Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

TEST: Spacák Trimm Balance

Přečtěte si kompletní hodnocení spacáku Trimm Balance a zjistěte, zda je možné ho využít celoročně, jaké jsou jeho výhody a nevýhody.

       

  Obsah

Vzhledem k použití vysoce kvallitní náplně a to 7dutinkového vlákna Thermolite Quallo, je tento spací pytel vhodný k celoročnímu použití. Výhodou spacáku je stahování kolem krku. Spacák se vyrábí ve dvou velikostech.

 

Recenzi zpracoval testerský tým časopisu Svět outdooru, který od roku 1997 strávil 14 000 hodin prověřováním přes 1000 výrobků na stovkách výprav do celého světa. Každé recenzi se věnuje několik lidí, včetně horských vůdců a špičkových sportovců, a její výsledek si nelze koupit. Další recenze najdete na www.SvetOutdooru.cz/vybaveni.

 

Profil testera

Petr Blahuš

Skaut, tramp, novinář, publicista a fotograf se toulá světem od počátku 80. let. Patří mezi největší české znalce Karpat, kam jezdí prakticky nepřetržitě od roku 1984. Jako válečný zpravodaj navštívil třikrát Afghánistán, kde se mimo jiné dostal jako vůbec první válečný reportér na noční bojovou patrolu s příslušníky amerických speciálních jednotek...

 

 

Charakteristika

 

Název:

 

Balance

Výrobce:

Trimm

Produktová řada:

Balance

Určení:

Pánské, dámské

Hmotnost: 1,55 kg
Zip:  Levý
Sbalený rozměr: 18 x 34 cm
Komfortní teplota: -2 °C
Limitní teplota: -8 °C
Extrémní teplota: -25 °C
Střih: Mumie
Izolační náplň: 300 g/m2 (2x150 g/m2)
Typ izolační náplně: Duté vlákno
Svrchní materiál:  Voděodpudivý Nylon DWR
Vnitřní materiál: 100% nylon soft
Výška postavy: Do 185 cm

 

 

Využití spacáku

Trimm Balance je v podstatě celoroční spacák. Teplotní rozsah (komfort – 2 °C a ještě do – 8 °C v pohodě). Spacák můžete využít celý rok s výjimkou pár dnů, kdy jsou u nás vysoké mrazy nebo naopak tropické noci. Otestování čtyřsezonního spacáku Trimm Balance probíhalo při vlně ochlazení, kdy se teplota blížila k nule.

Obr.: otvor spacáku lze dobře stáhnout, navíc unikání tepla brání i všitý límec

 

 

Jak se starat o spací pytel

Výběru spacího pytle jsme už několik článků v naší Poradně věnovali. Dnes vám poradíme, jak se o spacák správně starat, aby vám dobře sloužil mnoho let.

>>> ČÍST DÁL <<<

 

Dvojcestný zip

Zip na spacáku je dvojcestný a díky tomu je umožněno vytvoření malého ventilačního otvoru například u nohou. Také můžete spojit dva spacáky k sobě. Výhodou dvojcestného zipu je dále snadné ulehnutí i výstup ze spacáku.

 

Nabídka velikostí

Při koupi spacáku Trimm Balance si navíc můžete vybrat ze dvou velikostí – pro osoby s výškou 185 a 195 cm.

 

Spacák ve sbaleném stavu

Při výrobě na spacáku nebyly použity nejšpičkovější materiály, a proto po jeho sbalení neočekávejte malé rozměry. Výrobce uvádí, že spacák ve sbaleném stavu má rozměry 34 x 18 cm. Po našem měření je to ale o 3 – 7 cm víc. Velikost může označit za jednu z nevýhod, protože v batohu zabere opravdu hodně místa. Pokud někdo ale velikost příliš neřeší, jistě ocení hmotnost spacáku (1550 g).

Obr.: velikost spacáku porovnána s cestovním pasem

 

Střih

Trimm Balanceúzký střih. Spacák je prezentován jako unisex, ale i testerovi, který má štíhlou postavu, byl spacák úzký. Kvůli tomuto střihu je bráněno v pohodlném otáčení. Pro normální ženu spacák ale bude pohodlný.

 

Barevné varianty

Spacák Trimm Balance je vyráběn ve čtyřech barevných kombinacích, přičemž každá z nich je dvojbarevná. Jedná se o barvy: světle zelená/tmavě šedá, mořská modř/střední modrá, světle červená/tmavá červeň a citrónově žlutá/lagunově zelená.

 

Hodnocení: 89 %

  • kvalitní zpracování
  • na dotek příjemný antistatický materiál
  • límec kolem přední části krku, který brání uniku tepla
  • celoroční využití
  • dvojcestný zip
  • možnost spojení dvou spacáků

-

  • úzký střih pro muže
  • velké rozměry po sbalení

 

Závěrečné shrnutí

Praktický čtyřsezonní spacák Trimm Balance jistě potěší svým kvalitním zpracováním a poměrem cena/výkon. Pozitivem je dvojcestný zip nebo rozsah využití. Za negativa lze považovat úzký střih pro muže a velikost spacáku ve sbaleném stavu, který zabere v batohu velkou část místa. Oproti tomu hmotnost je ocenitelná.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Petr Blahuš

Zdroje: svetoutdooru.cz

TEST: Čelovka Ledlenser HF8R Core

Testovna

Marcel Fronko cestoval do daleké Patagonie a na testování dostal čelovku od značky Ledlenser. Jak obstála při testování v divoké přírodě?

TEST: Sluneční brýle Uvex Sport Style 231 2.0

Testovna

Tester David Svoboda otestoval při svých dlouhých výletech na kole brýle od značky Uvex. Stojí za to do nich investovat?

TEST: Boty Merrell Moab 3 GTX

Testovna

Dnes v naší testovně prověříme turistické boty značky Merrell.

Vybíráme pro vás

1 820  (10.49 %) 1 629 

Porovnat

1 820  (10.49 %) 1 629 

Porovnat

2 471  (19.91 %) od 1 979 

Porovnat

11 100  (13.25 %) 9 629 

Porovnat

14 300  (19.66 %) 11 489 

Porovnat

13 700  (20.01 %) 10 959 

Porovnat

13 700  (16.28 %) 11 469 

Porovnat

6 890  (10.03 %) 6 199 

Porovnat