materiály, nízkou hmotnost a kompaktní rozměry, které na svých cestách jistě oceníte.

 

Charakteristika


Název:


Vango Trek 5 Standard

Výrobce:

Trek Pro

Typ karimatky:

turistická / kempingová / expediční

Určení:

Pánské / Dámské

Hmotnost: 1100 g
Materiál karimatky: 50D Polyester
Sbalený rozměr: 25 x 18 cm
Délka: 183 cm
Šířka: 51 cm
Tloušťka: 5 cm
Opravná sada: Ano

 

  • lehká, odolná a kompaktní
  • z recyklovaného polyesteru TrekEco®
  • materiály schválené evropskou normou Reach
  • EasyGrip® - protiskluzová úprava
  • nafukovací ventil Fast-Flow Valve
  • opravná sada
  • praktický transportní obal

 

Výběr karimatky

Vybírala jsem do rodiny karimatku, která by byla především pohodlná. Karimatku, na které se pohodlně vyspí děti venku na zahradě, v přírodě pod širákem nebo v kempu ve stanu a spaní venku si i díky tomu postupně zamilují a na které se pohodlně vyspím já nebo můj muž na akcích, kde nás nebude tolik trápit vyšší hmotnost karimatky (vodácká turistika, lezecké víkendy apod. – prostě všude tam, kde ji nemusím nosit na zádech). Navíc která by mohla skvěle posloužit i jako pohodlné spaní pro návštěvy.

 

     O autorce

Kateřina Balcarová

Katka je maminka dvou malých dětí. Po nástupu na rodičovskou dovolenou vyměnila skalní a vysokohorskou vášeň za vášeň běžeckou a zcela propadla ultramaratonským vzdálenostem. Kromě toho je instruktorkou lezení a ráda se s každým podělí o své lezecké, turistické, běžecké i outdoorovo-rodičovské zkušenosti.

 

 

Testování

Karimatku Vango Trek 5 Standard jsem spolu s dětmi testovala v průběhu léta při spaní pod širákem. Noční teploty se pohybovaly od 10 do 20 stupňů. Volili jsme různé povrchy – podlaha, tráva, štěrk, kameny.

 

Rozměry karimatky a pohodlí

Rozměry karimatky Vango Trek 5 Standard jsou 183 x 51 x 5 cm. Měřím 170 cm, v noci se dost převaluji a spím zásadně na boku. Rozměry karimatky mi naprosto vyhovují, mám dost místa v délce i do stran. Směrem k nohám je karimatka zúžená, což při spaní nevadí a šetří to pak hmotnost. Tloušťka karimatky a její odolnost je to, co z ní dělá postel. Pohodlná je i při spaní na boku na kamenitém podkladu. Necítíte vůbec nic. Hodně to pak oceníte při hledání místa na nocleh v přírodě nebo kempu, kdy nemusíte řešit každý kamínek.

Karimatka má povrchovou úpravu non slip grip, která zabraňuje klouzání ve spánku.

 

Nafukování a vyfukování

Po rozbalení, při nastavení ventilu se vám začne karimatka Vango Trek 5 Standard sama nafukovat. Samonafukování je rychlé, trvá přesně 1 minutu. Pak už stačí jen třemi vdechy dofouknout a ventil zacvaknout.

Při vyfukování povolíte ventil, karimatku přeložíte na půl a motáte od nohou. Po domotání musíte ventil hned zavřít, karimatka se jinak začne okamžitě sama nafukovat. Celý proces vyfukování a balení trvá cca 1 a půl minuty.

 

Odolnost

Karimatka Vango Trek 5 Standard bez problému a sebemenšího poškození zvládla spaní na kamenitém povrchu, drápy našeho psa, který se celou noc snažil nás z karimatky dostat dolu, i naše děti, které si na ní hrály. Odolnost jsme lépe otestovat nemohli. V případě poškození vás ale jistí sada na opravu, kterou ke karimatce dostanete.

 

 


Jak vybrat karimatku? Základní přehled.

Fandíte přírodě a rádi v ní spíte? A máte na čem? Velký rádce pro výběr vhodné karimatky je zde!

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Hmotnost

Hmotnost a rozměry sbalené karimatky Vango Trek 5 Standard je důvod, pro který mi karimatka nepřijde vhodná na treky. Na to pohodlí, které poskytuje, je hmotnost odpovídající, pokud jste ale na treku, kde si všechno nesete na zádech a řešíte každý gram, pak je za mě rozumnější méně pohodlí s poloviční hmotností.

 

Hodnocení: 90 %

+

  • pohodlná i při spaní na boku
  • dostatečně prostorná
  • tepelně izoluje
  • rychlost při nafukování i balení
  • odolnost vůči poškození
  • protiskluzová úprava

-

  • vyšší hmotnost

 

Závěrečné shrnutí

Za mě je karimatka Vango Trek 5 Standard skvělou volbou do kempu a na jakékoli přespávání mimo treky. Poskytne vám pohodlí při spaní, můžete se na ní plně spolehnout, nemusíte příliš do detailu řešit povrch a díky protiskluzové úpravě se pohodlně vyspíte i když nemáte k dispozici dokonalou rovinu.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Katka Balcarová 

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

Samonafukovací karimatka Vango Trek Pro 5 Standard

2 090  (10.1 %) 1 879 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Zulu Airo 3,8

1 799  (44.47 %) 999 

Porovnat

3 799  (36.85 %) 2 399 

Porovnat

8 390  (10.02 %) 7 549 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Vango Comfort 7.5 Double

5 490  (39 %) 3 349 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Zulu Nap 3

899  (44.49 %) 499 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Robens Air Impact 38 L

2 720  (37.9 %) 1 689 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Robens FjellGuard 40

3 150  (36.22 %) 2 009 

Porovnat