Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Mizuno Wave Mujin 7

Boty Mizuno Wave Mujin 7 pro všechny odvážné běžce, kterým je dobře na dlouhých tratích v terénu, testoval náš kolega Marek.

 

 

Obsah

Wawe Mujin 7 od japonské značky Mizuno jsou ultralehkou trailovou obuví, která se hodí především na běh v terénu. Lze ji však bez problému využít také na lehkou turistiku či jiné sportovní radovánky. Najdeme ji jak v pánské, tak v dámské verzi a to buď s GTX membránou, nebo bez ní. Já měl v dnešním testu možnost odzkoušet pánskou variantu bez GTX.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Wave Mujin 7

Výrobce:

Mizuno

Určení: Pánské
Hmotnost (pár): 380 g
Mezipodešev: EVA pěna
Podešev: Michelin®
Svršek: Syntetika/Síťovina/Mesh
Drop: 10 mm
Druh terénu: Trailové

 

  • určeny pro trailový běh
  • vlnová deska pro maximum tlumení a plynulost nášlapu
  • kvalitní podešev pro výbornou přilnavost na tvrdém i měkkém povrchu
  • pohodlný a prodyšný svršek s možností přizpůsobení chodidlu

 

První dojmy

Na první pohled mě boty zaujaly svým extravagantnějším žlutomodrým vzhledem. Milovníci tmavých barev však nemusí smutnit, protože Mizuno tento typ obuvi vyrábí i v tmavé variantě. Mujin 7 jsou boty širší, což jsou velmi ocenil, protože jsem se v nich ihned cítil jako v papučích na rozdíl například od značky Salomon, která je pro mě příliš úzká.

 

 

Mizuno je japonská značka zabývající se výrobou sportovního vybavení s více než stoletou tradicí. Firmu založili v roce 1906 bratři Rihachi a Kenjiro Mizuno, když založili v japonské Osace první Mizuno Store. Ze začátku se firma zabývala převážně výrobou a dovozem vybavení na baseball. Postupem času se nabídka neustále rozšiřovala a velké oblibě se těšila výroba golfových holí. Největší slávu a uznání si firma vydobyla svými běžeckými botami s unikátní technologií Mizuno Wave.

 

Průběh testování

Boty jsem vyzkoušel jak při běhu v terénu, tak při běhu na asfaltu. Podrážka je tvrdší, díky tomu v terénu výborně tlumí dopady a je stabilní i na nerovných površích. Velkou výhodou je, že díky specifickému rozvržení podrážky bota nepodklouzla ani na mokrém terénu. Na asfaltu bylo znát, že to není pro Mujin primární terén. Tlumení dopadu zde bylo znatelně horší a byl jsem tak velmi rád, když jsem mohl z asfaltky opět seběhnout na lesní cestu. Boty jsem kromě běhu vyzkoušel i při chůzi v terénu. Díky velmi nízké váze v nich byla chůze velice příjemná a díky absenci membrány se chodidlo ani za teplého letního počasí příliš nepotilo. Mohu je tedy doporučit i pro lehčí turistiku.

 

 

O autorovi

Marek Krejča

Jmenuji se Marek a pro 4camping pracuji čtvrtým rokem. Pokud zrovna nestuduji nebo nepracuji, trávím rád svůj volný čas cestováním po Česku i Evropě, jízdou na kole, túrou v horách či kvalitním zápase ve squashi. V létě pak rád s partou kamarádů podnikáme treky anebo vyrážíme na Slovensko sjíždět místní řeky. Kromě sportu rád trávím čas na rodinné chatě v Beskydech, učím se vařit nová jídla nebo poslouchám kvalitní hudbu.

 

 

Podešev

Mujin 7 mají kvalitní gumovou podešev od značky Michelin s konstrukcí Xtagrip, která tak zajišťuje vysokou přilnavost k povrchu. Pro lepší adaptabilnost boty k různým povrchům je navíc použita technologie Xtaride. Podrážka je také opatřena mezipodešví z EVA pěny, takže pohodlí chodila v botě je opravdu znatelné.

 

Svršek

Svršek obuvi je kombinací syntetiky a materiálu Mesh, což je částečně nepromokavý materiál, který vás ochrání před okolní vlhkostí. Kvůli absenci GTX membrány však není bota voděodolná, na druhou stranu je o to prodyšnější a hodí se tak i do teplejšího počasí. Pokud by absence GTX membrány byla problém, lze zakoupit také variantu s membránou.

 

Hodnocení 95 %

+

  • pohodlnost
  • výborné tlumení dopadu
  • vysoká prodyšnost
  • nízká váha
  • univerzálnost

-

  • nehodí se na asfalt
  • rychlejší opotřebení podrážky na tvrdém povrchu

 

Závěr

Pokud hledáte vhodnou obuv na trailové běhy či lehkou turistiku, budou Mizuno Wave Mujin 7 ideální volbou, a to jak do suchého, tak do vlhkého prostředí. Tvrdá kvalitní podrážka vás podrží i na méně stabilním terénu a díky absenci goretexu jsou prodyšné i za teplejšího počasí.

 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Marek Krejča

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.