Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

11 let dobrodružství s 4camping

4camping slaví jedenácté narozeniny! Ohlédněte se společně s námi za roky dobrodružství, které jsme spolu zažili.


Obsah

 

Bylo, nebylo

Na samém počátku byla Výstava stanů a parta milovníků přírody a outdoorových sportů. Právě oni, poctivost, pracovitost a chuť přinášet zákazníkům radost dali základ pro vznik 4camping, nejlepšího e-shopu s vybavením do přírody. Touha předávat své zkušenosti z praxe a 2 skvělí šéfové byly ty správné ingredience, ze kterých se zrodil v roce 2012 v jedné malé pražské kanceláři 4camping.

Za těch 11 let jsme urazili dlouhou, i když ne vždy úplně rovnou a přímou, cestu. Něco se podařilo, něco ne, ale ani v nejtěžších dobách jsme nikdy nezradili naše ideály.

Vždy jste to byli vy, naši zákazníci, kteří pro nás byli tou hlavní motivací ke zlepšování, zkvalitňování a zefektivňování služeb. Proto na vás nezapomínáme ani při oslavě našich narozenin.

Děkujeme vám, že jste při nás stáli v dobrém i ve zlém, že jste nám věřili a že jste nás podporovali. Jen díky vám jsme mohli za uplynulých 11 let dosáhnout těchto úspěchů:

  • V letech 2015 – 2017 jsme se v anketě Křišťálová lupa umístili mezi 10 nejlepšími českými e-shopy. V roce 2020 jsme byli Heurekou v anketě ShopRoku vyhlášeni vůbec nejlepším e-shopem v Česku, nejlepším českým sportovním e-shopem jsme poslední 4 roky. Jsme i nejlepším maďarským sportovním e-shopem a 2. slovenským.

  • Na evropských trzích jsme dokázali uspět se třemi vlastními značkami Zulu, Warg a MOOA, které jsme na základě našich dlouholetých zkušeností od píky vymysleli, vyvinuli a vyrobili.

  • Do roku 2023 jsme vstoupili do 7 zemí Evropy a ve 4 z nich otevřeli kamennou prodejnu.

  • Z party jak do mariáše jsme se rozrostli na multikulturní společnost zaměstnávající více než 150 lidí, kterým pomáháme profesně růst.

  • Celkem máme po Evropě více než 20 prodejen, včetně několika speciálek – lezecké, skialpinistické a skialpinistické půjčovny.

  • Udělali jsme šťastnějšími stovky tisíc nových majitelů stanů, karimatek a spacáků.

  • Naše skladové prostory jsme kvůli zrychlení a zkrácení cesty zboží od nás k vám sdružili v jeden nový moderní centrální sklad v srdci Evropy.

 

Výstava a jak to bylo dál

Právě Výstava stanů, která má kořeny už v 90. letech, položila základy pro založení e-shopu. V roce 2012 vznikl 4camping na základě potřeby překlopit tuto letní akci do celoroční nabídky outdoorového vybavení a dát tak stabilní práci lidem, kteří se podíleli na organizaci Výstavy. V pražských Letňanech každoročně nabízíme zákazníkům nejen možnost vybrat si vybavení z nejširší nabídky vůbec, ale zažít naprosto unikátní atmosféru. Již tradiční outdoorová slavnost však za léta prošla řadou často nechtěných proměn.

Na začátku července v roce 2021 shořela hala č. 1 v pražských Letňanech, kde byla Výstava stanů v plném proudu. Požár v ranních hodinách zničil více než polovinu veškerých skladových zásob, přičemž letní sezóna skoro ani nezačala. Škody byly obrovské a nebýt odhodlání celého týmu, situaci bychom nezvládli.

Usilovně jsme začali pracovat nejen na tom, aby to zvládla samotná firma 4camping, ale abychom mohli další rok znovu otevřít brány Výstavy. A to se také stalo. V roce 2022 se podařilo Výstavu opět otevřít, požáru navzdory! V dalším roce jsme se rozhodli Výstavu dokonce prodloužit, a tak si naši zákazníci mohli přijít vybavení vybrat už před začátkem letních prázdnin.

Pokračujeme v tradici a každé léto si již více než 20 let můžete přijít od pondělí do neděle vybrat ze stovek stanů, spacáků, karimatek, batohů a dalšího outdoorového vybavení. Mimo poradenství a prodeje nabízíme zákazníkům také drobné opravy stanů, aby ušetřili svou peněženku i přírodu.


Popisek: tým Výstavy stanů v roce 2017

 

Tři vlastní značky

Od roku 2017 jsme uvedli na trh 3 naše značky – Zulu Outdoor, Warg a MOOA. 11 let jsme v každodenním kontaktu se zákazníky, kterým doporučujeme to nejlepší vybavení na míru jejich outdoorovým dobrodružství. Za tu dobu jsme prodali miliony produktů a statisíce stanů, spacáků a karimatek. Naše dlouholeté zkušenosti jsme se tak rozhodli přenést i do vlastní výroby.

Vedlo nás k tomu hned několik důvodů. Tím hlavním byla snaha nasytit poptávku po produktech, které na trhu chyběly. Také jsme chtěli nabídnou zboží s nejlepším možným poměrem cena/výkon a to bez vlastní výroby nešlo. A nakonec nám šlo také o zefektivnění a zkrácení výrobního procesu a prodejního řetězce a vlastní značky nám pomohly obě tyto podmínky naplnit.

Od prvních návrhů až po samotnou výrobu spolupracujeme s odborníky, pečlivě vybranými dodavateli a outdoorovými nadšenci. Naším cílem je vyrobit vybavení, které odpovídá potřebám a očekáváním našich zákazníků. Tisíce spokojených zákazníků nás přesvědčily, že víme, co zákazníci chtějí, co jim na trhu chybí a vlastní značky tak šijeme na míru jak úplným začátečníkům, tak náročnějším uživatelům. V produktové nabídce Zulu, Warg a MOOA si zcela jistě vybere každý uživatel dle svých vlastních preferencí.

 

Povídání o prodejnách

Historicky první výdejna 4camping byla otevřena v roce 2014 v největším českém kempuAutokempu Merkur Pasohlávky. Prodejna měla obrovský úspěch, a tak hned na to, v tomtéž roce, otevřela i prodejna v Praze na Sokolovské. Naše dvě vlajkové prodejny najdete na těchto místech i dnes a k nim přibylo dalších 19 kamenných poboček, které každý den navštěvují tisíce zákazníků.

Jako prodejce outdoorového vybavení si uvědomujeme, že dobrodružství v přírodě začíná u nás při odpovědném výběru vybavení, a tak je kontakt se zákazníky nezbytnou součástí naší každodenní práce. Na každé 4camping prodejně vám s výběrem pomůže odborně proškolený personál.

Výdejny 4camping najdete ve všech velkých městech v České republice. Otevřeli jsme celkem 3 výdejny na Slovensku, dvě v Maďarsku a jednu v Rumunsku.

V průběhu let se nám podařilo otevřít lezeckou speciálku v areálu lezecké stěny a boulderu Jungle v Letňanech. Vybrat si tam můžete z široké nabídky lezeckého vybavení a věnovat se vám bude náš horolezec David, který má mnohaleté zkušenosti a nespočet školení v oblasti lezení a výškových prací. Lezečky, sedáky, helmy, smyčky a další produkty si můžete navíc vyzkoušet rovnou na stěně.

Pokud se chystáte na skialpy, hned vedle Jungle si můžete vypůjčit skialpový set! Rezervace vybavení skrz formulář je zdarma a bez zálohy. A pokud vás ježdění na skialpech nadchne, můžete si u nás rovnou vybavení zakoupit se slevou ve výši půjčovného.


Popisek: první prodejna 4camping v největším českém kempu - Autokempu Merkur Pasohlávky

 

O vzletech a pádech outdoorového království

Ke každé úspěšné firmě patří nejen úspěchy. E-shop 4camping si zažil i velmi krušné časy. Hned v začátcích byl vytopen při povodních v roce 2013 náš první sklad. K tomu se samozřejmě přidalo spoustu dalších problémů i s ohledem na Výstavu stanů a zatopení pražského metra.

Jako pro většinu firem na trhu bylo velmi náročné zvládnout situaci s ohledem na pandemii COVIDU-19. Zájem o outdoorové vybavení sice v průběhu pandemie rostl, ale museli jsme zavřít všechny výdejny a celková atmosféra nebyla úplně příznivá.

Když už to vypadalo, že se opravdu blýská na dobré časy, 2. července 2021 v ranních hodinách shořela hala č. 1 v pražských Letňanech, kde právě probíhala Výstava stanů. Na místě shořelo všechno, škody byly fatální.

od začátku to jsou zákazníci, pro které nám dává smysl pokračovat. Dobrou zpětnou vazbou jsou pro nás ocenění, které získáváme už od roku 2015 v Čechách i v zahraničí.

I letošní stěhování do moderního skladu v Pardubicích se neobešlo bez komplikací. Za tvrdého provozu jsme postupně přesouvali zboží ze skladu v Čelákovicích a Letňanech. Bohužel všechno nešlo jako po másle, a tak se nám pár dní nedařilo doručit objednávky v řádném termínu.

V každé situaci nás ale drží nad vodou naše poslání – dělat lidem radost a poskytovat prvotřídní servis našim zákazníkům z outdooru.


Popisek: hala č. 1 v pražských Letňanech, 2. července 2021

 

11 narozeniny očima spolumajitele Jarka

Nedílnou součástí týmu jsou samozřejmě majitelé 4camping – Petr a Jarek. Oba dva jsou od úplného začátku v centru dění firmy a je to možná především jejich nezdolná důvěra v celý tým 4camping a jejich práci, která dělá firmu 4camping tím, co je dnes. Celých 11 let chtějí poskytnout lidem z outdooru prvotřídní servis a svým zaměstnancům pohodu a prostor k růstu. Celý jejich příběh 4camping očima Jarka s Petrem si můžete přečíst ZDE.


Popisek: majitelé 4camping Petr a Jarek s oceněním Shop roku 2020

 

Užitečné odkazy

 

Autor: Tým 4camping

Zdroje: archiv 4camping

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?

Vybíráme pro vás

Samonafukovací karimatka Regatta Napa 3 Mat

1 149  (29.59 %) 809 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Regatta Napa 5 Mat

1 429  (39.89 %) 859 

Porovnat

1 790  (52.01 %) od 859 

Porovnat

Samonafukovací karimatka Zulu Airo 3,8

1 799  (44.47 %) 999 

Porovnat

Nafukovací karimatka Zulu Moonlight Comfort

2 499  (40.02 %) 1 499 

Porovnat

Turistický stan Warg Midi 3

9 499  (33.69 %) 6 299 

Porovnat

Dětský spacák Boll Patrol Lite

1 789  (16.21 %) 1 499 

Porovnat

7 999  (50.01 %) 3 999 

Porovnat