Model Opinel N°216 Intempora Bread Knife byl navržen tak, aby krojení chleba bylo hračkou. Jeho zakřivená vroubkovaná čepel (21 cm) umožňuje hladký řez i křupavé krusty, aniž by deformovala měkkou střídku. Čepel je vyrobena z martenzitické nerezové oceli Sandvik 12C27M s vysokým obsahem uhlíku (~0,52 %), doplněná o chrom (14,5 %) a mangan (0,60 %), což zajišťuje výjimečnou ostrost, odolnost vůči korozi a vysokou životnost. Tvrdost čepele dosahuje 57–58 HRC.
Rukojeť je formována z polyoxymethylenového polymeru s přísadou skelného vlákna. Díky tomu je odolná vůči vodě, teplu i nárazům. Je ergonomicky tvarovaná s trojúhelníkovým profilem pro pevné a komfortní držení. Čepele mají celoplošný protažený tang, který prochází celou rukojetí, což zvyšuje stabilitu, rovnováhu a odolnost nože.
Tento model je navržen a vyráběn ve Francii, samozřejmostí je doživotní záruka (platná pro Intempora řadu). V řadě Intempora nožů je navíc nabízena bezplatná služba broušení (dotýká se i modelů, kromě chleba).
Hlavní vlastnosti:
čepel z nerezové oceli Sandvik 12C27M – odolná, ostrá a snadno udržovatelná
vroubkovaná zakřivená čepel – velmi efektivní pro řezání chleba bez mačkání střídky
délka čepele 21 cm – ideální balanc mezi ovladatelností a účinností
polymerová rukojeť (polyoxymethylen + skelné vlákno) – odolná vůči poškození, vodě a teplu
full-tang konstrukce – výjimečná pevnost a vyváženost
vyrobeno ve Francii s možností doživotního servisu a broušení řady Intempora
NožeOpinel jsou jednoduché a robustní, ale přesto za přívětivou cenu. Zavírací kapesní nože se střenkou z bukového dřeva jsou vyráběné od roku 1890 ve f rancouzském měs tě Saint-Jean-de-Maurienne v o blasti Savojska. Sídlem firmy a výroby je od roku 1973 fran couzské město Chambéry.