Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Jak vařit v přírodě - recepty

Krisztián Vadovszký je členem týmu kuchařů, kteří se snaží inspirovat ostatní k vaření v přírodě. V dnešním článku vám přináší tři jednoduché recepty, které si můžete na výletě uvařit i vy. 


Obsah


Úvod

Krisztián Vadovszký z týmu Rabbit Chef nám již v předchozím článku poradil pár užitečných rad, jak vařit venku. Dočtete se v něm, co nezapomenout doma nebo na co si dávat při vaření v přírodě pozor. Dnes se s vámi podělí o několik oblíbených receptů, které si můžete vyzkoušet i vy! 

 

Cibulové kroužky se sýrem a vejci

Na přípravu cibulových kroužků budete potřebovat: 

  • vejce
  • sýr
  • cibuli
  • olej

Vejce rozbijte, rozšlehejte vidličkou a do rozmíchaných vajec nastrouhejte sýr. Cibulku nakrájejte na kolečka a dejte smažit na troše oleje. 

 

Cibulové kroužky nechte chvilku smažit, poté je naplňte vejcem a osmažte z obou stran dozlatova. (Na fotografiích je používán hobo vařič.)



Dip ze zakysané smetany

Na omáčku budete potřebovat:

  • zakysanou smetanu
  • majonézu
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • sušený medvědí česnek

 

Ingredience můžete upravovat podle vlastní fantazie a chuti. Začínající kuchaři si mohou pochutnat pouze na vejcích a dipu, ti pokročilejší mohou pokrm doplnit o pečené kuřecí nugety.

 

O autorovi

o autora_1.jpg

Krisztián Vadovszky

Krisztián tráví většinu svého volného času v přírodě, testuje rybářské vybavení (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew) a věnuje se vaření (Rabbit Chef's). Již 11 let pracuje v bance a žije v bezprostřední blízkosti Bakony a Balatonu v Maďarsku. Rybařit se učil už jako dítě a vaření v přírodě se začal věnovat právě díky rybářským výpravám. 

 

Pikantní kuřecí nugetky

Na kuřecí prsa budete potřebovat:

  • kuřecí prsa
  • koření na kuřecí maso
  • sezam
  • dýňová semínka
  • olej

Kuřecí prsa nakrájejte na proužky a nechte marinovat v koření na kuřecí maso s trochou oleje. Namarinované maso posypte sezamem, dýňovými semínky a osmažte. (Na fotografiích je používán plynový vařič.) 

 

Při vaření venku je důležitá i vaše vlastní kreativita, nebojte se tedy experimentovat. 

Dobrou chuť!

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Krisztián Vadovszky, Rabbit Chef's

Zdroje: archiv autora, Rabbit Chef's

 

Jak vařit v přírodě

Poradna

Nechcete už na výletech jíst jen studené sendviče? Uvařte si teplé jídlo i v přírodě! Co si vzít s sebou a na co si dát pozor, to vše najdete v dnešním článku. 

Jak se připravit na maraton

Poradna

Marcel Fronko je vášnivý běžec. O svůj tréninkový plán a zkušenosti s přípravou na maraton se s vámi podělil v dnešním článku. Pokud se právě připravujete na maratonský běh nebo jiný běžecký závod, potom je tento článek přímo pro vás!

Rozděláváme oheň na treku. Od zapalovače po křemen

Poradna

Jak rozdělat oheň? To vás v dnešním článku naučí Matyáš Vejskal.

Vybíráme pro vás

10 litrové vědro Ultra-Sil Folding Bucket značky Sea to Summit je velmi lehké vědro z nepropustné silikonizované...
Plynový regulátor Outwell Trinidad vám umožní nastavit průtok plynu. Má 80 cm dlouhou hadici. Je lehký...
Skládací cedník s praktickým madlem Collaps Colander with handle od dánské značky Outwell využijete při...
Závětří Acepac LPX shield pomůže zvýšit účinnost vaření i ušetřit palivo.  
Skládací kbelík Collaps Bucket od firmy Outwell najde uplatnění nejen při úklidu ale i pro děti při hraní...