Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Sněžnice Warg Snowind

Sněžnice Warg Snowind jsou ideální pomůckou při zimní turistice v hlubokém sněhu. Jejich funkčnost a praktické vychytávky otestoval Marcel Fronko.

Sněžnice Warg Snowind

 

Obsah

 

Úvod 

Sněžnice jsem si vybral na procházky v hlubokém sněhu jako doplněk ke skialpám. Dobře si pamatuji, když jsem se před dvěma lety vydal na zimní túru v Tatrách a v půlce jsem se otočil, protože jsem se brodil ve sněhu, který mi sahal až po pás. Co bych v té době dal za sněžnice. Domů jsem se vrátil neskutečně vysílený.

 

 

Charakteristika


Název:

Snowind
Výrobce: Warg
Určení: Pánské / Dámské
Nosnost: 100 kg
Hmotnost (pár): 2,4 kg

 

  • sněžnice s plastovým rámem 
  • univerzální velikost 35 až 49
  • upevnění pomocí pásku a ráčen
  • integrovaný podpatek pro snadné stoupání do svahu
  • hliníkové hroty
  • nosnost 100 kg
  • vhodné pro zimní turistiku do lehčího terénu 
  • součástí balení je transportní obal

 

Představení produktu

Model SNOWIND je vyrobený z odolného plastu s integrovaným podpatkem pro pohyb ve strmém terénu. Sněžnice jsou vhodné pro všechny typy obuvi ve velikosti 35 až po velikost 49. Tak velkou nohu snad ani nikdo nemá.

Součástí jsou hliníkové hroty na spodní straně pro lehčí a bezpečnější pohyb po zledovatělém terénu. Obouvání zvládnete jednoduše a rychle díky plastové pásce se zoubky, kterou utáhnete pomocí západky stejně tak, jako je tomu například u snowboardového vázání.

 

Před prvním vyzkoušením jsem si nic nestudoval a do sněžnic se bez problému obul - je to velmi jednoduché a intuitivní. Nosnost sněžnic je 100 kg, samotná váha páru sněžnic čítá 2,4 kg. Produkt vám navíc přijde v praktickém textilním obalu. Na první potěžkání jsou možná pocitově těžší, ale na nohách jsem je téměř vůbec necítil. 

 

Průběh testování 

Sněžnice jsem chtěl otestovat v hlubokém sněhu, čemuž letošní zima zpočátku příliš nenahrávala. Ideální podmínky jsem našel na Kubínské Hoľi v Malé Fatře. Výška sněhu dosahovala téměř metr, a tak jsem mohl otestovat komfort pohybu v takových podmínkách, ve kterých bych se bez sněžnic asi hodně potrápil.

Sněžnice jsem obul za pár minut, pořádně je utáhl a vydal se zasněženou přírodou. Hned na začátku jsem měl pocit široké stopy. Nohy jsou totiž dál od sebe kvůli širší základně sněžnic. Je potřeba si na to zvyknout, takže pokud jste na sněžnicích poprvé, určitě si nevybírejte příliš dlouhou trasu. Vaše kolena a bedra by vám nepoděkovala. Je třeba začít pomalu, osvojit si pohyb na sněžnicích a postupně přidávat. 

Při chůzi samozřejmě používejte turistické hole. Přirozeně je nejkomfortnější chůze po rovině a chůze do kopce a z kopce pro vás bude náročnější. Před první túrou je určitě dobré si nastudovat techniku pohybu, protože si rychleji zvyknete a osvojíte správný způsob chůze. Dalším velmi důležitým faktorem, na který jsem si dával pozor, bylo držení sněžnic na sněhu. Sněžnice se do sněhu zabořují jen pár centimetrů a já jsem si tak mohl užívat pohodlnou chůzi.

 

Video z testování 

 

Hodnocení: 95 %

+

  • cena
  • kvalitní zpracování 
  • jednoduché a funkční 
  • vzhled sněžnic
  • hliníkové hroty po celé délce
  • rychlé obutí
  • univerzální velikost
  • vysoká nosnost

-

  • žádný jsem nenašel

 

Závěrečné shrnutí

Můj celkový pocit ze sněžnic Snowind je kladný. Pokud neradi lyžujete, nechcete investovat desetitisíce korun do skialpové výbavy, ale máte rádi túry zasněženou krajinou, pak jsou tyto sněžnice ideální volbou právě pro vás. Sněžnice jsou cenově dostupné, praktické a hlavně funkční. Kladně hodnotím i vysokou nosnost (některé značky mají i nižší) a pěknou oranžovou barvu, díky které je ve sněhu určitě neztratíte. Tento model má jednoduše všechno, co budete na zimní túře potřebovat a navíc nic, co by vám v pohybu překáželo. 

Před výletem vám doporučím popřemýšlet, jak si sněžnice upevníte na batoh. Já jsem si s tím lámal hlavu 20 minut a nakonec jsem použil dva stahovací pásy, které jsem našel v kufru auta. Model Snowind mohu doporučit všem, kteří se chtějí v hlubokém sněhu projít i mimo vyšlapané cesty a dopřát si klid a ticho v nádherné zimní přírodě. 

 

Užitečné odkazy

Autor: Marcel Fronko

Zdroje: archiv autora

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

3 399  (55.9 %) 1 499 

Porovnat

5 499  (46.19 %) od 2 959 

Porovnat

Dámské zimní boty Kamik Celeste

3 499  (39.44 %) 2 119 

Porovnat

Dámské papuče Kamik W' Puffy

1 699  (42.97 %) 969 

Porovnat

Péřové papuče Warg Downroy

1 249  (40.03 %) 749 

Porovnat

Dámské papuče Kamik W' Puffy Mid

1 899  (42.65 %) 1 089 

Porovnat

Dětské sněhule Loap Miky

1 399  (51.47 %) 679 

Porovnat

4 499  (45.79 %) od 2 439 

Porovnat