Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

Cestovatel Andrej Urbanec: Poslouchej svoje srdce.

V rámci projektu PODPORUJEME jsme navázali spolupráci s cestovatele Andrejem, který se vám představí v následujícím článku.


Obsah

Jmenuji se Andrej a pocházím ze Žiliny. Miluji hory, přírodu, dobrodružství, poznávání nových kultur a sbírání nových zážitků. Do přírody jsem vyrážel už jako malý s mým dědou a rodiči a hory mě baví dodnes. Jen jsem vyměnil malé kopce za vesnicí za vysokohorské štíty, pokryté kamením, sněhem a ledem.

Mojí největší životní vášní je cestování. První větší cestou byl roadtrip s kamarády do Maroka, kde jsme ušli 3000km okruh. Následovaly menší výlety v Evropě, ale definitivně se to ve mně zlomilo, když jsem s batohem vyrazil na rok na Nový Zéland. Vedle práce na farmě se mi ho podařilo celý procestovat a vystoupit na několik vrcholů a sopek. Nejznámější je bájná "Hora osudu" z Pána prstenů.

 

      

 

Hrdý partner cestovatele Andreje Urbance

V rámci projektu PODPORUJEME VAŠE SNY pomáháme sportovcům, dobrodruhům a nadšencům plnit jejich sny. Podporujeme také kulturní, sportovní, turistické a cestovatelské akce, stejně jako společensky prospěšné iniciativy skupin i jednotlivců. Více na PODPORUJEME.

Cestovatelské zážitky

Cestování je pro mě jako droga, kterou jsem jednou okusil a nikdy jí nebudu mít dost. Navštívil jsem 61 zemí a na mých cestách jsem se toho hodně naučil. Musel jsem vystoupit ze své komfortní zóny, stát sám na vlastních nohách a řešit náročné situace. Poznal jsem množství úžasných lidí a objevil nádherná místa.

Hory jsou pro mě jako magnet. Kromě Nového Zélandu jsem žil rok i v Kanadě, kde jsem několikrát navštívil kanadské Rocky Mountains a okolní národní parky. Během mé tříměsíční cesty Jižní Amerikou jsem na vlastní pěst přešel Salkantay trek na Machu Picchu, s průvodcem vystoupil na Huayna Potosi v Bolívii (6 088 m n. m.) a podnikl několikadenní pochod pralesem ke "Ztracenému městu" na severu Kolumbie.

Cestovatelské plány

Miluji hory a přírodu, ticho a mír, který v nich vládne. Ze všeho nejraději mám ale posledních pár vteřin před a úžasné výhledy na vrcholu kopce. Aktuálně se chystám na měsíční cestu do Afriky. Mezi moje cestovatelské sny patří Patagonie, náhorní plošina Roraima ve Venezuele, Madagaskar, Nepál a Střední Asie. Rád se ale vracím i na Slovensko a objevuji zajímavá místa i u nás doma. Před pár lety jsem poprvé vystoupil na Gerlachovský štít a pravidelně se do Tater vracím, jsou mým druhým domovem.

Recenze produktů

Při většině těchto výletů jsem využíval outdoorovu výbavu, ať už spacáky, karimatky, stany, kvalitní oblečení a obuv. Rád se proto s vámi podělím o svoje bohaté zkušenosti a poradím vám při správném výběru ideálního vybavení na hory. Brzy se můžete těšit na moje první recenze.

Rada na závěr

Pro lidi, kteří si pohrávají s myšlenkou vyrazit na cesty, ale bojí se udělat první krok, mám tuto radu: "Poslouchej svoje srdce." :)

Užitečné odkazy

Autor: Andrej Urbanec

Zdroje: archiv autora

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?

Vybíráme pro vás

1 790  (36.93 %) od 1 129 

Porovnat

Dětský spacák Boll Patrol Lite

1 789  (16.77 %) od 1 489 

Porovnat

1 699  (34.14 %) 1 119 

Porovnat

1 090  (23.03 %) 839 

Porovnat

1 889  (33.35 %) 1 259 

Porovnat

Dekový spacák Zulu Kabalu

1 499  (43.36 %) 849 

Porovnat

3 150  (14.32 %) od 2 699 

Porovnat

1 690  (37.93 %) 1 049 

Porovnat