Polévka Expres menu Bramboračka s lesními houbami 600 g
- Hmotnost:
- 600 g
- Způsob úpravy:
- Sterilované
99 Kč
Váš nákupní košík je prázdný. Potřebujete poradit s výběrem? Nakoukněte do poradny nebo nám napište.
Čočková polévka od české firmy Expres menu je sytá polévka s čočkou, cibulí a česnekem. Polévka je bez lepku a jiných alergenů z převážně českých surovin. Sáček vystačí na dvě porce a jídlo se snadno připravuje. Při vaření není nutné přidávat vodu ani jídlo tepelně zpracovávat. Jídlo stačí ohřát buď klasicky po otevření sáčku v hrnci nebo v zavřeném sáčku ve vodní lázni. Díky speciální technologii podobné zavařování a sterilizaci je trvanlivost výrobku 10 let.
Složení: voda, čočka (23%), řepkový olej, čočková mouka, cibule, česnek, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), majoránka, pepř.
Informace pro alergiky: neobsahuje alergeny
|
Výživová hodnota |
na 100 g |
|
Energická hodnota |
758 kJ / 181 kcal |
| Nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
|
Bílkoviny |
7 g |
|
Tuky |
10 g |
|
Sacharidy |
18 g |
|
Cukry |
2 g |
|
Sůl |
0,87 g |
Na sporáku: obsah sáčku vyklopte do hrnce a ohřívejte za občasného míchání na mírném ohni cca 5 minut.
V mikrovlnce: jídlo vyndejte z obalu na talíř nebo do vhodné nádoby a ohřejte cca 2 až 3 minuty při výkonu 700W.
V horké vodě: jídlo můžete ohřát vložením sáčku do horké vody na cca 8 minut. V hotelovém pokoji se jídlo dá díky tvaru sáčku ohřát přímo v rychlovarné konvici. V přírodě můžete použít na ohřátí ešus s horkou vodou, případně použijte samoohřev.
Rodinná inovativní firma z Krkonoš, specializující se na výrobu poctivě vařených a zdravých trvanlivých jídel, která díky vlastní patentované metodě vydrží až 10 let. Od roku 1999 staví na pevných základech, zdokonaluje postupy ve výrobě, prohlubuje udržitelnost a zodpovědné podnikání.
EXPRES MENU je pro všechny, kteří chtějí chutné zdravé jídlo s rychlou přípravou. Na rozdíl od fast foodů i mnohých restaurací jsou jídla z farmářských surovin, bez konzervantů, éček, lepku, glutamátu, dochucovadel či polotovarů, a mají nízký obsah soli.
Petr Sogel působil jako architekt, ale jeho láska k jídlu jej shodou okolností přivedla právě k vaření jako hlavní náplni jeho profesní dráhy. Díky odkupu dvou historických domů od města Trutnov poprvé spojil tyto dva obory – projekt generální rekonstrukce do podoby luxusního hotelu s moderně vybavenou kuchyní. V momentě, kdy si všiml potřeby kuchyň vytěžit více, začal vznikat nápad na poctivé trvanlivé jídlo, které mohou využít firmy jako alternativu závodního stravování.
Značný zájem vyvolal potřebu se podniku začít věnovat opravdu více. Tehdy užívaná metoda šokového zmrazení pokrmů měla řadu omezení, a tak začal pan Sogel hledat jinou cestu, v knihách a knihovnách, často i v úplně jiných tematických zdrojích. A tak v roce 2007 nastal zvrat – Petrovi se podařilo vytvořit unikátní metodu konzervace jídel, díky které docílil poctivých zdravých pokrmů, bez konzervantů a aditiv. Po šesti letech celosvětového zkoumání mu byl dokonce udělen patent.
Další z řady milníků nastal zapojením syna Adama, který dal rodinné firmě jasného pokračovatele a svými silnými stránkami rozvoj EXPRES MENU pomohl urychlit.
Hodnocení a recenze 97%
97% 6 hodnocení (Jak zpracováváme recenze)
Ověřený zákazník
10. prosince 2020
Ověřený zákazník
25. listopadu 2025
Ověřený zákazník
1. září 2023
Ověřený zákazník
11. června 2025