Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Batoh Hannah Arrow 40

Turistický batoh Arrow od značky Hannah má mnoho skvělých a inovativních vychytávek. Jaké to jsou a která je ta nejlepší? Dozvíte se v dnešní recenzi.

 

Obsah

 

Úvod

Již delší dobu jsem přemýšlela o novém batohu na několikadenní přechody hor. Zásadní pro mě bylo, aby batoh měl horní i přední plnění. Když mi přišla nabídka otestovat novinku od české značky Hannah, neváhala jsem. Pojďme se společně podívat na všestranný turistický batoh Arrow 40l.

Batoh je dostupný ve třech barevných provedeních – anthracite (černý), blueberry (tmavě modrý) a inca gold (žlutý). Můžete si vybrat ze dvou velikostí – 30l a 40l. Batoh je určen jak pro ženy, tak pro muže.

 

Charakteristika


Název:

Arrow 40
Výrobce: Hannah
Určení: Pánské / Dámské
Hmotnost: 1,43 kg
Objem: 40 l
Počet komor: 1
Počet kapes: 7
Rozměry: 68 x 28 x 23 cm

 

  • anatomicky tvarovaná záda Air vent
  • sešikmené dno
  • speciální kapsa na hydrovak
  • velké množství úchytů
  • prostorné boční kapsy 
  • 2 úchyty na cepín nebo trekové hole

 

Úložný prostor a kapsy

Batoh Arrow 40 litrů je jednokomorový a má celkem tradiční konstrukci. Do hlavní komory se vstupuje klasicky ze shora a navíc, co se mi velmi líbí, má i přední plnění. Jistě znáte nekonečné přehrabování a vytahování nesprávných věcí z velkých batohů, do kterých se dostává pouze ze shora. Přední vstup do batohu tenhle „problém“ řeší. Za mě je to nejlepší vychytávka na batohu.

 

Hlavní komora je krytá prostorným víkem, které má kapsu jak zevnitř, tak i z venku. Obě kapsy jsou vhodné na drobnosti, které chcete mít stále „po ruce“. V horní kapsičce najdeme síťku na přidělání helmy k batohu. Dále je zde praktické poutko například na zavěšení klíčů. Na hlavním víku také najdeme praktický úchyt na blikačku. Víko je spojeno s ramenními popruhy, díky kterým ho můžeme povolit či utáhnout dle potřeby.

 

Z venku má batoh prostornou elastickou kapsu. Další vychytávka batohu Arrow 40l je vnitřní kapsa na hydrovak s vývodem. Na obou stranách batohu najdeme tenkou látkovou kapsu, například na láhev a také několik poutek pro uchycení holí, cepínu nebo dalšího potřebného materiálu za vaším dobrodružstvím. Na batohu nechybí ani nastavitelný hrudní pás, na kterém najdeme bezpečnostní píšťalku. Batoh má sešikmené dno a samozřejmostí batohu je i odnímatelná pláštěnka s reflexním nápisem Hannah. Na batohu najdeme spoustu oček a popruhů, díky kterým můžeme na batoh připevnit všechny potřebné věci.

 

Zádový systém AIR VENT

Batoh Arrow 40l disponuje zádovým systémem AIR VENT, který zajistí ideální cirkulaci vzduchu a vaše záda tak zůstanou téměř v „suchu“. Batoh má skvěle anatomicky tvarovaná záda a polstrované ramenní popruhy. Jak ženám, tak i mužům na zádech sedí opravdu skvěle! Ani po celodenním nošení plného batohu jsem neměla otlačená ramena a nepocítila jsem žádný diskomfort.

 

Kde se testovalo?

Testování probíhalo na třídenním přechodu Jeseníků a Rychlebských hor. Do batohu jsem sbalila vše potřebné. Jelikož jsem zvyklá balit se do 25 litrového batohu, balení do 40 litrového batohu pro mě byla hračka. Bez problémů se do batohu vejde tenčí spacák, lehká nafukovací karimatka, náhradní oblečení, čelovka, vařič, nejnutnější hygienické vybavení, jídlo a dokonce i kávovar. Během výletu jsme naštěstí nezmokli, takže nemohu posoudit, co batoh vydrží v dešti bez pláštěnky. Všechny zipy na batohu jsou voděodolné od světově proslulé značky YKK.

 

Hodnocení: 95 %

+

  • Přední plnění 
  • Pláštěnka
  • Zádový systém AIR VENT
  • Plno kapes a popruhů na věci

-

  • Hmotnost

 

Závěrečné shrnutí

Batoh Hannah Arrow 40l je skvělým společníkem jak na cestování, tak na vícedenní přechody hor. Má mnoho kapes, poutek, voděodolné zipy a odnímatelnou pláštěnku. Za mě je nejlepší vychytávkou na celém batohu přední plnění. Při vícedenních přechodech jistě uvítáte perfektní zádový systém Air Vent. Batoh skvěle sedí, nikde netlačí, nedře. Pokud jste však příznivci ultralehkého vybavení, tak na trhu najdete batohy až o polovinu lehčí. Batoh s pláštěnkou váží 1320 gramů.

 

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Gabriela Weissová

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

3 690  (15.75 %) od 3 109 

Porovnat

3 490  (15.79 %) od 2 939 

Porovnat

719  (20.86 %) 569 

Porovnat

1 243  (20.43 %) 989 

Porovnat

699  (27.18 %) 509 

Porovnat

649  (26.19 %) 479 

Porovnat

579  (51.81 %) 279 

Porovnat

650  (15.54 %) 549 

Porovnat