Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Pánská mikina Husky Airy M

Airy M je pánská mikina značky Husky, u které oceníte ploché švy a ultralehkou tkaninu s lehkou výplní. Mikině nechybí ani reflexní prvky pro lepší bezpečnost. Přečtěte si jak mikina prošla naším testováním.

 

Obsah

Pánská mikina Husky Airy M je vyrobená z elastického česaného úpletu. Z rubové strany je kombinován s jednovrstvou ultralehkou tkaninou s vodoodpudivou úpravou DWR. Mikina má dvě boční kapsy na zip a reflexní loga pro maximální bezpečnost při snížené viditelnosti.

 

Charakteristika

 

Název:

 

Airy M

Výrobce:

Husky

Určení:

Pánské

Materiál:

88% polyester, 12% elastan
Počet kapes: 2
Prodloužený zadní díl: Ano
Zapínání: Celorozepínací
Kapuce: Bez kapuce

 

  • ploché švy
  • krytí části těla, ramen a kapuce ultralehkou tkaninou s lehkou výplní 
  • překrytí zipu u brady
  • reflexní loga
  • rukávy s manžetou 
  • vnější boční kapsy se zipem
  • materiál: 88% polyester, 12% elastan

 

Představení mikiny

Mikina Husky Airy M je vyrobená z elastického česaného úpletu. Materiál je pružný, z vnější strany hladký a uvnitř jemný, hřejivý. Ramena a hruď jsou kryté ultralehkou tkaninou s lehkou výplní, připomínající lehkou péřovku. V této části je bunda více zateplená a zároveň lehce voděodolná. Díky této kombinaci materiálů je mikina nesporně ve výhodě, když mluvíme o objemu - je překvapivě skladná a bez problému se vejde do každého batohu pro případ chladnějšího počasí. Skvělou vlastností jsou i vysoce kvalitní zipy YKK, které zaručí léta příjemného používání.

 

Střih

Mikina Airy M značky Husky je střižená velmi slušivě, má dlouhé rukávy i tělo. Pokud váháte mezi velikostmi, sáhněte určitě po menší. Materiál je velmi pružný, roztáhne se a mikina bude sedět bez problému i vyšším osobám. Pokud si na fotkách všimnete, že jsou rukávy dlouhé, je tomu tak. Tester Roman není dlouhánem vesnice a možná by mu menší velikost jen prospěla.

 

Vzhled mikiny

Ve Vysokých Tatrách jsme jednoznačně ocenili barvu a reflexní prvkyHusky Airy M vypadá v modrých vrcholcích totiž nádherně! Že to zní jako povrchní hodnocení? Rádi si vybíráme do náročných terénů barvy, ve kterých je nás dobře vidět, třeba i v případě nouze. S opatrností by se nikdy nemělo šetřit.

 

Izolační vrstva do zimy

Mikina Husky Airy M je teplá a poměrně prodyšná. Po dobu stoupání byl materiál příjemný a prodyšnost jsem ocenil rovněž. Pokud dojde ke změně počasí, ochladí se nebo začne pršet, stačí na mikinu obléct nepromokavou bundu a máte zajištěno teplo i sucho. Buďte ale vždy připravení. V náročných podmínkách se může projevit rozdíl mezi vrstvami. Mikina hřeje, ale lehce profoukne a promokne. Je tedy dobré mít s sebou další vodě a větru odolnou vrstvu. Na mikině oceňujeme polstrování ramen, které zpříjemní výšlap s těžším batohem, protože vám nebude tlačit na krční svaly.

Jedinou nevýhodu vidíme v tom, že česaný úplet s plochými švy nemá právě v lásce, když ho odíráte batohy. Může se začít lehce žmolkovat či porušit švy, čemuž se dá předejít třeba výběrem batohu nebo lehkou větrovkou pod batohem.

Česká společnost Husky CZ s.r.o. byla založena v roce 1997 s cílem vyrábět a dodávat na trh campingové vybavení, turistické batohy a sportovní oblečení. V posledních letech se firma Husky vrhla i do výroby kempingového nábytku, který je mezi zákazníky velmi oblíbený a žádaný.

 

Ideální mikina na sport

Jestli si někde dokážeme mikinu Husky Airy M představit, tak jsou to právě sportovní aktivity! Cyklistika, běhání, procházky, běžky aj. Kombinace pružného a prodyšného materiálu je ideální pro pohyb, protože se maximálně přizpůsobí. Lemy kolem zápěstí a boků dobře kryjí a vyšší límec chrání krk před větrem a chladem. Skvělou vychytávkou jsou také kryté jezdce u zipu, díky kterým zip drží skvěle na místě a nebude vám překážet.

Mikina Husky Airy M se stala mou vycházkovou oblíbenkyní, která se dá skvěle sbalit do batohu. Rychle se zapíná, dobře sedí a zároveň zaručuje volnost pohybu. Až tady jsme taky ocenili nejen dvě zipové kapsy na ruce, ale i dvě vnitřní kapsy bez zipu uvnitř mikiny. Pokud máte rádi prázdné ruce, ale hodně místa v kapsách, zpracování kapes jistě oceníte.

 

Hodnocení: 75 %

+

  • kvalitní schované zipy
  • vyztužení hlavního zipu
  • skryté jezdce hlavního zipu
  • prodyšná a elastická vrstva úpletu
  • zateplení v oblasti ramen a hrudníku
  • ideální na běhání, vycházky, sport
  • nízká váha
  • skladnost – snadno mikinu složíte do každého batohu
  • příjemný microfleece uvnitř
  • dvě velké vnitřní kapsy
  • dvě boční kapsy se zipem

-

  • příliš dlouhé rukávy
  • náchylnost materiálů k poškození
  • materiál úpletu je velmi náchylný na žmolkování
  • kvalita plochých švů



 

Závěrečné shrnutí

Mikina Husky Airy M byla testována v různých prostředích a její vlastnosti byly využity naplno. Mikina je velmi pohodlná, příjemná a pozitivně hodnotím i velmi dobrou prodyšnost, kterou oceníte i vy při jakékoliv sportovní aktivitě. Výhodou je také její univerzální využití. Obléct si ji můžete na turistiku, běh, lyže, cyklistiku, procházky i běžky. Skladnost a nízkou váhu oceníte při skládání mikiny do batohu. Polstrování ramen zpříjemní výšlap s těžkým batohem. Jako negativum vnímám příliš dlouhé rukávy, náchylnost materiálů na žmolkování a kvalitu plochých švů, které by se mohly poškodit při nošení batohu. Poškození švů se dá předejít například výběrem batohu nebo lehkou větrovkou pod batohem.

 

Užitečné odkazy

Autor: Irena Bártíková

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 699  (42.38 %) 979 

Porovnat

1 699  (34.73 %) 1 109 

Porovnat

2 099  (40.02 %) 1 259 

Porovnat

1 699  (34.73 %) 1 109 

Porovnat

1 799  (40.02 %) 1 079 

Porovnat

2 890  (41.9 %) 1 679 

Porovnat

2 099  (64.79 %) od 739 

Porovnat

Pánská mikina Regatta Yare VII

1 899  (40.02 %) 1 139 

Porovnat