Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Křížem krážem Evropou

Michal a Růženka vyrážejí opět na cesty objevovat netradiční místa a krásy přírody. Tentokrát ovšem jedou křížem krážem Evropou! 


Obsah

Představení

Michal a Růženka se opět vydávají na cesty. Minulý rok objevovali zajímavé kouty České republiky, ale stále je to táhlo i za hranice naší země poznávat cizí kultury, přírodní krásy i sami sebe. Jelikož většinu času jezdili křížem krážem Českem na jedné motorce, chtěli si vyzkoušet jet každý na vlastní. Má to mnoho výhod včetně většího pohodlí a tak si Růženka na jaře začala dělat řidičák a koupila si vlastní motorku. Do začátku si pořídila Derbi 125, která je lehká a pro začátečníka tak akorát. 

Ani jeden se zatím nechce vydávat příliš daleko, ale zároveň touží být někde, kde budou moci alespoň na chvilku uniknout moderní civilizaci. Takových míst už dnes v Evropě moc není. Balkán byl tedy v jejich hlavách ta nejlepší volba. Jejich plán je strávit nejvíc času na cestě v Rumunsku, Makedonii a Albánii. Země, kde najdete lidmi málo dotčená místa a přátelské obyvatele. 

Nemají však přesný plán, co navštívit a tipy budou sbírat až po cestě, takže se budeme těšit, kam je cesty dovedou. Na cestách se budou držet hesla: žádné mapy, žádné plány. I přesto se vám budou snažit ukázat více či méně známá místa a předat pár informací, tipů a inspirace pro vaši vlastní cestu. 
Bude to určitě náročnější než dvoudenní výlet po Česku. Co myslíte, zvládnou to spolu? Vydejte se spolu s nimi a uvidíte!

O projektu

V každém díle se opět podíváte na zajímavá místa. Tentokrát budete s touto sehranou dvojící poznávat Evropu. Michal a Růženka vám v sérii videí přinesou tipy na místa napříč Evropou, která stojí za návštěvu! 

 

      

 

Hrdý partner projektu Křížem krážem Českem

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Křížem krážem Evropou

Zdroje: archiv autora

Křížem krážem Vietnamem - 8. díl

Křížem krážem

Co všechno čeká Michala a Růženku v dnešním díle Křížem krážem Vietnamem?

Křížem krážem Vietnamem - 7. díl

Křížem krážem

Oblíbená cestopisná série po Vietnamu se přehoupla do své druhé poloviny. Sedmý díl je ale opět plný zážitků naší dvojice na motorkách, která se rozhodla vyrazit křížem krážem Vietnamem.

Křížem krážem Vietnamem - 6. díl

Křížem krážem

Šestý díl cestopisné série našich dobrodruhů je tady. Kam vás vezmou motorkáři Michal s Růženkou tentokrát?

Vybíráme pro vás

Dětský spacák Boll Patrol Lite

1 789  (16.77 %) od 1 489 

Porovnat

Dětský spacák Vango Kanto Junior

1 390  (29.57 %) od 979 

Porovnat

(6.07 %) 2 629 

Porovnat

1 690  (20 %) 1 352 

Porovnat

Dětský spacák Vango Atlas Junior

1 090  (27.61 %) 789 

Porovnat

7 499  (33.34 %) 4 999 

Porovnat

7 499  (33.34 %) od 4 999 

Porovnat

8 830  (20.06 %) 7 059 

Porovnat