Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Jak pečovat o produkty značky Northfinder

Aby vám prádlo značky Northfinder sloužilo co nejdéle, je potřeba vědět, jak se o něj máte postarat.

Obecná pravidla péče

U většiny našich výrobků jde o syntetické materiály, které jsou nositeli funkčních vlastností. Aby oblečení dlouhodobě poskytovalo ochranu, je třeba věnovat péči náležitou pozornost. Každý model má svůj štítek s mezinárodními symboly péče. Doporučujeme používat testované prací prostředky, například: Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport nebo ekologický Fibertec. Softshellové a membránové oblečení vyžaduje pravidelnou obnovu DWR vrstvy (Durable Water Repellent), která zajišťuje vodoodpudivost a nepromokavost.

Prací prostředky

Čištění a obnově impregnace u funkčního oblečení byste měli věnovat zvýšenou péči. Je zásadní vyhnout se použití pracích prostředků s obsahem bělidel, změkčovačů nebo aviváže a je dobré upřednostnit tekuté prostředky. Běžné prací prostředky obalují vlákna polymery, oleji, barvivy, tuky a solemi, které v konečném důsledku narušují funkčnost materiálů.

Kontrola před praním

Před praním zkontrolujte kapsy, vylučte pevné předměty, které by mohly oděv poškodit. Zapněte zipy, suché zipy, případně roztáhněte stahovací systém. Při praní nekombinujte funkční prádlo s vrchními vrstvami oblečení. Oblečení perte samostatně na nízkých otáčkách. Pokud jste odstranili z oděvu spotřebitelský štítek, teplotu praní nastavte na maximálně 30° C.

3D izolační materiály

Termoizolační bundy s dutými umělými vlákny doporučujeme každý rok vyčistit v pračce nebo vyprat v ruce v pracím prostředku bez změkčovačů, bělidel a aviváže. Po vyprání z oděvu zlehka vymačkejte vodu, natřeste a sušte v horizontální poloze.

Fleecové oděvy

Fleecové oděvy perte naruby, vnitřní stranou ven. Používejte šetrné módy praní při teplotě 30 °C až 40 °C a prací prostředky bez bělicích činidel nebo optických zjasňovačů. Sušte volně zavěšené na ramínku při pokojové teplotě.

Sušení a žehlení

Oprané syntetické oděvy neždímejte, pokud to etiketa přímo nepovoluje. Oděv zavěste na ramínko nebo v případě bund položte horizontálně, aby okapala voda a sušte při pokojové teplotě.
Syntetické materiály nedoporučujeme žehlit a vystavovat při sušení přímému slunečnímu záření. Žehlení je vyloučeno při oděvech s obsahem z polypropylenu (POP).

Obnova DWR

DWR je důležitou součástí některých technických oděvů. Brání nasáknutí materiálu vodou a umožňuje kapkám stéct po povrchu. Účinnost DWR se snižuje zcela logicky nošením, praním v běžných prostředcích, kouřem, ale i opalovacími a repelentními látkami. Doporučujeme využít přípravky, které nejenže oděv vyčistí bez negativních vlivů na vlákna, ale zároveň obnoví jeho voděodpudivost. Po praní se molekuly DWR aktivují zvýšením teploty pomocí jemného přežehlení nebo zahřátí v sušičce. Vhodný postup najdete na obalu impregnačního přípravku, například ATSKO.

 

Jak vybrat správnou velikost bot

Dodatečné informace k produktům

Jak na výběr správné velikosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikace dle normy EN 13537

Dodatečné informace k produktům

Údržba a praktické rady Zulu

Dodatečné informace k produktům

Vybíráme pro vás

449  (28.95 %) 319 

Porovnat

Dámské šaty Warg M-Boo 190 W

1 699  (41.2 %) 999 

Porovnat

Dámské tílko MOOA Beth

790  (41.9 %) 459 

Porovnat

Pánské triko Kilpi Garove

999  (50.05 %) 499 

Porovnat

Dámské triko Rafiki Jay

790 

Porovnat

1 299  (64.67 %) 459 

Porovnat

949  (71.65 %) od 269 

Porovnat

Pánské ponožky Warg Trek Merino

249  (20.08 %) 199 

Porovnat