Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Nová kolekce Rock Empire Slight

Nová kolekce úvazků Rock Empire Slight je zcela odlišná. To byl prvotní záměr vývojářů Rock Empire - vyrobit úvazky jiné, trochu nestandardní, mnohem pohodlnější, lehčí a konec konců i v moderních barvách.

Jak docílili takového komfortu?  Upustili od staré technologie lemování pěny polstrování, kde vzniká neefektivní rozklad sil působících na tělo lezce, kdy veškerou práci odvádějí krajní popruhy lemování a samotné polstrování je pro rozklad sil využito jen minimálně. Nové úvazky Slight jsou konstruovány tak, aby rozklad sil působil maximálně efektivně v celé ploše polstrování. Když k tomu dáte fantastickou hmotnost - méně než 310 g -  tak máte na těle úvazek, o kterém ani nevíte.

Jak byla získána tak skvělá hmotnost? Poprvé vývojáři nepoužili objemný laminovaný materiál polstrování, ale využili skvělých vlastností tkanin a nosných částí úvazku. Pro snížení hmotnosti velkou měrou přispěly spony. Tento důležitý prvek každého úvazku prodělal zásadní změny. Obtížnou ocel vývojáři nahradili lehkou slitinou hliníku (AL7075) a pro dosažení lepšího uživatelského komfortu zvolili technologii Hot Forged (podobně jako výroba karabin, kdy karabiny vyráběné touto technologií jsou pevnější, odolnější a lehčí).

Zeštíhlením prošly také hlavní nosné popruhy, z dřívějších 30 mm a 20 mm jsou dnes štíhlé 16 mm a 13 mm. Velké změny prodělala také poutka na materiál (gear loops), kde tvarovaný plast nahradil objemné a neekologické hadičky z PVC.

Slight jsou lehké, pohodlné, moderní. Jak říkají v Rock Empire - Ready to climb!

Jak vybrat správnou velikost bot

Dodatečné informace k produktům

Jak na výběr správné velikosti obuvi vám v tomto článku poradí 4camping.

Certifikace dle normy EN 13537

Dodatečné informace k produktům

Údržba a praktické rady Zulu

Dodatečné informace k produktům