Jak vařit v přírodě
Poradna
Nechcete už na výletech jíst jen studené sendviče? Uvařte si teplé jídlo i v přírodě! Co si vzít s sebou a na co si dát pozor, to vše najdete v dnešním článku.
Delikátní jemné plátky, které nabízí pravou chuť masa. Sušené dančí maso nakládané v mořském solném květu, pozvolna přirozeně zrající v temných komorách, bez konzervantů, barviv a tepelné úpravy.
Za značkou Telcek stojí EKO - FARMA Orlí Vrch, která hospodaří v drsné, ale nádherné krajině Hrubého Jeseníku, na náhorní rovině osady Rejvíz v nadmořské výšce 772 m n. m. Na farmě najdete koně, kozy, slepice, divoká a domácí prasata a pštrosa alternativním způsobem ve volné přírodě. Velkou část potravin do kuchyně si produkují sami; vejce, masné výrobky, pečivo atp. Zároveň se značka také zabývá výrobou vlastních sýru a sušeného hovězího masa.
Způsob úpravy masa se nazývá Biltong a pochází z jižní Afriky, ale v Telceku ho vyrábí v Rejvízu, magickém místě uprostřed Jeseníků. Maso nejprve ošetří, naloží do jedinečné směsi koření a mořské soli, a potom ho nechávají 3-6 měsíců zrát v temných komorách pod naší pečlivou kontrolou.
Na rozdíl od většiny ostatních produktů tohoto typu, neurychlují proces zrání masa tepelnou úpravou, což spolu s volbou mladých zvířat, pečlivým výběrem částí masa a umožňuje zachovat šťavnatost a měkčí konzistenci. Tím, že v žádné fázi výroby nepoužívají jakékoli chemické konzervanty a tepelně ho neupravují, splňuje TELCEK klasifikaci RAW FOOD.
Zní to až neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá zhruba 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie. Maso ve speciálním obalu vydrží minimálně 48 měsíců od data výroby, při teplotách od -35°C do 35°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, pěším výletu, delší jízdě autem, na kole nebo v kanceláři.
Značka | Telcek |
---|---|
Hmotnost
|
50 g |
Druhy masa
|
Dančí |
Záruční doba | 2 roky |
EAN: | 745178256612 |