Krisztián Vadovszky je členem týmu kuchařů, kteří se snaží inspirovat ostatní k vaření v přírodě. V dnešním článku vám přináší tři jednoduché recepty, které si můžete na výletě uvařit i vy.
Úvod
Krisztián Vadovszky z týmu Rabbit Chef nám již v předchozím článku poradil pár užitečných rad, jak vařit venku. Dočtete se v něm, co nezapomenout doma nebo na co si dávat při vaření v přírodě pozor. Dnes se s vámi podělí o několik oblíbených receptů, které si můžete vyzkoušet i vy!
Cibulové kroužky se sýrem a vejci
Na přípravu cibulových kroužků budete potřebovat:
Vejce rozbijte, rozšlehejte vidličkou a do rozmíchaných vajec nastrouhejte sýr. Cibulku nakrájejte na kolečka a dejte smažit na troše oleje.
Cibulové kroužky nechte chvilku smažit, poté je naplňte vejcem a osmažte z obou stran dozlatova. (Na fotografiích je používán hobo vařič.)
Dip ze zakysané smetany
Na omáčku budete potřebovat:
- zakysanou smetanu
- majonézu
- česnek
- sůl
- pepř
- sušený medvědí česnek
Ingredience můžete upravovat podle vlastní fantazie a chuti. Začínající kuchaři si mohou pochutnat pouze na vejcích a dipu, ti pokročilejší mohou pokrm doplnit o pečené kuřecí nugety.
O autorovi
Krisztián Vadovszky
Krisztián tráví většinu svého volného času v přírodě, testuje rybářské vybavení (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew) a věnuje se vaření (Rabbit Chef's). Již 11 let pracuje v bance a žije v bezprostřední blízkosti Bakony a Balatonu v Maďarsku. Rybařit se učil už jako dítě a vaření v přírodě se začal věnovat právě díky rybářským výpravám.
|
Pikantní kuřecí nugetky
Na kuřecí prsa budete potřebovat:
- kuřecí prsa
- koření na kuřecí maso
- sezam
- dýňová semínka
- olej
Kuřecí prsa nakrájejte na proužky a nechte marinovat v koření na kuřecí maso s trochou oleje. Namarinované maso posypte sezamem, dýňovými semínky a osmažte. (Na fotografiích je používán plynový vařič.)
Při vaření venku je důležitá i vaše vlastní kreativita, nebojte se tedy experimentovat.
Dobrou chuť!
Užitečné odkazy
Autor: Krisztián Vadovszky, Rabbit Chef's
Zdroje: archiv autora, Rabbit Chef's