Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Bambusové vlákno

Bambus je pozoruhodně prodyšný. V horku je bambus přirozeně chladný na dotek, tato vlastnost je zachována i pro vlastnosti tkaniny.

Co je to bambusové vlákno?

Bambusové vlákno je textilní surovina přírodního původu ze stonku bambusu. Získává se mechanickými nebo chemickými postupy. Jde o novější alternativu k tradičním materiálům oblečení.

Bambusové oblečení je hladké a luxusně pohodlné

Na mikroskopické úrovni má bambusové vlákno oblý povrch. A právě proto je bambusové oblečení velmi hladké a perfektně sedí přímo na kůži. Syntetická vlákna mohou někdy dráždit kůži a také nasakují rychle pachy, k tomu u bambusového oblečení nedochází! To se hodí zejména u ponožek.

Bambusové oblečení = suché oblečení

Vlákna odvádějí pot pryč a udrží vás v pohodlí a suchu. Bambus je nejrychleji rostoucí rostlina na světě, hlavně proto, že má mimořádnou savost, která jí pomáhá rychle růst. V podobě tkaniny si zachovává tyto jedinečné, pozoruhodné vlastnosti. Je 3-4krát savější než bavlna. Vlákna odvádějí vlhkost od těla, která se pak vypařuje, udržuje vás sušší a v pohodlí. V kombinaci s Bamboo Thermo-control vlastnostmi máte v tomto oblečení neuvěřitelně všestranný přírůstek do vašeho šatníku.

Thermo-control

Bambus je pozoruhodně prodyšný. V horku je bambus přirozeně chladný na dotek, a tato vlastnost je zachována i pro vlastnosti tkaniny. Průřez z bambusového vlákna je plný různých mikromezer a mikroděr. Má mnohem lepší absorpci vlhkosti a ventilaci. Je také velmi teplý, zahřeje v chladném počasí, protože ve stejné mikrostruktuře, jako je základní vrstva, teplý vzduch uvízne přímo na kůži.

Bambusové oblečení je pevné a trvanlivé

Opakované testy dokazují, že bambusové vlákno má vysokou vytrvalost. Stejný bambus je používán jako lešení při stavbě mrakodrapů v Hong Kongu. Pro lidi náchylnější k alergiím a jedince s citlivou kůží je bambusové oblečení perfektní. Nedochází k chemickým ošetřením, které mohou dráždit kůži. Vlákno je hladké a kulaté, takže je nedráždivé. Bambusové oděvy dosáhly skóre 50 na stupnici UPF (UV ochranné měřítko), což představuje 98% snížení aktivity UV, které se dostane ke kůži.

Nevýhody bambusu

Vlákno z bambusu je velice jemné a měkké, což dává výrobku jeho jedinečné vlastnosti. Toto je však na úkor jeho mechanické odolnosti při oděru. Stejně jako u jiných prádlových kolekcí i zde platí: Budete-li přímo na tričku nosit batoh, popř. hrubé podšívky dalších vrstev, nešetrně prát apod., začne tričko žmolkovat. Není to funkční závada, ale je to vidět. Bohužel se na opotřebení nevztahuje záruka.