Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

Nemám zájem o slevy a akce, chci lištu skrýt

ISPO Award

V minulém článku jsme pro vás na veletrhu Outdoor by ISPO vybírali to nejlepší pro následující sezónu. Dnes si představíme produkty, které se mohou pyšnit prestižním ocením ISPO Award.


Obsah

 

 

Jako každý rok, i letos se na největším evropském outdoorovém festivalu Outdoor by ISPO 2019 rozdávaly ceny za inovativní sportovní zboží. Ocenění je považováno za záruku kvality a slouží jako přehled sportovního zboží, které si v daném roce zaslouží pozornost všech outdoorových nadšenců.

The North Face - bunda Tente Futurelight Jacket

Značka The North Face získala ocenění v kategorii Comfort Performance za bundu Tente Futurelight Jacket. Ta si jí zasloužila za využití nové membrány futurelight, díky níž je bunda vysoce voděodolná, zároveň však dobře prodyšná, snadno sbalitelná a lehká.

Petzl - horolezecký úvazek Fly

Petzl zabodoval v kategorii lehkého vybavení se svým horolezeckým úvazkem Fly, který vyniká nízkou váhou. Z úvazku je možné vyjmout pěnové tlumení, a tím váha úvazku klesne ze 120 g na pouhých 90 g.

Vaude - bunda Redmont Jacket

Značka Vaude byla oceněna v kategorii udržitelného vybavení za bundu Redmont Jacket. Je vyrobena z organické bavlny, která byla vypěstována bez použití herbicidů a pesticidů a při barvení byla použita výhradně přírodní barviva.

Adidas - bunda MyShelter Parley Jacket

Ocenění v kategorii městský outdoor pak získala značka Adidas za bundu MyShelter Parley jacket, která je stylová, hodí se do města, ale zároveň je prodyšná a najdete na ní spoustu outdoorových vychytávek. Neobarvenou tkaninou prosvítá nápis na vnitřním lemu: "For the ocean".

Palgero - triko Merino/SeaCell Zip Long Sleeve

Firma Palgero získala ocenění za triko Merino/SeaCell Zip Long Sleeve. Vyrobené je z části z merino vlny, z části z mořských řas. Používání mořských řas v oděvním průmyslu je novinkou, výsledkem je měkká a nesvědivá tkanina. Triko využijete jako spodní vrstvu po celý rok.

Devold of Norway - Cover Zip Neck

Cenu za "střední vrstvu" si odnesla firma Devold of Norway za produkt Cover Zip Neck. Díky dobře nakombinovaným materiálům je vrstva využitelná po celý rok. Silně tkaný předek je dobře větruodolný, zbytek je naopak dobře prodyšný.

Norrøna - bunda Bitihorn Driflex1 Anorak

V kategorii oděv na trailrunning získala cenu firma Norrøna za bundu Bitihorn Driflex1 Anorak. Bunda váží jen 120 g, je plně voděodolná, velmi dobře prodyšná a lehce sbalitelná.

Adidas Terrex - bundy Fast Hiking Windweave Light Insulation Windbreaker, Hiking 3L Waterproof Zupahike Jacket

Značka Adidas Terrex získala ocenění v kategorii "svrchní vrstva" za bundu Fast Hiking Windweave Light Insulation Windbreaker a v kategorii Mountain and Hiking Jacket za bundu Hiking 3L Waterproof Zupahike Jacket.

Video - Outdoor by ISPO 2019 - novinky hardware

Fjällräven - kalhoty Abisko Midsummer Trousers

V kategorii Mountain and Hiking Pant uspěla firma Fjällräven za kalhoty Abisko Midsummer Trousers. Kalhoty jsou velmi dobře prodyšné, a díky tomu je využijete i v teplých dnech, kdy z nějakého důvodu potřebujete dlouhé kalhoty (hmyz, spáleniny od slunce apod.). Kalhoty vynikají nízkou váhou a výbornou sbalitelností.

Tecnica - boty Origin

Ocenění v kategorii trailrunningová obuv získala firma Tecnica za model Origin. Díky tvarovatelnému materiálu uvnitř boty se se model během 20 minut přizpůsobí běžcům různé váhy a pohlaví. Model je dělán ve čtyřech verzích s různým odpružením.

Komperdell - trekkingové hole FXP Carbon Series

V kategorii trekkingových holí obstála firma Komperdell s modelem FXP Carbon Series. Jedná se o lehké skládací hole s velmi silným propojením všech částí. Další výhodou je velmi snadné ovládání a dobrá sbalitelnost. Hole mají využití pro turistiku nebo trailový běh.

Peak Design - batoh Travel Duffelpack 65L

V kategorii cestovní tašky uspěla značka Peak Design s batohem Travel Duffelpack 65L. Jedná se o cestovní tašku (duffel bag) s obrovskou kapacitou, maximem pohodlí a rozšiřitelnou konstrukcí. Umožňuje ukrytí ramenních a bederních popruhů pomocí magnetů, dále zvětšení kapacity o 20 l pomocí expanzních zipů (min. 45 l a maximum 65 l).

Lowe Alpine - batoh AirZone Trek 35

Značka Lowe Alpine získala ocenění v kategorii trekkingových batohů za velmi podařený model AirZone Trek 35 určený zejména turistům. Batoh je bezešví s mnoha otvory pro lepší ventilaci.

Ticket To The Moon - hamaka Lightest Hammock

Značka Ticket To The Moon byla oceněna za produkt Lightest Hammock v kategorii hamaka. Vyniká zejména velmi nízkou váhou – 228 g.

Spací pytle: Pajak - 4two, RAB - Mythic Ultra 180, Vaude - Meglis Eco 700 SYN Sleeping bag

V kategorii spacích pytlů si cenu odnesla firma Pajak za spacák 4two, který je konstruovaný pro dvě osoby a je celý recyklovatelný, dále firma RAB za ultralehký model Mythic Ultra 180 a firma Vaude za model Meglis Eco 700 SYN Sleeping bag.

Stany: MSR - Hubba Hubba NX, Vango - Project Hydrogen, Vaude - Lizard 1-2 P Tent

Kategorie stany pak patřila firmě MSR s modelem Hubba Hubba NX, což je původní model vylepšený o nezničitelné pruty a impregnaci, která vydrží až třikrát déle než ta standardní. Firma Vango získala ocenění za model Project Hydrogen vážící pouze 600 g, a který je tak dobře sbalitelný, že je vhodný i pro cyklistiku nebo vícedenní běh a firma Vaude za model Lizard 1-2 P Tent, u kterého oceníte zejména pohodlí a nízkou váhu.

Video - Outdoor by ISPO 2019 - novinky oblečení a boty


Reportáž z veletrhu ISPO 2019 vám přinášíme v článku:

Novinky, které nás na ISPO 2019 zaujaly, představujeme v článku:

Zdroje: archiv autora, unsplash.com

Brigáda na měsíc, dva nebo celé léto?

Novinky

Výstavu stanů tvoří z velké části skvělá parta lidí, která na ní pracuje. Hledáš zajímavou letní brigádu? Tak právě pro tebe jsme tento článek připravili.

Znovu jsme obhájili vítězství v soutěži ShopRoku. Děkujeme!

Novinky

Již popáté jsme obhájili vítězství v kategorii kvality. Díky vám!

Patagonia - udržitelná značka, která myslí na přírodu

Novinky

Preferujete udržitelné značky oblečení? A znáte značku Patagonia?

Vybíráme pro vás

Dámské tílko MOOA Beth

790  (41.9 %) 459 

Porovnat

Dámské šaty Warg M-Boo 190 W

1 699  (23.54 %) 1 299 

Porovnat

Dámské 3/4 legíny Dare 2b Born To Shine 3/4

2 099  (64.79 %) 739 

Porovnat

449  (20.04 %) 359 

Porovnat

1 699  (64.74 %) od 599 

Porovnat

1 999  (43.02 %) 1 139 

Porovnat

1 099  (64.6 %) od 389 

Porovnat