Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Test: Dětský spacák Boll Stellar

Doba letních táborů, výletů do divočiny a nočních dobrodružství je v plném proudu. Kromě jiného (a neméně důležitého) vybavení ocení vaše děti určitě i kvalitní spací pytel. Jak byla se spacákem od české značky Boll spokojená malá tábornice Emička se můžete dočíst v naší další recenzi.


Obsah

Moje sestřenice působí na dětském táboře, kam jezdí už od dětství, jako vedoucí a zdravotnice. No, a když se nám narodila Emička, slíbila, že až povyroste, tak jí vezme na tábor s sebou. Uteklo to jako voda a léto 2019 se stalo létem, kdy Emu čekal v jejích 5 letech první tábor a nás rodiče nákup tábornického vybavení včetně spacáku.


Charakteristika

  • hmotnost: 1,48 kg
  • komfortní teplota: 0 °C
  • limitní teplota: -6 °C
  • extrémní teplota: - 23 °C
  • izolační náplň: hypoalergenní duté vlákno Microfiber DUAL TM
  • střih: mumie

Výběr spacáku

Koupě dětského spacáku pro mě byla premiérou. Nechala jsem si proto poradit od zkušenějšího kolegy a na základě jeho doporučení jsme pořídili dětský spacák Boll Stellar. Pokud si i vy nevíte s výběrem spacáku rady, doporučuji vám skvělý článek z naší Poradny - Jak vybrat dětský spacák.

Diskutabilní délka spacáku

Jedním z rozhodujících parametrů při výběru spacáku je jeho délka. Pokud bude spacák příliš těsný, nohy se budou dotýkat spodní části a utlačovat izolační výplň, tak vám bude zima. To stejné platí, když budete mít ve spacáku příliš místa a budete tedy vyhřívat "zbytečný" prostor. Boll Stellar je juniorský spacák pro postavu vysokou až 177 cm, zde můžete namítnout, že 5 leté dítě rozhodně takové výšky nedosahuje. Ano, je to tak. Emička měří cca 112 cm a má ve spacáku 50 cm rezervu. Samotné testování probíhalo v areálu v Herolticích u Štítů, kde v chatkách spí větší dětí a ty mladší spí v hlavní budově v podstatě na hotelovém pokoji, takže v tuhle chvíli pro nás nebyla délka stěžejním parametrem. Předpokládám, že časem dojde na spaní v chatce a později i ve stanu a spacák bude využitý na plno.  Rozhodující tedy pro mě do budoucna byla komfortní teplota 0 °C, která udává, že při této teplotě žena či dítě v uvolněné poloze necítí chlad. To se i přes dost velký nadměrek potvrdilo při noci, kterou děti strávily v přírodě mimo tábor - dceři bylo teplo a zimu nepociťovala.

Dojmy rodiče

Spacák je zabalený v kompresním obalu, takže sbalený nezabírá moc místa. Prodává se ve třech barevných variantách - modré, zelené a fialové. Ano, jak je z fotek zřejmé, dcera si vybrala ten fialový. Najdete na něm spoustu vychytávek, které zaujmou dítě a potěší rodiče. Vybírám - nastavitelná kapuce, stahovací zateplený tunel kolem otvoru kapuce, fosforeskující obraz souhvězdí Labutě na svrchní části spacáku, světélkující táhlo zipu pro snadnou orientaci ve tmě, síťovaná kapsička na zip na vnitřní straně límce, kterou dcera využívala na odložení baterky, takže ji měla vždy na dosah a hlavně oceňuji integrovaný štítek se jmenovkou - nemusela jsem vymýšlet, jak spacák podepsat a zároveň ho nezničit. 

Dojmy dítěte - Emička, 5 let

„Ve spacáku se mi spalo dobře. Líbí se mi svítící obrázek a taková tak kapsa uvnitř, kam si můžu dát baterku nebo dopisy od kamarádů z tábora. Líbí se mi jak je pěkně teploučkej. V noci na ubytovně mi bylo strašné vedro, takže jsem se musela rozepnout. A taky se mi líbí barva, fialovou mám moc ráda." 

Hodnocení: 95 %

+

  • je opravdu teplý (komfortní teplota 0 °C)
  • nastavitelná kapuce
  • zateplený stahovací tunel v kapuci
  • kapsička na drobnosti
  • štítek se jmenovkou k podepsání
  • světélkující táhlo zipu
  • fosforeskující potisk na svrchní části
  • reflexní prvky
  • hypoalergenní izolační výplň
  • povedený design
  • kompresní obal

-

  • vyšší cena

Závěrečný verdikt

Dětský spacák Boll Stellar, splnil naše očekávání a navíc ho vyrábí česká firma, takže ho můžu jedině doporučit!

Zdroje: archiv autora

Testovna 4camping.cz nabízí recenze i dalších produktů, např.:

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

(6.07 %) 2 629 

Porovnat

Dětský spacák Boll Patrol Lite

1 789  (16.21 %) od 1 499 

Porovnat

Dětský spacák Vango Kanto Junior

1 390  (29.57 %) od 979 

Porovnat

Dětský spacák Vango Atlas Junior

1 090  (10.18 %) 979 

Porovnat

1 690  (20 %) 1 352 

Porovnat

Dětský spacák Yate Creature

1 250  (12.88 %) 1 089 

Porovnat

Dětský spacák Outwell Champ Kids

1 020  (17.75 %) 839 

Porovnat

799  (26.28 %) 589 

Porovnat